跳至

首頁

尾頁

別墅

飲緊S26

我想同BB轉呢隻奶粉,因為聽聞飲

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 飲緊S26

我BB一出世就飲S-26, 我又唔覺佢好肥喎! 而家3個半月都係得14磅, 又唔係好熱氣, D便便日日都有但係好似糊仔咁, 所以每個BB對奶粉O既反應都唔同, 睇下佢受唔受得O羅 ! 我睇你BB張相都唔係好瘦o者, 點解要轉呀, 如果原本果隻食得好就唔好轉喇

侯爵府

catcat_22 寫道:
我BB一出世就飲S-26, 我又唔覺佢好肥喎! 而家3個半月都係得14磅, 又唔係好熱氣, D便便日日都有但係好似糊仔咁, 所以每個BB對奶粉O既反應都唔同, 睇下佢受唔受得O羅 ! 我睇你BB張相都唔係好瘦o者, 點解要轉呀, 如果原本果隻食得好就唔好轉喇

Me too! 我個BB既CASE同你個BB一模一樣,而家差不多4個月都係14-15磅,便便都OK啦,好似牙膏咁囉。

我都係咁話,其實D姑娘話隻隻牌子都係差唔多。

別墅

catcat_22 & tupytupy,
唔該哂你哋嘅意見,咁我再觀察吓先決定啦!

複式洋房

我個女出世時飲牛爛牌的,但一直都痾,所以轉左s26,
一直飲到依家,我覺得ok喎,因為佢出世時只有2.5,依家3個月大有5.5,重得都唔錯,日日都有屎屙,熱唔熱氣就唔覺,可能我每星期都煲開奶茶比佢飲啦..不過都係果句,個個bb唔同,要睇佢吸唔吸收!
Emily Blog 請你也來分享小雪的生活點滴 出售bb衫&口水肩,請按網址進入

別墅

hi kamkwok,

曼頭都是飲呢隻牌子,沒有說錯...呢隻是比較熱,不過,他是聚多牌子之中的no.1...之前,其實我個bb都好細粒,得個身長字,如果想bb大隻少少,我提議轉日本大仔milk...因為我朋友個b是飲呢隻...sure較同年b大隻,不過,都係個句,要視乎每個b的吸收...

別墅

keykey77 & kcmei,
唔該哂你哋嘅意見,因為我覺得阿B比較細粒,所以先唸轉吓奶粉,或者眞喺再觀察吓先啦.

別墅

我個仲堯仔都係剛剛轉左s26~因為佢之前食安嬰兒食得唔好~食到一半就唔食~

不過轉左之後好好多啦~琴日加到7安都食得曬!!!! 而且仲肥返d啦~

不過如果你個bb食之前既奶粉唔係差既話~都唔駛刻意同佢轉~因為個個bb既體質都唔一樣~可能佢吸受比較慢d ja~

其實最重要係bb健康~唔係d bb肥就係健康既~ 最緊要係體重唔過輕就ok既啦~

大宅

我BB都係一出世就飲S-26, D便便都ok, 但就多數係深綠色, 你哋BB個D便便係唔係都係多數深綠色 ?-(

別墅

我BB都係一出世就飲S-26, D便便都ok,不過我個bD便便係泥黃色咖

sofayefung 寫道:
我BB都係一出世就飲S-26, D便便都ok, 但就多數係深綠色, 你哋BB個D便便係唔係都係多數深綠色 ?-(

別墅

我BB便便都是綠色,不過,而家帶有黃色,唔知是不是有吃糊仔原故??

首頁

尾頁

跳至