自由講場

跳至

首頁
45678...32

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:搭飛機咁樣選座位, 你地講得有冇問題

坐AC位就預左有人坐B啦,我都試過咁劃,都係搏一搏

去日本又唔係咁長途,唔洗坐多個位呀

大宅

sweetcouple 發表於 13-3-2 10:36
劃位時, 兩個人只劃A和C, 好多乘客或地勤都會咁做。本來都冇乜嘢!

對方一家三口, 被安排攝在佢中間三個吉 ...
劃位時, 兩個人只劃A和C, 好多乘客或地勤都會咁做。本來都冇乜嘢!

<----------- 真係架?? 我以前未有小朋友同老公2人去旅行, 永遠係選2個一齊坐, 唔會只劃A和C架, 原來只劃A和C是正常? 但有人坐中間機會係好大, 咪要上機調位??

ansonapril95  乘客咁只係可以&quot;搏一搏&quot;的心態, 但班機之後full, 都冇法, 咁樣做一早要預左.  發表於 13-3-2 14:53
ansonapril95  地勸咁樣做係因為佢地劃位時已經睇到班機的loading 唔full, 否則, 唔會咁做.  發表於 13-3-2 14:51

水晶宮

回覆:搭飛機咁樣選座位, 你地講得有冇問題?

愈是空間細小,愈能見到人性……

少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

瘀左仲可以理直氣壯咁post出黎 除左自私仲好厚臉皮

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

florapang0426 發表於 13-3-2 10:38
佢地咁樣揀位本身我覺得冇問題,反正所有位都係自由揀,可能有啲人揀得仲自私過佢地,但佢地唔應該博冇人坐 ...
fb 啲人好又like唔好又like,有啲慘到C 都like 一餐,至憎

luckybaby2011  我見D腦殘人連埃及事件死人入院都LIKE  發表於 13-3-2 10:54

珍珠宮

Cheap 到死,比錢買埋中間位la, 正x por

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

:;pppp:呢個阿媽太自私, 比著我一定唔同佢調,夾0係中間阻住佢地

男爵府

畀面勳章

呢位媽咪真係不知所謂重好意思响fb講,知唔知醜㗎

男爵府

自食其果!

伯爵府

她第一次搭飛機?農曆年一定爆,邊有可能給你留空3個位,無腦。

kekka    發表於 13-3-2 11:05

大宅

第一個case覺得無問題,咁早訂機票就有得早擇位,點擇位就根本個人需要,佢要尊登留空中間位博無人坐,都無問題(呢個系優先權利,人吔都系消費者,想點都得,1系自己早D訂)

PS:本人從來未試過特登留空中間個位,有得同家人坐埋一齊仲好

水晶宮

回覆 loloma 的帖子

著數既嘢自己拎,拎唔到話人自私--> 超認同!

其實佢地根本抵死, 有咩好呻..
好好地各自一家人一行咪得囉..
好就自己拎....等人地都係單丁坐, 我係果家人都唔會睬佢..一拍兩散囉...

諗起睇戲果D左右單丁既情侶..

翡翠宮

引用:勁自私,抵佢地個個單獨坐

原帖由 LedTV 於 13-03-02 發表
勁自私,抵佢地個個單獨坐

伯爵府

好媽媽勳章

搭飛機一定係一齊坐啦。上機如果冇人咪自己調位囉。
話時話坐長途機我就會買商務。坐經濟位十幾個鐘,落機感覺踎咗十年監咁。俾唔起商務我寧願唔去囉。

Evilgrin    發表於 13-3-2 16:23
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

自私鬼post 上fb擺明比其他人知道佢既惡行,真係傻到冇朋友!

男爵府

個媽咪好自私,真擔心佢2個小朋友學埋佢啲嘢

大宅

真係自私精呀

男爵府

引用:搭飛機一定係一齊坐啦。上機如果冇人咪自己

原帖由 小蘅媽媽 於 13-03-02 發表
搭飛機一定係一齊坐啦。上機如果冇人咪自己調位囉。
話時話坐長途機我就會買商務。坐經濟位十幾個鐘,落機 ...
好哂命:;pppp:

伯爵府

救命,我無佢諗得咁周詳,正常人會揀33,34abc!!邊有人好似佢咁自私

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:小福媽媽 的帖子

自私!仲好白癡囉

為咗見到黃先生個為食樣~誓要煮好每一餐飯~ 黃先生食得開心~黃師奶煮得用心

首頁
45678...32

尾頁

跳至