自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

畀面勳章

引用:樓主,甘夜都未收得工?希望婆婆handle+到,

原帖由 CD_BB 於 13-02-27 發表
樓主,甘夜都未收得工?希望婆婆handle 到,祝阿B快D康復!
未啊,我做sales ga,仲要名店,夜晚人手唔夠,不是話走就走,依家先換衫走得

男爵府

回覆:呀仔燙傷(有圖)急問

快去睇醫生啦~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

陰公豬希望佢快啲好返

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

浸凍水,唔好亂搽,立即睇醫生啦
get well soon

活在當下,愛得及時

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+CD_BB+於+13-02-27+發表樓主

原帖由 ALAC 於 13-02-27 發表
未啊,我做sales ga,仲要名店,夜晚人手唔夠,不是話走就走,依家先換衫走得

...
甘快D趕去睇阿B,佢甘細一定好痛,好想見媽媽了!

珍珠宮

陰公朱,快D睇醫生

大宅

回覆:ALAC 的帖子

希望bb無事,陰功豬。知道見左e生未?take care bb,都要take care婆婆,佢一定好自責

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

淥親首先係即刻去水喉沖10分鐘等傷口降溫,再去醫院處理傷口,千祈唔好自己搽燙火膏或敷冰,呢d係我上次淥親醫生教我

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:你有無搞錯呀!燙傷成咁仲唔去醫院,你連最

原帖由 花千雪 於 13-02-27 發表
你有無搞錯呀!燙傷成咁仲唔去醫院,你連最最基本急救常識都無,燙傷要立即將患處沖 ...
燙傷都要call白車?白車係俾「急需」既人用,燙傷手行得走得,梗係搭的士啦!!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+CD_BB+於+13-02-27+發表樓主

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 ALAC 於 13-02-27 發表

...
知你好心急會合婆婆見BB,但都要小心過馬路,唔好心急得滯唔睇燈呀。。。知你好心痛好赤的了。。。

大宅

引用:你有無搞錯呀!燙傷成咁仲唔去醫院,你連最

原帖由 花千雪 於 13-02-27 發表
你有無搞錯呀!燙傷成咁仲唔去醫院,你連最最基本急救常識都無,燙傷要立即將患處沖 ...
Call白車又誇張左!

伯爵府

見到都痛!婆婆都好唔小心!有咩理由個煲會放係bb掂到既地方架!太唔小心啦。

小朋友唔識性,你哋要注意下家居安全啦,唉

大宅

好媽媽勳章

回覆:ALAC 的帖子

我個仔六個月試過手指插入碗粥道,醫生都係教立即一路沖凍水,然後最快睇醫生或急證洗傷口因燙親的全部係傷口唔係水卜內裏面先係傷口,最重要的是不要搽嘢因為醫生要洗走啲薬會好痛,跟住要每天去洗傷口加搽薬,小朋友太細可能要食消炎薬,我仔之前冇咁嚴重都要一星期才好,其間要用沙布包手,不過過兩天會脫皮可能會出水,佢睡覺時可能要打開小小紗布吹下唔係好難好,唔好咁擔心,希望你小朋友快啲好返。

My baby was born on 26Nov04

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

心痛死啦!快d睇e生啦

長期都情緒低落

大宅

畀面勳章

引用:見到都痛!婆婆都好唔小心!有咩理由個煲會

原帖由 anniellm 於 13-02-27 發表
見到都痛!婆婆都好唔小心!有咩理由個煲會放係bb掂到既地方架!太唔小心啦。

小朋友唔識性,你哋要注意下 ...
我唔會怪婆婆,婆婆幫我湊bb一蚊都無收我已經好好!係我自己問題我無買個欄欄住㕑房!!我會即刻買返個欄同會注意返家具安全!

子爵府

睇見都心痛 x 2

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

樓主...明白你心痛...路上要小心...願BB早日康復...緊記傷口要小心處理...特別係老人家的處理手法......

部分緊張的會員...樓主已經很心急和心痛...何必要多插一刀呢?冷靜一點吧~

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ALAC+於+13-02-27+發表未啊,

原帖由 jolo 於 13-02-27 發表
知你好心急會合婆婆見BB,但都要小心過馬路,唔好心急得滯唔睇燈呀。。。知你好心痛好赤的了。。。

...
多謝你的窩心關心!好感動!我c6都唔識關心我地

水晶宮

心痛呀,

快帶去睇醫生!

首頁
34567...9

尾頁

跳至