自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

首先講唔係我!今朝早坐269C入天水圍,我坐樓下左邊四人面對面位置。隔離四格位由一名50零歲爸爸同27、8歲嘅仔2人坐晒,中間放有一個桶同好多裝飾工具。當巴士行到豐力樓附近,最後座位又有一個2x歲嘅男子行上前對住個年紀大男人講:爸爸急屎,點呀?爸爸話冇站,去到天水圍先。急屎男子返回座位。急屎男子應該正常,唔係低能嘅。座左一陣,又有一個女人,應該係媽媽,就企係最尾到反覆話:爸爸,急屎。落車攪掂先。爸爸當然冇得幫。但係就嚇死我地,賴左出嚟實臭死。有人開始用紙巾掩鼻。
後尾巴士到左大欖隧道口,媽媽帶住個仔落車解決。爸爸同另外一個仔繼續上路。

講左咁耐,我想講坐長途車急屎係慘,但2x歲正常人,急屎都不能自己解決,仲要問爸爸?冇鬼用!一係就懶人,唔急唔去廁所。一急就不能控制。 好在冇賴!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Icy_babe 發表於 13-4-14 20:14
首先講唔係我!今朝早坐269C入天水圍,我坐樓下左邊四人面對面位置。隔離四格位由一名50零歲爸爸同27、8歲 ...
你咁講..我覺得個後生仔係咪有D唔正常?真係正常人急屎咪忍囉..如果唔係肚痛肚痾...唔會忍唔到..

重有咁大個仔..點解要由媽媽帶落車解決?

子爵府

回覆:坐長途巴士遇著急屎!

有問題既人樓主識分?

子爵府

公路遇上急大大,真係比死更難受,又落唔到車又緊張果下真係滴哂汗

greenpea    發表於 13-4-14 21:53

伯爵府

畀面勳章

伯爵府

回覆:faymi 的帖子

我都試過簡直想死呀

greenpea    發表於 13-4-14 21:53

伯爵府

如果要媽咪帶個廿幾歲的仔落車解決,我覺得急C男“可能”有問題個喎!!!!

大宅

畀面勳章

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

正常與唔正常遇到呢啲問題人地都唔想咁嘅

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Icy_babe 發表於 13-4-14 20:14
首先講唔係我!今朝早坐269C入天水圍,我坐樓下左邊四人面對面位置。隔離四格位由一名50零歲爸爸同27、8歲 ...

成家人分開晒唻坐?!?!?!?!

豐力樓有站架... 落車行上少少咪有公廁囉...

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

我上次去旅行時,有落雨食饭後導遊同我们講上大巴車前要去廁所要上公路唔架,上到公路一半有個30歲左右小姐好想小便叫停車,忍唔到就出啦,個c機聽到馬上停埋一邊,幾個人開傘等他小便。其实上長途車一定去左廁左先,自己辛苦其他又唔想見到!

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你點知佢27,8歲?22都得,但22歲咩都問爸爸唔奇,大學都未畢業,有d 人係咁小學g 的

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:首先講唔係我!今朝早坐269C入天水圍,我坐

原帖由 Icy_babe 於 13-04-14 發表
可能個男仔本身有病。。因為有d長期病真係一急就要即去廁所。無左忍大便果個階段。例如慢性腸炎ge克隆氏症病患者,病者係一feel到要去大便,就要即刻去,因為佢地身體無左忍大便ge機能。。
所以真係吾好話人點解咁大個人都忍吾到,因為可能人地身體有病,佢地都吾想ga

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

vickiwai514 發表於 13-4-14 21:50
可能個男仔本身有病。。因為有d長期病真係一急就要即去廁所。無左忍大便果個階段。例如慢性腸炎ge克隆氏症 ...

咁都係既 ,但喺架巴士上面都唔好大大聲講 "急屎",講要去洗手間好唔好

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+Icy_babe+於+13-04-14+發表首

原帖由 vickiwai514 於 13-04-14 發表
可能個男仔本身有病。。因為有d長期病真係一急就要即去廁所。無左忍大便果個階段。例如慢性腸炎ge克隆氏症 ...
但有呢d 病唔係應該著片旁身咩?

全力支持捐血行動~

男爵府

回覆:Yubi.T 的帖子

其實係要著片,,,但大人便便著片痾都會臭死人。。所以最好落車搵廁所痾

男爵府

回覆:greenpea 的帖子

只能怪佢地一家講野太直接lu,,,

珍珠宮

玩具勳章

肚痛都好難忍。我諗真係無晒計先問家人啫

珊瑚宮

引用:其實係要著片,,,但大人便便著片痾都會臭

原帖由 vickiwai514 於 13-04-14 發表
其實係要著片,,,但大人便便著片痾都會臭死人。。所以最好落車搵廁所痾

...

咁又係,唔係bb 咁只食奶奶

全力支持捐血行動~

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:正常與唔正常遇到呢啲問題人地都唔想咁嘅

原帖由 媽咪一族 於 13-04-14 發表
正常與唔正常遇到呢啲問題人地都唔想咁嘅

首頁

尾頁

跳至