親子旅遊

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

朋友又 book 了去北海道, 5 月 $2800......

禁止訪問

引用:朋友又+book+了去北海道,+5+月+$2800......

珍珠宮

你最好每個星期都留意下, reload 一下.

下年聖誕節冇咁快可以出到機票喎.

暑期就未見平飛, 可能太早.

都係 zuji hk , skyscanner 都好夠.

珍珠宮

apsm 發表於 13-11-18 17:12
2800已包税??

我想book下年2014

Nomal Fare & TaxHKD1,850 120HK 230CN 80SW 482YQ
Total Amount :HKD2,762

係喎, 全包, 可惜我冇假期......想去 ski 都不可以.....

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

youhello507 發表於 13-10-30 16:28
第 8 天
早上吃過早餐後, 就駕車到旭山動物園, 3月時才到訪一次, 現在 7月又到訪, 仲密過去海洋公園. 不過 ...

請問旭山動物園 等於旭川動物園嗎 ?

珍珠宮

wingyee_ma 發表於 13-11-18 23:38
請問旭山動物園 等於旭川動物園嗎 ?
是的, 正名是旭山.

wingyee_ma  thanks  發表於 13-11-19 14:09

珍珠宮

apsm 發表於 13-11-18 23:19
skyscanner 會LINK 去一D 唔知咩嘅網頁賣機票的
你有幫襯過嗎??
安全 ??

安全, 不過是外國 agent, 有乜跟進, 要打長途電話.

比較煩.

珍珠宮

apsm 發表於 13-11-18 23:06
THX!

我想問如果坐中國東方OR AIR CHINA

兩間都係有中轉酒店的. 留意可能有限期. 如果你有退票的機會, 貴少少都係官網買好, 經 agent 購票又會再貴幾百的.

MU
開票日自2013年2月1日起適用,於東航香港官網購買任何地方始發經上海、昆明及西安中轉國際或國內航班的旅客,如東上航無當日銜接航班之行程,需翌日中轉後續航班,可享有一晚免費中轉酒店服務;讓旅客方便舒適,輕鬆中轉!

活動日期:開票日由2013年2月1至12月31日

活動詳情: 凡於活動期間在東航香港官網購買經上海、昆明及西安中轉國際或國內航班的單程或來回程之聯程機票,如行程符合“隔夜中轉”之條件(詳見細則部分),東航將為旅客免費贈送指定中轉酒店一晚 【限於停留24小時內中轉航班】,來回程只贈送一次。

隔夜中轉條件及細則:
●旅客在香港官網購買任何地方始發途經上海、昆明及西安中轉後續航班時,在當天(相同曆日24:00前)並無適用的東上航中轉航班銜接,需轉乘翌日航班繼續行程,稱為“隔夜中轉”。
●東航將免費為旅客提供指定“隔夜中轉酒店”一晚;後續航班必須於24小時內銜接。
●中轉酒店來回程只贈送一次,如來回程都需要隔夜中轉,旅客需選擇一個航段申請。

禁止訪問

珍珠宮

apsm 發表於 13-11-19 12:11
你呢段邊度搵架,
我skyscanner search 時見唔到.

官網好似唔覺有promo, 即2-3k果d飛.

你去北海度係在 "扎幌" 出入嗎??

skyscanner 用來格價. 官網就見到有過夜酒店.
skyscanner 不包東航的, 東航的 seach, 要在 zuji 才會看到.

我是在札幌出入的, 如果在東京, 大阪轉機, 就有機會其他機場出入, 但價錢應該不會咁平.

複式洋房

回覆:7月中旺季十天北海道之旅 - 全卷完

請問你住的知床旅館同札幌酒店叫咩名?

珍珠宮

知床
世界自然遺産の宿 しれとこ村つくだ荘,0120−4015ー39
http://www.shiretoko-mura.jp/yama.html

札幌
ホテルアネックス
http://www.jalan.net/yad362458/

你有興趣, 我再搵返 D 相補下.

複式洋房

回覆:7月中旺季十天北海道之旅 - 全卷完

Thx

珍珠宮

札幌 酒店, 簿野走路十分鐘, 要便宜, 冇法. 但這酒店都幾企理的, 內籠都算大.

ホテルアネックス
http://www.jalan.net/yad362458/

知床
世界自然遺産の宿 しれとこ村つくだ荘,0120−4015ー39
http://www.shiretoko-mura.jp/yama.html

房間大, 地方淨潔, 環境好, 早餐仲好好食添.

複式洋房

引用:Quote:ilj+發表於+13-8-17+12:05+唉,我仲係

原帖由 youhello507 於 13-08-17 發表
照我所見, 去過北海道的人, 只會懷念, 沒有投訴的.

北海道夏天溫泉不會熱, 因為晚間只有 20度, 都好舒服. ...
請問如果我只得2大2細,不渣車,坐JR會不會便宜些?因為多團友一齊分擔車費好像抵些,我一家四口不知自己坐火車會不會方便些?

珍珠宮

carmen8888 發表於 14-2-19 10:28
請問如果我只得2大2細,不渣車,坐JR會不會便宜些?因為多團友一齊分擔車費好像抵些,我一家四口不知自己坐 ...

我想揸車是最經濟和有效的了.

要知道鄉郊的交通十分不便, 巴士隨時一天只有幾班. 十分不便.

jr 到達的車站, 也需要巴士接駁景點.

jr 的套票亦是十分貴, 22000yen 只能連用7天. 小童半價.

你去多少天 ? 會去什麼地方呢 ?

複式洋房

引用:Quote:carmen8888+發表於+14-2-19+10:28+請

原帖由 youhello507 於 14-02-19 發表
我想揸車是最經濟和有效的了.

要知道鄉郊的交通十分不便, 巴士隨時一天只有幾班. 十分不便.
我打算暑假8月去6日,想去看花田,計劃緊行程,應該去富良野,美瑛,旭川等,有沒有好建議?我只訂了機票,定埋行程先再訂酒店。

珍珠宮

你 6 天睇花, 不會走太遠, 就算唔揸車, 都唔駛買 jr pass.

札幌 <> 富良野 , 旭川 , 搭巴士又平, 亦唔慢.

8月看花應該是重點, 和我呢次行程有點似. 可以多留富良野, 美瑛.

另加一晚層雲峽溫泉, 溫泉是我女人的最愛, 每次北海道必去.

酒店約 3 個月前好睇定, 睇到特價就好 book 啦.

My tips
https://docs.google.com/document ... ziXQqp_mOtsRf4/edit

carmen8888  謝謝!好有用的資料!我要好好做下功課。  發表於 14-2-19 22:56

首頁
45678...10

尾頁

跳至