親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 joey122 的帖子

我都book咗11月尾住2日, 希望ok啦!...仲有乜好介紹呀??

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

想問你傍晚4點先去到check in, 咁即係坐幾點機呀?? 因我都係book你個間, 但我坐9:30am機, 想就返時間啫!! thx thx

男爵府

HI,
我想要係個行程, 同埋點同酒店BOOK 房啊, 你呢個行程要不要BOOK 司機. 你是不是住2 NIGHT 奇立啊 ?

男爵府

坐的司收費貴嗎 ? 我係度唸要不要租車 OR 自駕, 因C6 去WHISKY 廠唔多唔少想TRY 下, 咁又駕不到車

子爵府

小寶貝兒 發表於 13-5-20 18:58
頭先答一個JM既留言, 寫下寫下寫左好長篇, 所以順手PO埋過黎唔好SIDE~~

去羅東唔難呀~ 我女第一 ...
請問從台北車站出發, 點去華家鞋園呢?

珍珠宮

happy-kid 發表於 13-9-13 11:05
請問從台北車站出發, 點去華家鞋園呢?
台北車站可以搭火車或巴士, 去到羅東, 行去羅東夜市, 夜市係繞住一個正方形公園既, 唔大, 繞一圈就會見到~
巴士 : 係捷運市政府站跟指示行去市府轉運站出口(一出就係商場, 係商場內轉個彎就會見到售票處, 如果你有悠遊卡, 就唔洗買飛, 直接上車拍卡就OK, 冇記錯好似係上車下車各拍一次), 搵去羅東既直達車(車程最快), 落車係羅東火車站後站, 穿過火車站就去返前站, 繼續直行到咁上下就會見到有路牌指示轉左係羅東夜市, 行行下就會見到個公園~

火車 : 係台北火車站搭去羅東站, 最快既係自強號, 上網睇岩時間表, 早D去買飛, 或預先買定, 如櫃檯冇晒飛, 可以試下去自助售票機碰下運氣, 我上次試過都買到~ 回程最好一齊買埋(係櫃檯), 因為上次我去到羅東即刻買定回程, 都冇晒我想要既班次~ 要買遲1班~

個人建議, 睇你洗唔洗推BB車, 如果想推BB車又唔想摺車, 可以搭火車, 因為自強號行距頗大, 夠我放埋BB車, 同埋有火車便當, 都係一種體驗~ 同埋唔會塞車~
巴士就好方便, 如果唔塞車都係1:15左右就到, 好快, 同都好舒服, 就係怕唔知會唔會咁唔好彩遇到塞車~
我地上次WEEKDAY去, 就來回都冇塞~ 而且我住TANGO信義, 一個站就返到酒店~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

回覆:小寶貝兒 的帖子

謝謝回覆。我會去宜蘭賞鯨,啱路嗎?

珍珠宮

happy-kid 發表於 13-9-13 17:43
謝謝回覆。我會去宜蘭賞鯨,啱路嗎?
頭城同宜蘭市應該會比較多, 巴士都有直達既, 但就要CHECK下, 係首都客運既巴士黎架, 你上佢網站睇下丫~

子爵府

引用:Quote:happy-kid+發表於+13-9-13+17:43+謝

原帖由 小寶貝兒 於 13-09-14 發表
頭城同宜蘭市應該會比較多, 巴士都有直達既, 但就要CHECK下, 係首都客運既巴士黎架, 你上佢網站睇下丫~ ...
謝謝。

伯爵府

回覆:CurryCheng 的帖子

宜蘭亞典蛋糕,比台北啲cake平又好味

住仲可以住番幾日!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+小寶貝兒+於+13-5-20+19:03+編

原帖由 小寶貝兒 於 13-05-20 發表

頭先答一個JM既留言, 寫下寫下寫左好長篇, 所以順手PO埋過 ...
Thanks for sharing

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:happy-kid+發表於+13-9-13+11:05+請

原帖由 小寶貝兒 於 13-09-13 發表
台北車站可以搭火車或巴士, 去到羅東, 行去羅東夜市, 夜市係繞住一個正方形公園既, 唔大, 繞一圈就會見到~
...
羅東夜市係未晚晚有?thank u

珍珠宮

chickenwing2006 發表於 13-10-30 23:44
羅東夜市係未晚晚有?thank u
係呀~ 晚晚都有, D檔口約4PM就開始推出黎, 如果有D熱門既唔想排長龍, 就4PM前步定等佢一推出黎就排, 咁就會好快有得食~

男爵府

回覆:宜蘭羅東一日遊(食食食ONLY~ ^^)

我坐客運去,住一晚公主城堡民宿,第二日坐火車返臺北,因想試多D不同交通工具

珍珠宮

angelymama 發表於 13-10-31 18:57
我坐客運去,住一晚公主城堡民宿,第二日坐火車返臺北,因想試多D不同交通工具

...
係呀~ 2種不同感覺~巴士就舒服D, 訓醒就到目的地, 班次多~
火車都好舒服, 而且可以係車上面買火車便當, 好有FEEL~~

伯爵府

華家鞋園點去呢 ?

由宜蘭出發既話

伯爵府

angelymama 發表於 13-10-31 18:57

...

有無民宿網址?? 平嗎 ?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+小寶貝兒+於+13-05-24+發表正

原帖由 joey122 於 13-05-24 發表
我住左兩晚,介紹你下次試下住呢間丫,同埋女女浸好開心ga,每間房都有自己溫泉,我book的係4人家庭房。
奇 ...
好正甘,下次試呢間

子爵府

che9 發表於 13-5-21 00:30
去宜蘭最快系坐客連,系台北車站附近上車,好平又快,唔怕無位坐,葛瑪蘭客運,仲可途經礁溪(1小時車程) ...

請問可以去礁溪邊度浸溫泉? thanks!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:d_yeong 的帖子

果樹有好多溫泉,你google下,我去川湯春天,有室外池,小朋友滑梯,另有湯房

首頁

尾頁

跳至