跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無住綠楊既媽咪?

mcmung 寫道:

為什麼沒人啊?

mcmung
報到!!
我呢幾個星期忙到不得了,連上BK都無時間!!
自己公司忙,老公又出埋trip,簡直想死呀!!
好彩個仔咩都自動自覺做,吾駛我勞氣,如果吾係真係死十次都吾得!!
:-P  :-P  :-P

大宅

香噴噴 寫道:
唔好意思, 剛成為會員, 唔知點樣入離發表下, 所以多左個冒牌主題, 請各位見諒!

香噴噴
你就好啦!!小朋友咁大個啦!!
我地果D重係細佬仔5,6歲咋!!

民房

samantha821
多謝你提醒, 唔係都唔知自己崖左禁耐添. 回顧都幾嘔血, 不過都有值得回味既事架!

大宅

虎到金來勳章

HI YuetYan,

我女兒 現正在荃灣 salvation幼兒園, 我好滿意,

你可考慮參觀喜歡的學校的open day. 找
他們的家長談談.

Hi 香噴噴,

你會不會考慮廖寶珊呢? Band 2 頭.
?-(
不知你兒子屬意中中或者英中?

民房

Hi mrsanthony,

托賴, 小兒屬於教統局所謂既band1學生, 區內得3間中學可揀: 何傳耀有直屬小學, 荃灣官立中學有5間聯系小學, 可風中學, 454爭崩頭! :-(

洋房

香噴噴

如果你是葵青區的校網會好一點!有五間band1!何傳耀只是收荃公小頭20名,你也可考慮它啊!

洋房

HI!emily_lai
Xing Mo是什麼學校?是不是聖母?荃灣救軍也不錯啊!我兩個也是開刀,無自然那麼痛啊!最緊要母子平安。

洋房

救世軍和邊耀良聽說也不錯,但救世軍要排很久才有位。
YuetYan 寫道:
請問你們知不佑道荃灣有沒有好的全日制的幼稚園和幼兒園?謝謝!

洋房

samantha821

你真幸運,仔仔那麼乖,這星期仍然忙嗎?要好好休息啊!我正在趕功課,兩隻嘩鬼吵得我不能專心,自己又心野上來babykingdom看看!哈!哈!自己常教訓學生要專心,自己也........哈哈!

民房

Hi mcmung,
乜何傳耀小學唔係何傳耀中學的直屬學校嗎? 如果係, 點止收20個呀! 今年何傳耀中學起第一輪自行收生要面見學生啦! 究竟舊年何傳耀中學在第一輪自行收生係咪用左20個位比何傳耀小學頭20名d學生? 如果唔係, 佢又點確保頭20名學生會入到佢中學呢? 我攪不通, 請幫忙!

複式洋房

[quote]
mcmung:
Xing Mo是聖母. It's quite difficult for me to type Chinese.
Thank you. I'm still waiting for my baby girl to come out.

My son is sick. He coughs, has fever and a sore throat. I have to take care of him as well as myself.
Emily :roll:

民房

各位綠楊媽咪, 今日你地好忙呀? 唔多覺眼你地出現喎!

大宅

mcmung 寫道:
samantha821

你真幸運,仔仔那麼乖,這星期仍然忙嗎?要好好休息啊!我正在趕功課,兩隻嘩鬼吵得我不能專心,自己又心野上來babykingdom看看!哈!哈!自己常教訓學生要專心,自己也........哈哈!

mcmung
我老公返左黎啦!! 不過今日輪到我一女田女返大陸
今朝六點就起身返大陸啦!!七點幾返到黎又要同個仔做功課,溫習,上網做每中英文每日一篇,做到依家先可以坐低上下網咋!! :-(

大宅

虎到金來勳章

Hi 香噴噴,
多麼棒, 令人羨慕, 真要教教我們怎樣幫助子女學習.

見下面的中學倒也不錯, 你可會考慮?
葵青區佛教善德英文中學, 聖公會林護紀念中學, 中華傳道會安柱中學, 順德聯誼總會李兆基中學
荃灣區荃灣官立中學, 荃灣聖芳濟中學, 可風中學, 博愛醫院歷屆總理聯誼會梁省德中學

HI, emily_lai,
開刀還是自然生, 由上天安排, 不要擔心, 祝一切平安.

Hi samantha821,
你是不是乘搭皇崗直通巴返大陸? 個站搬遠左, 真不方便, Agree?

Hi mcmung,
會否Plan定X’mas鬆一鬆的節目?

:lol:

大宅

mrsanthony 寫道:
Hi samantha821,
你是不是乘搭皇崗直通巴返大陸? 個站搬遠左, 真不方便, Agree?
:lol:

mrsanthony,
係呀,我係乘搭皇崗直通巴返大陸架!!之係公司有車再送我地返公司!!
不過個站無搬呀,重係響潮江春樓下,只係晚上十一時至第二朝六時先至搬去荃灣南豐果邊既巴士站!!早上六時至十時五十九分都重係一樣架!! :wink:

洋房

mrsanthony

X’mas要全校老師指定到上海、北京交流4-5天(自付團費):evil: ,一月要交功課,沒什麼時間鬆一鬆啊!

洋房

samantha821
直通巴返大陸危險嗎?聽說開得很快呢?

洋房

香噴噴
何傳耀是沒有小學的,們只承諾收荃灣公立小學頭20名學生,我朋友是灣公立小學的老師,消息應該是準確的。pls check pm

民房

mcmung
荃灣公立小學乜唔係已經改左名叫何傳耀小學(全個名唔記得), 你話佢地承諾頭20名學生入讀, 係唔係在頭一輪收生的60個位中, 攞起20個位比佢地呢? 感我地咪得番40個位爭? 唔知佢地幾時會轉直屬小學呢? 再者, 感激你的誠意!

大宅

mcmung 寫道:
samantha821
直通巴返大陸危險嗎?聽說開得很快呢?

mcmung
都吾係好快既,我覺得D香港小巴重快好多。
我個個星期都返一,兩日,返左三年都OK!! :wink:
我老公公司響琛圳,日日都用直通巴來回添
其實都吾怕得咁多,大家都要搵食,吾驚得咁多!!

首頁

尾頁

跳至