家庭理財

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 大家報告一下每日(買入 / 賣出)股票

大宅

conniechan1975,

你只是賺少左錢, 又唔係輸錢!
耐心d等調整完, 只怕你唔夠錢買, 儲定錢 la!

男爵府

靈寶黃金(3330),近年尾按中國需求黃金作儲備量。

今日我會留意靈寶黃金(3330),如果股價合理,會入少少短線投資。

Andy
# 52 大快活

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

今日賣出183 中信金融
9/11 買入股價-5.32
10/11 賣出股價-5.63

男爵府

BabyChristy 寫道:
今日一開已經升左好多啦 [quote]
Andywoofung 寫道:

靈寶黃金(3330),近年尾按中國需求黃金作儲備量。

今日我會留意靈寶黃金(3330),如果股價合理,會入少少短線投資。

Andy
[/quote]

Hi all,

原本上星期想入,不過手上巳有其他貨,唔想太多風險.

Andy
# 52 大快活

男爵府

牛魔王 寫道:

[size=medium]牛魔王掂

# 52 大快活

大宅

Andy..

早晨..
邊幾隻落後股會有機??
想短炒有邊幾隻有濳質??
pls. comment.. ?-(

短期會轉移到炒個別落後股份。

大宅

[quote]
牛魔王 寫道:

[size=medium]牛魔王掂 [/quote]

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

恆生都定左好耐, 開始上現價102 入唔入得過呢?

男爵府

BabyChristy 寫道:
我都想知, 我係新手, 而家只有1398(工行), 入價$3.54
其他好似全部都好高位, 想短炒有邊d有機呢?
請多多指教 [quote]
Busy 寫道:
Andy..

早晨..
邊幾隻落後股會有機??
想短炒有邊幾隻有濳質??
pls. comment.. ?-(

[/quote]

Hi all,

早晨..
中信泰富 (0267)
# 52 大快活

複式洋房

#2689 昨天11.42沽

男爵府

AMY 寫道:

HI AMY,

入唔過...本地銀行競爭大,加上52周高位(104),水位唔多。
# 52 大快活

大宅

AMY 寫道:

我也曾經考慮入,#11開始進軍內地市場,又有機會被#005私有化,股價遠遠落後於#23東亞,近日有起跑跡象,長線有望達$120 :-P
不過,我始終較喜愛交通銀行,諗住下星期加碼,一於升幾多都唔會放,等幾年後股價翻幾翻

大宅

Hello AndyWoofung,

我好想買3328, 有人話睇到佢10元, 請問你點睇佢,
多多指教??

男爵府

edelwise 寫道:
Hello AndyWoofung,

我好想買3328, 有人話睇到佢10元, 請問你點睇佢,
多多指教??

Hi edelwise,

交通銀行(3328)...係我愛股

我曾經在---(2.80元)股價買入交通銀行(3328)...30手。
我在第一個目標---(5.00元)股價巳沽出...10手。
其餘20手會在如下...

第二個目標---(10元)股價等沽出10手。(其實我睇交通銀行未來會有(15元)。
其餘10手會留比阿囝。

Good Lucky...
# 52 大快活

男爵府

下星期可能會少D上來。 :-(
# 52 大快活

公爵府

畀面勳章

Hi Andywoofung

交通銀行(3328)而家幾價位幾多?幾多錢一手?而家仲入唔入得過?

男爵府

Debbie媽 寫道:
Hi Andywoofung

交通銀行(3328)而家幾價位幾多?幾多錢一手?而家仲入唔入得過?

Hi Debbie媽,

交通銀行(3328)價位幾多?幾多錢一手?
...(現時股價)x(買賣單位)=幾錢一手
...( 6.77 )x( 1000 )=6770(未計手續費)

而家仲入唔入得過?
1)..大市表現波動,但市場憧憬人民幣再度升值,利好中資銀行股表現做好。(預期恆指應在18800至19100點之間上落)。
2)..外圍因數(昨晚美國股市下跌,油價上揚及消費者信心指數遜預期。帶動道指、納指下跌)。

我睇星期一開市,先跌後回升。後市依然樂觀。
---(7.00)第一個目標價。

Andy
# 52 大快活

首頁

尾頁

跳至