自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+華妃+於+13-05-11+發表我刪左

原帖由 muybien 於 13-05-11 發表
你係版主分身
係喎
差啲俾個icon fake左

伯爵府

醒目開學勳章

aldred 發表於 13-5-11 20:08
佢原本係響我前面, 佢推車我怕佢撞到人, 所以我一路拉實架車.

佢係特然間放手走咗去, 前面人多我過唔到但 ...

我帶住2位小朋友去超市,係要一眼關七,唔係只係集中做一樣野,係同一時間做幾樣野,
你小朋友已3歲,佢會明白你說話既意思,無啦啦咁走開,
好明顯平日冇收到訊息,人多地方要跟住爸爸、媽媽....後果係點點點....
父母都唔管唔理,要其他人幫你,
唔係唔得,可能你既態度比人更複雜,可能人地感覺你唔好好照顧幼童唔係佢既責任
當然,你當時咁無助,可以要求該位職員講多少少小朋友特徵.
人地做唔做都係義務唔好諗到成超市既人為你尋人.

最大既責任係父母!
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

大宅

回覆:今日響百佳唔見咗個女, 百佳職員完全唔提供協助.

唔好樣樣都姓賴啦!自己帶細路出街梗係要自己睇實架啦!講真,你都識講人多啦,甘點解唔拖實個小朋友,佢要推車就比佢推車,佢要走開就由佢自己走左去?講真,人地又唔係無幫你,你仲想點唧?點解甘鐘意將責任推去人地道,鐘意就話投訴。唔好以為自己係消費者就大曬先得架!自己反省下先啦!

水晶宮

熱血金章

自己唔係應該睇實個女嫁咩,乜都旨意人,唔係次次咁好彩嫁。

伯爵府

唔見囡你緊張我明,不過d實q真繫無道理要幫你喔,廣播係岩喔,下次記得拉實喇,三歲小朋友太多變數,見到中意既野真繫會突然走左掛

Ruph出世啦,2010

男爵府

如果自己睇唔住小朋友,應該自我檢查,而不是要求其他人檢討點幫自己先最得你心吧

珍珠宮

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+muybien+於+13-05-11+發表你

原帖由 june25 於 13-05-11 發表
係喎
差啲俾個icon fake左
係囉頭象一樣但名唔同既

侯爵府

畀面勳章

睇女,好似係你自己既責任....關人乜事....

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

樓主,我哋已經唔會同虎女行屯市,只會推BB 車,cannot access 的地方唯有唔去,更加不會放虎女落車,屯市實在多人到只想一個人行,唔想約其他人

版主:果間xx 係簡稱乜原來都唔出得ga?

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

畀面勳章

引用:唔見女又關人事?你做人亞媽明知多人就拖實

原帖由 callymum 於 13-05-11 發表
唔見女又關人事?你做人亞媽明知多人就拖實小朋友啦!!!
同意!

琥珀宮

畀面勳章

mouth:

用戶要求終止服務

唔見得超市處理得唔好.

翡翠宮

牛年勳章

男爵府

星期六人流多,三歲小朋友點推車?唔見咗個囡係你嘅責任,護衛同收銀職責唔係幫客搵細路。

子爵府

係播廣播咖啦,邊咁得閒幫你逐個細路留意?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

明白你唔見左個女嗰下有幾慌張,經一事長一智,下次都係拖實個小朋友最緊要,特別係星期六、日

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

責任係你,希望你下次睇住個女!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:地點係屯門市廣場第二期的百佳,+今日啊女要

原帖由 aldred 於 13-05-11 發表

地點係屯門市廣場第二期的百佳, 今日啊女要推車, 點知佢推推吓 ...
妳連囡都可以唔見。點做人阿媽

子爵府

自己睇唔實小朋友仲怪人

子爵府

畀面勳章

自己又唔睇實個細路 出左事又埋怨人 呢單嘢發生絕對係因為你疏忽 唔算得上係意外 現實d講 個細路亂走整跌人d嘢你要賠tim呀

首頁
23456...12

尾頁

跳至