自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

受到警告

地點係屯門市廣場第二期的百佳, 今日啊女要推車, 點知佢推推吓特然棄車走人. 因為人多好多人響度阻住, 我追唔到啊女, 之後就唔見咗.

搵咗幾分鐘都搵唔到, 就向實Q求助. 大家都估到係啲實Q係廢架啦, 佢叫我搵收銀. 收銀好快就搵到個人嚟, 點知嗰個人剩係話可以廣播. 個小朋友三歲, 點識聽廣播呀.

佢都照出廣播, 講話啊乜乜小朋友, 妳父母響收銀度等. 嗰間##有兩邊收銀, 去邊邊等呀?

佢完全唔問小朋友著乜衫有乜特徵, 又唔通知職員或收門口既留意有無個咁既小朋友行咗出去. 我見佢無意幫助就唔等唯有靠自己搵. 好彩後尾都搵到.

本來想上去##投訴詢問有關處理程序係咪咁, 點知佢哋個#係無投啲訴哩項, 即係佢哋都唔多理啲客既感受. 唯有自求多福.

(版主按: 粗口由版主刪除, 下次會禁言)

回應1
睇嚟好多人都剩係睇咗哩度就回post, 或者我將啲回覆響度講一次.

點解個細路會走得甩? 因為當時佢推車, 聽到有人講米奇佢就走去睇. 我當時係拉住架車因為怕佢撞到人, 所以反應唔切比佢走咗. 嗰度多人所以佢行到我行唔到. 跟住佢就唔見咗.

響我上面既文, 有邊度講話唔見咗個小朋友係xx累我既? 一路都只係話, 佢哋態度係點, 佢哋對於唔見小朋友既處理係點, 哩個係咪佢哋既程序? 唔通幫吓手見到個小朋友自己一個行過留意一吓都咁難? 職員通傳實q一聲係咪咁難?

回應2
從我既POST同回覆, 邊度比到閣下見到我比小朋友走嚟走去呢? 一路都係講佢推車, 我拉住架車, 佢走咗去我捉佢切先比佢走甩咗.

架車係比佢推, 但係我一路都係拉住控制住架車, 又點會咁易比佢撞到人撞到嘢呢? 今次係我疏忽, 但係用為我用力捉住架車, 先比機會佢走得甩.

東南X北的X的回應
關於東南X北的X 即 SITE的代名詞, 又即閣下所指的派海鮮, 響網路上係有人使用及有人明白的. 上網搜尋一吓, 當中有好多唔同範疇既討論都有人使用.

http://www.av100fun.com/viewtopic.php?f=7&t=7966&start=30 <-- 講影音器材的.

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9561718 <-- 講搵工的.

http://www.goalgoalgoal.com/blog/?p=948178 <-- 相信係講足球的.

http://forum.caranddriver.com.hk/archiver/?tid-61479.html <-- 講汽車的.

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12172641 <-- 講工作的.

http://relgitsjg.xanga.com/696023717/item/ <-- 個人BLOG.

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=21100634 <-- 講建築的.

http://yingying-tiff.xanga.com/683714969/item/ <-- 個人BLOG.

我只係以上咁多個其中一個會咁樣用東南X北哩個X字既人. 但係估唔到哩度咁多人唔知, 連版主都唔知就將佢定為粗口. 然後就眾人認為係派海鮮.

至於卜X, 我都只係用卜, 哩度都有會員唔知原來咁係唔得. 哩個電視台都有響節目上出過, 而且今次事件既地點, 係X佳, 咁氣上心頭用卜X有乜咁其怪?

回應3
好多謝有十多位版友理解當時的處境為我發聲, 例如其他保安如何做或生為一個正常人會如何做. 多謝你地先. 至於其他講應該搵直昇機或成間鋪頭唔做嘢嗰啲, 將來一日不幸你或你身邊既人有類似既事發生, 請你諗一諗今日響度既留言.

961123    發表於 13-5-12 19:40

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

引用:地點係屯門市廣場第二期的百佳,+今日啊女要

原帖由 aldred 於 13-05-11 發表
地點係屯門市廣場第二期的百佳, 今日啊女要推車, 點知佢推推吓特然棄車走人. 因為人多好多人響度阻住, 我 ...
mouth:mouth:I don\'t agree with the handling process of the security guy however ur wordings is abit sensitive ba.....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:今日響百佳唔見咗個女, 百佳職員完全唔提供協助.

伯爵府

你嗰啲代名詞.......

男爵府

實Q的工作不包搵仔

王國長老

王國長老

嚴禁使用粗口, 已發出警告牌, 請盡快刪除.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

寶石宮

2024年龍年勳章

你希望實Q,收銀員可以為你做D乜?

幸福可以好簡單

男爵府

BK Milk勳章

佢哋個.....

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你啲粗口

珍珠宮

樓主都非善男信女喎

丫雅    發表於 13-5-11 20:40

子爵府

自己個女都睇唔掂,係度嘈生晒,大言不慚

To be or not to be  that is the question~

水晶宮

引用:Quote:原帖由+aldred+於+13-05-11+發表地點

原帖由 gloryglory13 於 13-05-11 發表
I don't agree with the handling process of the security guy however ur wordings is ...
等封

男爵府

唔見女又關人事?你做人亞媽明知多人就拖實小朋友啦!!!

vego    發表於 13-5-13 14:22

珍珠宮

咁你搵返個小朋友未?

珍珠宮

咁你搵返個小朋友未?

珍珠宮

睇實小朋友係你嘅責任,實q係睇下有無人偷嘢,收銀負責收銀,無責任同你搵仔,佢肯同你廣播都算係咁啦!仲有你做人呀媽你把口咁點教仔呀!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

你都話個女3歲啦,做咩比佢自己推車?佢推車時你又做/去左邊?

雖然我在線,但可能行開左

男爵府

超,你自己唔拖實個女?你責任最大!唔見左洗唔洗出埋隊ptu幫你搵呀?
成日見到超市d呀媽由得個女同圍走周圍撞人唔知係咪你呢d人呢?

男爵府

怪獸家長又一好例子

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

首頁
12345...12

尾頁

跳至