親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我想去台中玩5日...初步行程去清境住2晚,谷關浸溫泉1晚,台中夜市1晚....有冇師兄師姐知道行程的開車自駕需時和坐公車需時呀?
其實我知交通會比較煩...所以都打算自駕...還有就是這行程的路難走嗎??本人係香港有開車,,但未試過開左軑車.THX ALL
谷關溫泉有好地方介紹嗎?(打算住伊豆)

珊瑚宮

引用:我想去台中玩5日...初步行程去清境住2晚,谷

原帖由 mangohung 於 13-06-12 發表
我想去台中玩5日...初步行程去清境住2晚,谷關浸溫泉1晚,台中夜市1晚....有冇師兄師姐知道行程的開車自駕需 ...
幾點到台中?,,到台中后直接開車到谷關住一晚。第二日上清境。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:mangohung 的帖子

幾年前住過谷關惠來温泉會館,房內有私人温泉,好大,放水都個幾兩個鐘。公共溫泉都好大,巴厘風,食物亦好味,唔知宜家仲keep唔keep到水準。回台中可以順路去新社靚cafe坐下。行車時間可以用google map check,係上清境山路,似上大帽山,其他都係平路。

珊瑚宮

回覆:台中行程...清境加谷關可行嗎

台中鍾司機說::住谷關伊豆和惠來

複式洋房

回覆 12312 的帖子

我搭10點10機,去到台中應該是12點多....我想知係咪去谷關先再去清境順路D?因為就清境房間問題,,我想去左清境先去谷關,,咁樣會行多好多路嗎??

複式洋房

回覆 ahmama 的帖子

在綱上睇過谷關幾間溫泉,站時最鍾意伊豆,,你講果間未睇...得閒再去睇睇先...起初係怕開左軑車行山路不習慣...但問過好多師兄,,如果開慣車好快就冇問題....今日我都上左轉大帽山..haha

複式洋房

THX...一陣去睇下惠來先^^

複式洋房

其實我想問下大家...如果我第1,2晚住清境..第3晚出返台中住1晚..最後1晚先去谷關...會唔會好白痴?順路係咪好唔順....因為第3晚會係星期六,我想避開清境和谷關D貴價酒店

珊瑚宮

mangohung 發表於 13-6-12 22:58
其實我想問下大家...如果我第1,2晚住清境..第3晚出返台中住1晚..最後1晚先去谷關...會唔會好白痴?順路係咪 ...
自己喜歡沒有問題。(台中民宿都吾平)

複式洋房

THX~~~其實我未睇台中的酒店....我只是諗住隨便搵一間近夜市的地方訓一晚

珊瑚宮

引用:回覆+12312+的帖子THX~~~其實我未睇台中的

原帖由 mangohung 於 13-06-12 發表

THX~~~其實我未睇台中的酒店....我只是諗住隨便搵一間近夜市的地方訓一晚 ...
星期六比平日貴好多

複式洋房

我都知,所以諗住台中多D選擇,搵D普通既酒店是但訓一晚

首頁

尾頁

跳至