自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

引用:動物有病,絕對有機會傳染人,不過唔係普通

原帖由 jeremyma 於 13-07-29 發表
動物有病,絕對有機會傳染人,不過唔係普通嘢姐。加拿大對飛禽走獸染病很緊張,因為動物多過人,有起事就會 ...
多謝你…
其實我只係好心同佢講,如果我忍唔到就直接叫車長叫佢落車啦…唔係個個會容忍

如果下次係蛇或蜥蜴之類,或其他珍禽野獸,唔通一樣處理?

只係討論下啫(不喜勿插)

男爵府

引用:Quote:halookmama+發表於+13-7-29+14:26+你

原帖由 howmuch 於 13-07-29 發表
你可以投訴
但你偷拍, 就好不該...
所以我不影樣,不過post完之後覺得好似唔好咁,也delete 咗…

公爵府

好媽媽勳章

我接受到.
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

男爵府

引用:Quote:原帖由+howmuch+於+13-07-29+發表你

原帖由 halookmama 於 13-07-29 發表
所以我不影樣,不過post完之後覺得好似唔好咁,也delete 咗…
原來手機delete唔到…有冇人知點delete?

大宅

回覆:如果見到有人帶寵物上巴士,你哋會點做?

問題到天涯盡頭都未必可以討論完
但容人之心不是每個人都有

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆+halookmama+的帖子佢唔好影響倒我,我

原帖由 vienchan 於 13-07-29 發表
回覆 halookmama 的帖子

佢唔好影響倒我,我就唔理佢囉
Me too

活在當下,愛得及時

水晶宮

halookmama 發表於 13-7-29 20:04

無論你抱著什麼目的, 亦不管 有冇影個樣 / 有冇post上綱, 你都已經偷怕了, 有冇想過, 你當刻偷拍的行為, 基本上和一個(戀足偷拍狂), 沒有太大分別.

大宅

引用:人都會有病啦……你週街行咪仲危險……

原帖由 lammary 於 13-07-29 發表
人都會有病啦……你週街行咪仲危險……

男爵府

引用:巴士都寫住...請勿在車廂內飲食...+請問又

原帖由 minifat 於 13-07-29 發表
巴士都寫住...請勿在車廂內飲食...
講得好岩呀!仲有果d飛象過河更加令人討厭:;pppp:

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Locherry1215+於+13-07-29+發

原帖由 babymonbb 於 13-07-29 發表
人地收得咁埋,又影響唔到人咪Ok囉!
唔養動物既係唔明啦,我都試過有晚由天水圍接返隻狗bb出九龍,又冇紅的,call車又話冇車, 眼前有架得兩個人既巴士,真係好想上車

大宅

引用:Quote:原帖由+minifat+於+13-07-29+發表巴

原帖由 sasa_sasa 於 13-07-29 發表
講得好岩呀!仲有果d飛象過河更加令人討厭
飛象過河不特止、加埋除鞋

大宅

回覆:skyside 的帖子

如果系你屋企人病左,人地話你,你都吾舒服聽到人地甘講,將心比心,

禁止訪問

回覆:如果見到有人帶寵物上巴士,你哋會點做

大宅

回覆 jeremyma 的帖子

入得袋上得巴士大極有限, 喺袋入面可以傳啲咩比人? 我有次拎住個吉既寵物袋都比一個人話我好帶動物上巴士, 結果比我窒到一臉屁, 我問佢我袋入面係咩嚟? 佢話係狗! 真好笑。我叫佢食咗個袋! 我講我呢個經歷唔係話樓主咁做唔啱, 只不過有時人會放大咗一啲問題。其實, 只要冇影響到, 希望大家可以退一步。只不過希望樓主唔好咁介意, 因為香港地好多小動物都好慘, 好多義工真係迫於無奈接收咗好多動物 (我唔係義工, 我冇咁偉大), 佢哋已經用好多$去醫佢哋, 亦用咗好多$去改善我地個社區。請多多包涵。

香港實在未開發, 所以我每年帶我領養返來啲唐貓做身體檢查都搭的士, 好在來回4百蚊都仲比得起, 如果唔係真係陰功! 動物要遇到有錢主人先可以有家先可以睇醫生。希望地鐡帶頭整一卡動物專卡, 比啲動物同唔介恴有動物既人專用。

侯爵府

如果影響吾到人,我會ok。

翡翠宮

都入左籠 我覺得冇所謂喎

男爵府

BK Milk勳章

規矩係死既…人係生既!唔影響到人既話做乜仲要迫人埋牆角?

男爵府

2018復活節勳章

乘車安全小貼士
為了讓乘客得到安全及舒適的巴士旅程,九巴提醒乘客注意以下乘車小貼士:

在車廂請緊握扶手。
請將安全帶扣上。
請勿在巴士上層站立。
請勿攜帶大型行李上車。
上落車時請緊握扶手。
行車時請勿於車長談話。
巴士未停定,請勿上落車。
請於指定閘門上落車。
上車後,請盡量移步至車廂內部位置。
請勿阻塞樓梯及閘門通道。
如非落車,請勿在車廂內走動。
請勿將身體任何部分伸出窗外。
請保持車廂清潔。
請勿在車廂內飲食。
請勿攜帶動物上車( 陪同失明人士乘車的領行狗隻除外)。
遇颱風時,請將上層車窗打開(空調雙層巴士除外)。
請讓座予老人、傷健人士及孕婦。
http://www.kmb.hk/tc/corp/safety_operation.html
九龍 巴士有寫明條例,樓主無錯呀! 咁定D條例黎做咩?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:回覆+jeremyma+的帖子入得袋上得巴士大極有

原帖由 stephbb 於 13-07-29 發表
回覆 jeremyma 的帖子

入得袋上得巴士大極有限, 喺袋入面可以傳啲咩比人? 我有次拎住個吉既寵物袋都比一個 ...
你講得好啱

---生命無價,請支持領養---

大宅

唔影響到其他乘客, 我覺得可以隻眼開隻眼閉.

首頁

尾頁

跳至