自由報料

跳至

首頁
12345...90

尾頁

洋房

【王子變青蛙】續帖(3) + "183 Club - 媽媽fans支援會"

[size=small]續帖(3)了. 愛均昊的,愛子騫的,愛明道的,愛紹偉的,還有愛183的,大家在這裡...繼續暢所欲言吧.

還未加入的,請快加入. 這裡有一股神奇力量,令你欲罷不能. 不信? 試試看!

有用連結
【王子變青蛙】討論 (續帖[2] + "183 Club - 媽媽fans支援會")(14/6-21/8,共2427帖,人氣41.8k+)
【王子變青蛙】討論 (續帖[1] + "183 Club - 媽媽fans支援會")(11/5-14/6,共2028帖,人氣43k+)
【王子變青蛙】討論 (原帖)(10/3-11/5,共2033帖,人氣47k+)
【王子變青蛙】第1 - 30集(VCD 足本)
【王子變青蛙】之【茼蒿日記:失去記憶的男孩】
【王子變青蛙】茼萵日記 1-27
【王子變青蛙】第1 - 20集 劇情全記錄
【王子變青蛙】第11 - 20集 精彩剪輯片段
【王子變青蛙】三立討論區
【王子變青蛙】DVD/VCD版本常見被刪剪片段 ---
(1) 第14集:天瑜到醫院探子騫媽媽
[url=http://www.youtube.com/watch?v=RNNWwpur7S8 ](2) 第17集:均昊與媽媽食早餐[/url]
(3) 第19集:天瑜偷聽均昊子鶱對話後
(4) 第19集:天瑜尋找不辭而別的均昊
(特別鳴謝 lsyc 為了我們把以上四條片段上載到youtube)
(5) 第19集:均昊心目中的天瑜
【王子變青蛙】開播前已被導演放棄的鏡頭 ---
(1) 茼蒿天瑜討論愛情觀
(2) 茼蒿拯救觀美,挽留客人
(3) 天瑜犯錯,芸熙向均昊告狀
【王子變青蛙】番外MV: 好愛她,好想他

相關連結
明道入行經過? 讓他親自告訴你!
想了解明道,紹偉多一點?請看P.154
183 Club 成員資料
7朵花成員資料
CCTV 中國文藝榜港台人氣電視劇評選投票
CCTV 中國文藝榜港台電視劇男演員評選投票
封面人物:(1) 張清芳專訪明道(9.5.04) (2) 王月專訪明道 (3) 王月專訪七朵花 (4) 王月專訪喬恩(14.5.06) (5) 陳孝萱專訪183(6.8.06)
康熙來了:
(1) 明道+立威廉 (2) 183club (3) 紹偉+Gino
康熙來了之康永當家: 明道+玉榮+七朵花
國光幫幫忙: (1) 明道+家恩[14.10.05] (2) 喬恩+小喬
(3) 183 Club (4) 明道+紹偉+玉榮+釩剛
(5) 愛情魔髮師(6) 七朵花
愛上九點半: (1) 明道+玉榮 (2) 183 Club (3) 紹偉+玉榮+釩剛
桃色蛋白質:(1) 明道+行書 (2) 183 Club (25.4.06)(3) 183 Club (15.8.06)
志永智勇電力學校:183 Club
完全娛樂:明道+玉榮+釩剛(15.5.06)
快樂星期天:183Club+七朵花
綜藝大哥大: 183 Club (5.8.2006)183 Club (12.8.2006)
麻辣天后宮:183 Club(14.8.06)

183Club首次香港行 - 2006年5月30-31日
完全娛樂20060603--183club風光 旋風襲港
完全娛樂20060603--183CLUB香港宣傳 粉絲擠爆現場
完全娛樂-183Club 香港宣傳 忙裡偷閒吃美食
183 club @ TVB 東張西望 (20060531)
20060531TVB勁歌金曲內各人自我介紹
[url=http://www.youtube.com/watch?v=MpjCT_lE-ws ]「真愛」[/url]
「迷魂計」
TVB勁歌金曲完結

183Club No.1 Concert
時: 6/17(六)晚上19:30 及 6/18(日)下午14:30
地: 台北國際會議中心
演唱會幕後花絮 (上) 演唱會幕後花絮(下)
完全娛樂 (2006-6-19) 第二場演唱會(18/6) 明道吻喬恩 小喬吻紹偉
完全娛樂 (2006-6-19) 演唱會片段,慶功+宣布紅磡開唱
誰最帶種 (2006-6-25) Behind the Scenes
演唱會演繹新歌 - "再一遍"
演唱會演繹新歌 - "一把傘"

183 Club 8月第2次香港行 - 2006年8月5-6日
簽唱會@荃灣愉景新城天幕大堂@5/8 (六) 3:00
演唱 Magic Room
東張西望183club簽唱會
有線183club零距離接觸香港簽唱會part1
有線183club零距離接觸香港簽唱會part2

BoBoCute特別推介
1. 喬恩紹偉比醜
2. 麻衣電話整蠱紹偉
3. 協志電話整蠱喬恩

明道粉絲名單(正印)
愛人 -------------> 迪迪洛洛媽媽
超級fans --------> ltt, 小甜, makfr
情人 -------------> maytmchan
我愛筒篙 ---------> 貓大姐
女友 -------------> 六合彩
初級小粉絲 -------> 010, Happyfamily
守候著明道的人 --> KY2004
天使情人 ---------> angellaw
夢中戀人 ---------> hi_hi_zzzzz
情人知己 ---------> ricky&sara

紹偉粉絲名單
makfr, PinPin, Ryanma, SPRING_BB

"183 Club - 媽媽fans支援會"
會員名單 as at 20060615

開國功臣- evitalcm
永遠名譽會長 - 八月妹妹 和 qq

No. 1 - 六合彩
No. 2 - makfr
No. 3 - 貓大姐
No. 4 - May
No. 5 - 迪迪洛洛媽媽
No. 6 - ltt (lovetsungtsung)
No. 7 - JoJo
No. 8 - Pin Pin
No. 9 - 010
No. 10 - 冰極
No. 11 - christy<mama
No. 12 - hi_hi_zzzzz
No. 13 - pigpigirl
No. 14 - kam_1113
No. 15 - potato
No. 16 - ky 2004
No. 17 - candycan
No. 18 - PANCO
No. 19 - applelpp
No. 20 - potatoo
No. 21 - EricBB
No. 22 - cora_k427
No. 23 - datdat
No. 24 - cartier
No. 25 - hei ching
No. 26 - 百合
No. 27 - Ryanma
No. 28 - puinga
No. 29 - twobabymami
No. 30 - 月兒
No. 31 - karry17
No. 32 - AA
No. 33 - 稻米
No. 34 - Oscar媽
No. 35 - 小甜
No. 36 - appleyuen
No. 37 - Cherry+DC
No. 38 - water2
No. 39 - lsyc
No. 40 - BoBoCute
No. 41 - 12355
No. 42 - OnTing
No. 43 - ricky&sara
No. 44 - Happyfamily
No. 45 - 小恩子
No. 46 - Tin1993
No. 47 - angellaw
No. 48 - wumama

未來HK演唱會 名單 :
1) ky2004
2) 迪迪洛洛媽媽
3) appleIPP
4) christy<mama
5) potatoo
6) BoBoCute
7) 稻米
8) puinga
9) twobabymami
10) AA
11) karry17
12) Oscar媽
13) 12355
14) Cherry+DC
15) OnTing
16) ricky&sara
17) PANCO
18) Happyfamily
19) Tin1993
20) wumama
21) angellaw

台灣之旅的甜蜜約定 情人名單
1. 八月
2. qq
3. may
4. 六合彩
5. 貓大姐
6. makfr
* 十
* JoJo

我走了以後妳會很想念我嗎?我應該會很想念妳的! [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126874276437.gif[/img] [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126885500953.gif[/img]

大宅

Re: 【王子變青蛙】續帖(3) + "183 Club - 媽媽fans支援會"

到!

大宅

Re: 【王子變青蛙】續帖(3) + "183 Club - 媽媽fans支援會"

麻煩晒八月妹妹

洋房

各位妹妹,

因為我的疏忽而遲了開新帖,真的很抱歉.

歡迎大家對頭 post 的內容提出意見,建議增減. 因為我怕會錯過大家在帖內的留言,如有任何提議,請留PM告知.

下次需要開續帖(4)的時候,如我像這次般碰巧不在 ,請不要介意自行開新帖. 我會於其後把首頁資料PM給開帖的妹妹,好嗎?

pigpiggirl,

一點也不麻煩. 不要客氣.

我走了以後妳會很想念我嗎?我應該會很想念妳的! [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126874276437.gif[/img] [img align=left]http://www.bridelife.com.cn/electorAlbum/AlbumPhotos/665/1126885500953.gif[/img]

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

八月妹妹

Thank you very much!
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

all

報到
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

子爵府

複式洋房

我都報到先!

洋房

August2005 - Congratulation!

肥寶寶,
唔該哂!不過,我不是找這一首 (櫻花草--sweety唱的).而是這首http://www.youtube.com/watch?v=UIGWXcfsREE(剛剛找到的).唔知有無人有他的mp3呢?

car168 寫道:
剛剛追哂套[星蘋],覺得套劇比tvb播會較適合,因它們喜歡cut片,而套劇進度真係很慢.開頭真有點想放棄,但為了看他就無法唔堅持啦!
套劇個女主角都幾可愛;個結局很傷感,令我心情很down.
有無人知劇內首歌叫什麼名字?(不是片頭及片尾個首)
明道仍然都係咁吸引!

複式洋房

我有呀, 你有無 msn?

car168 寫道:
August2005 - Congratulation!

肥寶寶,
唔該哂!不過,我不是找這一首 (櫻花草--sweety唱的).而是這首http://www.youtube.com/watch?v=UIGWXcfsREE(剛剛找到的).唔知有無人有他的mp3呢?

car168 寫道:
剛剛追哂套[星蘋],覺得套劇比tvb播會較適合,因它們喜歡cut片,而套劇進度真係很慢.開頭真有點想放棄,但為了看他就無法唔堅持啦!
套劇個女主角都幾可愛;個結局很傷感,令我心情很down.
有無人知劇內首歌叫什麼名字?(不是片頭及片尾個首)
明道仍然都係咁吸引!

大宅

報到先,謝謝8月!!!

Ryanma >> 太致咩時間我真係唔係太清楚呀,我想應係sun7點掛(台視),因為我昨天8點幾佢己做了一半了,完全娛樂好似係6:00唔sure

我找到了昨天miss既部份呀ky你一定要睇呀,因為有小明架
mingdao in 少年特攻隊(20-08-2006)

Ryanma 寫道:
Babyruby
想問少年特攻幾點播, 邊個台? 另外你知唔知完全娛樂又播幾點?

我都有買新Monday, 已經將紹偉0個版撕0左出0黎貼0左係partition 度, 可惜唔可以同時貼埋明道0個張出0黎0Y, 玉榮都影得唔錯

[quote]
Babyruby 寫道:
早晨呀))))
昨晚少攻又有小明呀,不過我有一段睇唔到呀 :-(
[/quote]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不知大家有沒有看過:

[url=http://www.youtube.com/watch?v=7tKq7uDDKuQ ]再一遍 mv (完整清晰版)[/url]

今次是紹偉做主角的.

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我來報到羅
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"
該用戶已被刪除

男爵府

[size=large]I report now. Thanks for efforts of August. U're so nice!!

男爵府

我黎呢度報到先~
八月姐姐, 麻煩你幫我o係明道粉絲名單上,
加上 "天使情人angellaw",
同埋加埋我名o係 未來HK演唱會名單 上, 唔該哂~
:-P

洋房

我又黎麻煩八月妹妹幫我係名單上加上, 夢中戀人-----> hi_hi_zzzzz, 十萬個唔該!

大宅

August2005
辛苦晒!謝謝妳,我以後可以繼續
HI ! 我叫MATTSON 仔,

男爵府

hi_hi_zzzzz:

邊個ge 夢中戀人呀?
嘻嘻

子爵府

[size=large]早塵呀

原來又開左新場

首頁
12345...90

尾頁

跳至