親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:仲有我係Hard+Rock住時食早餐食左啲唔新鮮

原帖由 cancancc 於 13-08-08 發表
仲有我係Hard Rock住時食早餐食左啲唔新鮮煙三文魚,由個日開始肚呵,番左來香港就發燒,今日入左醫院,大 ...
好返未?
take care

大宅

引用:Quote:原帖由+cancancc+於+13-08-08+發表仲

原帖由 030608 於 13-08-09 發表
好返未?
take care
多謝咁多位關心
醫生話今日可以出院啦,不過仲係會肚呵,要食嘢食清啲lo

大宅

回覆:cancancc 的帖子

請問夜晚若出外食飯, 搭tuk tuk回大街, 再行返酒店Centara Grand (say ~10 pm) 會否很静很危險? 我地2大2小.

是否出beach road 10baht, 2nd road就20baht?

珊瑚宮

好媽媽勳章

回覆:上星期剛從芭提雅回港, 少少分享

大家去芭堤雅時,會去邊度食海南雞飯呀?

男爵府

引用:請問夜晚若出外食飯,+搭tuk+tuk回大街,+再

原帖由 ync_224 於 13-08-11 發表
請問夜晚若出外食飯, 搭tuk tuk回大街, 再行返酒店Centara Grand (say ~10 pm) 會否很静很危險? 我地2大2 ...
出去食飯6-7點可行出去坐督督,食飯後回酒店就唔好啦,條路都黑架,市中心入去包督督返我每次都講到150baht,除左海邊夢阿來就200baht

男爵府

manicheung 發表於 13-8-12 22:00
大家去芭堤雅時,會去邊度食海南雞飯呀?

我在其他blog見過介紹, 美塞通旁邊的熟食檔有, 即張龍記對面, 但我無食, 因無冷氣及幾多蒼蠅, 買走食會好D囉。

男爵府

ync_224 發表於 13-8-11 08:32
請問夜晚若出外食飯, 搭tuk tuk回大街, 再行返酒店Centara Grand (say ~10 pm) 會否很静很危險? 我地2大2 ...

tuk tuk 除了包車, 否則都是10bt/人, beach road & second road是兩條相反方向的路, 如你在Centara 出面大街上, 是去beach road 的

伯爵府

回覆:上星期剛從芭提雅回港, 少少分享

請問Hard Rock 活動要收费嗎?有什麽活動?另外講方便因有老有嫩,係咪Hard Rock 方便Centara?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問哪間夢亞來近CENTERA GRAND MIRAGE呀?

男爵府

回覆 zxzx 的帖子

HAND ROCK有些活動要收費, 如KIDS PLAY ROOM / 水中波等

HAND ROCK 在市中心, 而CGMR就遠少少,出入市中心要搭車

男爵府

回覆 HinMa 的帖子

2間都唔近CGMR

男爵府

zxzx 發表於 13-8-14 20:56
請問Hard Rock 活動要收费嗎?有什麽活動?另外講方便因有老有嫩,係咪Hard Rock 方便Centara?

...

講方便, 就一定是Hard Rock, 起碼在市中心, 行出去就有餐廳, 商場, spa。

Hard Rock的活動都是水上活動, 除了Giant Ball (一個吹氣大波波, 人可在入面), 全部免費。仲有個kids club, 但要收費。

仲有, 星期六5-6點有foam party。晚上有兒童天才表演, 免費報名參加。

珊瑚宮

好媽媽勳章

引用:Quote:manicheung+發表於+13-8-12+22:00+大

原帖由 Chickee 於 13-08-14 發表
我在其他blog見過介紹, 美塞通旁邊的熟食檔有, 即張龍記對面, 但我無食, 因無冷氣及幾多蒼蠅, 買走食會好D ...
請問美塞通又喺邊度架?sorry 我唔熟地方

男爵府

manicheung 發表於 13-8-20 13:37
請問美塞通又喺邊度架?sorry 我唔熟地方

由Hard Rock 2nd Road 出口轉右直行, 去到保齡球樽/Boots/Top Supermarket的十字路口, 轉左過馬路, 即你的9點鐘方向, 直去就見到。在張龍記斜對面。

大宅

thanks for sharing

珊瑚宮

好媽媽勳章

Chickee 發表於 13-8-21 11:33
由Hard Rock 2nd Road 出口轉右直行, 去到保齡球樽/Boots/Top Supermarket的十字路口, 轉左過馬路, 即你的 ...
好清楚呀,唔該晒

Chickee  最緊要幫到你!  發表於 13-8-22 10:01

別墅

回覆 Chickee 的帖子

多謝分享~

Chickee  you are welcome!!  發表於 13-8-22 10:01

子爵府

Chickee 發表於 13-7-22 16:26
景點
我地只去了2個景點, KK Open Zoo & Sanctuary of Truth。Zoo是落機入Pattaya時順便去的, 包車入, 小朋 ...

hi Chickee,

想問Sanctuary of Truth啱10歲小朋友去嗎? ATV係玩乜? 射槍, BB彈係咪有個地方打野戰? Sanctuary of Truth可以留幾耐? Thank you.

伯爵府

引用:Quote:manicheung+發表於+13-8-20+13:37+請

原帖由 Chickee 於 13-08-21 發表
由Hard Rock 2nd Road 出口轉右直行, 去到保齡球樽/Boots/Top Supermarket的十字路口, 轉左過馬路, 即你的 ...
美塞通盒一個。。。哈哈

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Chickee+於+13-08-21+發表由H

原帖由 pat614 於 13-08-26 發表
美塞通盒一個。。。哈哈
美味mango糯米飯

首頁

尾頁

跳至