烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:motherlau+發表於+13-6-9+11:20+我偷

原帖由 hinhin_ma 於 13-06-09 發表
照計部機唔會MODE4會發, MODE 2 唔發WOR, 而且, 出左禁耐, 暫時都未聽到其他JM有這問題....

MODE 2 特色 ...

其实我都知酵母多架…但冇法子,乜都要試…咪試到咁囉…
基本上我用日清粉既…轉酵母多…

有用過Cocua,跟份量會多左小小水,但都好味咁贵冇用mode 2 整,一陣又 total lost 就想 所以係用mode 4 , 都有超軟feel

怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

珍珠宮

樓主真係唔再試下mode2呀? 本身mode2就係一個amazing mode, 而家熱天, 係要再適應下, mode2係天氣凍嘅日子成功率係99%, 1%係人為! 只要調較好你用果嘅粉嘅水量, 就無問題! 我最近整左兩機都成功, 其中第二機只得15cm高, 但內外都無問題, D包好軟, 唔係出鬆糕已經係成功!

男爵府

引用:樓主真係唔再試下mode2呀?+本身mode2就係一

原帖由 bobosweet 於 13-06-09 發表
樓主真係唔再試下mode2呀? 本身mode2就係一個amazing mode, 而家熱天, 係要再適應下, mode2係天氣凍嘅日子 ...
短期唔試住啦…等真係凍d先啦!因为要成五粒鐘,平日要返工,唔做预約根本做唔到,咁我用mode 4 加湯種或老種都会有超軟feel 仲快d添…

子爵府

引用:Quote:原帖由+bobosweet+於+13-06-09+發表

原帖由 motherlau 於 13-06-09 發表
短期唔試住啦…等真係凍d先啦!因为要成五粒鐘,平日要返工,唔做预約根本做唔到:badfe ...
我都覺得凍D天用mode 2 會好D。起碼現在找到適合自己用的mode 唔會哂料。

男爵府

引用:Quote:原帖由+motherlau+於+13-06-09+發表

原帖由 GGmahk 於 13-06-09 發表
我都覺得凍D天用mode 2 會好D。起碼現在找到適合自己用的mode 唔會哂料。

...

浪费食材真系唔好,等我遲d 要用mode 2既时候,再請教大家 希望各位教教小妹

首頁

尾頁

跳至