家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家報告一下每日(買入 / 賣出)股票

今日賣出新鴻基地產(16)
6/11 買入股價-90.00
8/11 賣出股價-92.00

今日買入招商局國際(144)
8/11 買入股價-23.50

# 52 大快活

大宅

Re: 大家報告一下每日(買入 / 賣出)股票

今日賣出152 深圳國際
14/6 買入股價-0.31
8/11 賣出股價-0.39

男爵府

今日買入重慶鋼鐵股份(1053)
8/11 買入股價-1.81
等到股價-2.00沽出

# 52 大快活

大宅

今日賣出

857---8.79, 賣完就昇, 氣死我 :-(
2088--4.23, 賣得好底, 因我驚明天再跌,不知是對Or 錯?

大宅

Hi Andy,

期待有呢個topic 好耐,
近期我多數抽新股,
依家想入的貨1398, 3328..
吼緊個低價買入..
3328 你認為邊個價位入好呢??
曾淵滄係公仔箱話非常睇好3328 wor..

大宅

今日買入183 中信金融
9/11 買入股價-5.32
目標價-5.85

男爵府

Busy 寫道:
Hi Andy,

期待有呢個topic 好耐,
近期我多數抽新股,
依家想入的貨1398, 3328..
吼緊個低價買入..
3328 你認為邊個價位入好呢??
曾淵滄係公仔箱話非常睇好3328 wor..

Hi Busy,

抽新股係一個好選擇.
(3328)交通銀行,完本我認為12月份先上升到--6.00股價,
但估唔到咁快升到.
雖然(3328)交通銀行係一間好質數的中資銀行,不過近這星期升得太多,加上成交量大,証明大尸推動,暫時後市樂觀.
如果短線我認為可在
---(6.30)以下價位入貨.
---(6.50)目標價.
---(6.00)支持位.
Good Lucky...

Andy
# 52 大快活

男爵府

Andywoofung 寫道:

今日賣出新鴻基地產(16)
6/11 買入股價-90.00
8/11 賣出股價-92.00

今日買入招商局國際(144)

今日賣出招商局國際(144)
9/11 賣出股價-24.60
# 52 大快活

男爵府

Andywoofung 寫道:

今日買入重慶鋼鐵股份(1053)
等到股價-2.00沽出

今日賣出重慶鋼鐵股份(1053)
9/11 賣出股價-1.92(鋼鐵股做好,等唔砌,見好就走)
# 52 大快活

大宅

Andywoofung,

你好像喜歡即日鮮, 好成功啊!

大宅

今日賣出 992 聯想
2/11 買入股價-3.32
9/11 賣出股價-3.52

男爵府

牛魔王 寫道:

你好像喜歡即日鮮, 好成功啊!

Hi 牛魔王,

其實我喜歡渣長線.
因為恒指比較高,如果渣長線就風險高,更買貴過人.
即日鮮可以見好即閃.

祝您好運...
# 52 大快活

男爵府

牛魔王 寫道:
今日賣出 992 聯想
2/11 買入股價-3.32
9/11 賣出股價-3.52

Hi 牛魔王,

您都唔約...好成功,醒目過我.
# 52 大快活

大宅

其實我也喜歡渣長線, 50%長線, 另外50% 中短線!

不過因為恒指近來較高, 忍不住我都即日鮮!

大宅

Andy, 牛魔王..

hello....你哋好犀利wor.. 我冇膽量玩即日鮮..
終於今朝係 3.58 買入1398..
再會考慮Andy 的建議...希望買少少3328..
Ths for ur advice ~~Andy
Good luck to both of u ~~

男爵府

Busy 寫道:
Andy, 牛魔王..

hello....你哋好犀利wor.. 我冇膽量玩即日鮮..
終於今朝係 3.58 買入1398..
再會考慮Andy 的建議...希望買少少3328..
Ths for ur advice ~~Andy
Good luck to both of u ~~

Hi Busy,

(1398)工商銀行---開始在(3.62)股價有阻力.

Andy
# 52 大快活

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你地好犀利呀~~
我仲係初哥仔, 而家恒指咁高, 我都唔敢入貨.

1398, 我係IPO 有貨hold 到而家.

男爵府

miffymiffy 寫道:

你地好犀利呀~~
我仲係初哥仔, 而家恒指咁高, 我都唔敢入貨.

1398, 我係IPO 有貨hold 到而家.

Hi all,

而事實上,大市昨日的成交高達517億元,而且成交大多集中在午市後,可見沽壓不輕,加上技術上恆指已嚴重超買,短期出現顯著調整似乎在所難免,預期恆指應在18800至19100點之間上落。
不過我睇恒指會在12月份挑戰新高---19500點
(大尸會唱好至20000點)。
# 52 大快活

大宅

我同意12月份以後會挑戰新高---19500點, 但而家個市已嚴重超買, 你點睇呀? 會否在短期調整呢?

男爵府

牛魔王 寫道:

我同意12月份以後會挑戰新高---19500點, 但而家個市已嚴重超買, 你點睇呀? 會否在短期調整呢?

Hi 牛魔王,

短期出現顯著調整似乎在所難免,預期恆指應在18800至19100點之間上落。
我睇個別巳炒上股份,可能在短期調整。
短期會轉移到炒個別落後股份。

Andy
# 52 大快活

首頁

尾頁

跳至