自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

回覆:今日響百佳唔見咗個女, 百佳職員完全唔提供協助.

我帶兩個仔都要一眼關七,睇少眼都吾得!

侯爵府

引用:地點係屯門市廣場第二期的百佳,+今日啊女要

原帖由 aldred 於 13-05-11 發表

地點係屯門市廣場第二期的百佳, 今日啊女要推車, 點知佢推推吓 ...
送四個好貼切既字比你 “不知所謂“

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好心出街請番幾個保標啦,
仲俾個咁細既小朋友推車
超市D 人真係要自求多福呀
睇樓主既態度,如果佢囡撞親你,
佢都會xYZ你好阻住條路,阻住佢個囡飛車

再精明、理性的女性, 當身份變成母親
都會變得迷信, 及甘願向奸商進貢; 她們不是無知
只是不想將來, 後悔今天做得不夠

伯爵府

aldred 發表於 13-5-11 19:35
地點係屯門市廣場第二期的百佳, 今日啊女要推車, 點知佢推推吓特然棄車走人. 因為人多好多人響度阻住, 我 ...

樓主,

下次唔見咗個女, 唔駛咁緊張嘅!

第一時間上BK搵人幫手啦.

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

珍珠宮

陪月勳章

引用:Quote:docomo+發表於+13-5-11+19:53+我仲睇

原帖由 華妃 於 13-05-11 發表
我刪左粗口放番出黎啦.
你係版主分身

伯爵府

我去邊都會拖實自己個仔唔放手架!

子爵府

自己責任最大,
看唔掂就唔好帶佢去人多地方

子爵府

好媽媽勳章

小朋友有咩事,家長責無旁貸,你無反省不特只,仲將責任推落實Q度

終於有褲着!

別墅

佢原本係響我前面, 佢推車我怕佢撞到人, 所以我一路拉實架車.

佢係特然間放手走咗去, 前面人多我過唔到但係佢過到之後就唔見咗.

搵實Q, 佢守門口, 其實我都係想佢搵相關既人出嚟幫忙, 同埋佢可以留意吓有無類似既小朋友行過.

搵到相關既人, 其實我係希望佢哋通知同守門口既同事留意吓有無個咁既小朋友離開. 如果咁既要求都算過份, 咁大家可唔可以分享吓, 如果大家唔見小朋友既時候, 應該點做?

我響個POST入面講既西, 真係想講SITE的.

今次事件我無話我無責任, 但係向該公司識員求助時佢哋既態度真係另我好失望.

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

aldred 發表於 13-5-11 20:08
佢原本係響我前面, 佢推車我怕佢撞到人, 所以我一路拉實架車.

佢係特然間放手走咗去, 前面人多我過唔到但 ...

咁你搵番囡囡未???

翡翠宮

好媽媽勳章

子爵府

直頭應該拉閘放狗,唔畀人出入,全部職員暫停工作,call埋police幫手搵添啦

子爵府

環保接龍勳章

carmen911 發表於 13-5-11 20:12
咁你搵番囡囡未???

我相信已經揾番個囡勒, 否則邊會咁得閒上來呀..mouth:

陈蕙筠    發表於 13-5-12 13:48

男爵府

囡囡搵得返就算喇,唔好咁勞氣,
始終人地都有出過廣播,有做過下野,
唔通要人落閘唔做生意全部職員幫手搵咩?

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

aldred 發表於 13-5-11 20:08

佢係特然間放手走咗去, 前面人多我過唔到但 ...
其實平時就應該教小朋友,萬一過馬路時佢特然間放手走......後果不堪設想了!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

珍珠宮

畀面勳章

你問題喎先生,太太。。洗唔洗包埋你生養死葬

子爵府

我又覺得百佳應該可以更helpful,我唔評論樓主有冇疏忽,但百佳都應該有指引教點處理兒童走失。萬一小朋友喺百佳範圍內出事,百佳都有機會要負上責任。
既然樓主知道職員無講小朋友衣著特徵,樓主當時可以嘗試要求職員說明特徵,等其他顧客留意。
獻醜不如藏拙

子爵府

一早教定好D,
我同兩個女出街都睇實,
睇少眼都唔得,
大嗰個都試過走左去,
但佢聽到我用兇狠既聲音呼喚佢就企番喺度,

首頁
12345...12

尾頁

跳至