親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

dodo214 發表於 13-8-5 17:41
即係响 DMK 機場有便利店有得賣? 我夜機 9 點幾先到,

咁張 happy sim 响 bkk 係咪一樣用得?

sim card 在bkk, pattaya都可用, 但DMK好似無便利店的, 我地入左市區先買。

男爵府

dlh525 發表於 13-8-5 17:54
我想問下我大約8月尾去4日3夜, 一行12人.
只住Centara , 但一家三口應該預幾多$$洗費呢?
因我第一次自由 ...

使費真係好難話俾你聽預幾多, 唔知你去邊度玩, 又唔知你豪玩豪食定係點。我建議你計劃一下行程, 計下D入場費, 車費大約幾多先。仲有會唔會做spa? 酒店做定街邊店? 計左呢D主要使費後, 再預食飯買手信錢, 應該就是你的總洗費了。

其實Pattaya好多找換店的, 你可以用完先再唱, 咁咪比較容易預算囉。

翡翠宮

好詳細呀我地啱啱去完BKK..仔仔已經講定聖誕去芭瑅雅同BKK啦你覺得hard rock 好住D定centara?舊年跟團去過芭瑅雅, 住Pattaya Marriott Resort & Spa好方便, 隔離就係商場, 泳池又有滑梯, 兩個仔已經玩得好開心...今次想轉下第二間酒店,相信hard rock 同centara個泳池會更加好玩funny:

JASMINEBB  仲有Hard Rock有Kids Suite套房, 你可以上網睇下, 小朋友好鍾意。  發表於 13-8-9 16:06
JASMINEBB  我兩間都住過, 我同小朋友都鍾意Hard Rock多D。  發表於 13-8-9 16:00

大宅

引用:Quote:原帖由+cancancc+於+13-08-01+發表我

原帖由 bababubble 於 13-08-03 發表
push!!
大家要提高警覺,小心!
係想騙錢啦!
之後第二日我地行商場又有一個斯文年輕亞差問我老公幾點,答完佢跟住又撩傾計,我地今次即刻洒手走人。

大宅

回覆:cancancc 的帖子

呢d事,係咪只有阿差騙錢?
如果係,離遠見到阿差都要彈開。

大宅

引用:呢d事,係咪只有阿差騙錢?如果係,離遠見

原帖由 Aviva 於 13-08-06 發表
呢d事,係咪只有阿差騙錢?
如果係,離遠見到阿差都要彈開。
咁又唔使彈開,佢地都係睇中獵物先去撘「散」,可能我地一家3口睇落容易呃,而且只要唔理佢走開佢地唔會跟住呀啦,所以大家小心提防下就ok呀!

男爵府

bb2 發表於 13-8-6 10:54
好詳細呀我地啱啱去完BKK..仔仔已經講定聖誕去芭瑅雅同BKK啦你覺得hard rock 好住D定centara? ...

Centara 就係泳池設施好玩, Hard Rock就玩活動, 魚與熊掌, 所以我地最後兩間都住晒!

男爵府

cancancc 發表於 13-8-7 14:08
咁又唔使彈開,佢地都係睇中獵物先去撘「散」,可能我地一家3口睇落容易呃,而且只要唔理佢走開佢地唔會跟 ...

其實佢地扼人手法係點?

大宅

回覆:Chickee 的帖子

多謝分享

大宅

引用:Thanks,我黎緊都係住Hard+Rock+Hotel

原帖由 manicheung 於 13-07-23 發表
Thanks,我黎緊都係住Hard Rock Hotel
我也是啊24-28

大宅

引用:Quote:cancancc+發表於+13-8-7+14:08+咁又

原帖由 Chickee 於 13-08-08 發表
其實佢地扼人手法係點?
上泰友營有講呀
http://forum.thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid=119037&highlight=%C4F%A4l

Chickee  thanks!!  發表於 13-8-9 09:32

大宅

回覆:上星期剛從芭提雅回港, 少少分享

仲有我係Hard Rock住時食早餐食左啲唔新鮮煙三文魚,由個日開始肚呵,番左來香港就發燒,今日入左醫院,大家食野小心啲啦!

Chickee  take care!! get well soon!!  發表於 13-8-9 09:32
manicheung  好好休息下  發表於 13-8-8 22:53

男爵府

引用:仲有我係Hard+Rock住時食早餐食左啲唔新鮮

原帖由 cancancc 於 13-08-08 發表
仲有我係Hard Rock住時食早餐食左啲唔新鮮煙三文魚,由個日開始肚呵,番左來香港就發燒,今日入左醫院,大 ...
Take care ar, 24/8我都會入住H.R.

珊瑚宮

好媽媽勳章

fanky_kwok 發表於 13-8-8 20:32
我也是啊24-28
我22-26,見到我帶住兩隻馬騮既話,過黎相認下啦

伯爵府

引用:仲有我係Hard+Rock住時食早餐食左啲唔新鮮

原帖由 cancancc 於 13-08-08 發表
仲有我係Hard Rock住時食早餐食左啲唔新鮮煙三文魚,由個日開始肚呵,番左來香港就發燒,今日入左醫院,大 ...
保重呀, 祝早日康復

子爵府

回覆 Chickee 的帖子

請問到Thailand那邊唱錢時, 是不是用港幣買泰銖, 佢地收港幣嗎?
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

子爵府

回覆 cancancc 的帖子

十幾年前去過食自助餐, 係夢幻樂園裡面既餐廳, 第二日返港便肚瀉, 我朋友都係, 要看醫生

我今次帶埋個女去, 真係要特別小心, 23/8-28/8

你take care 啊 !
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

翡翠宮

LLK 發表於 13-8-9 15:10

請問到Thailand那邊唱錢時, 是不是用港幣買泰銖, 佢地收港幣嗎?

sure

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

引用:回覆+Chickee+的帖子請問到Thailand那邊唱

原帖由 LLK 於 13-08-09 發表

乜幣都可以唱!我將我之前淨落個d馬幣同埋波紙,都一併唱晒!

男爵府

LLK 發表於 13-8-9 15:10

yes, 用港幣唱。

首頁

尾頁

跳至