自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇得補領㗎?聴日要打針,唔帶針薄,健康院仲打唔打呀?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

有冇媽媽試過呀?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

伯爵府

畀面勳章

我冇試過,幫推。
唔怕貨比貨,只怕你唔識貨

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

回覆:唔見左BB本打針薄,點算呀?

咁大鑊幫你推

禁止訪問

回覆:唔見左BB本打針薄,點算呀

大宅

之前問過,帶出世紙、父/母身分證、紅色(女)/藍色(男)本健康院簿,可以補領。

男爵府

回覆 debbychun 的帖子

好驚呀第時返學耍睇架!我唔知點算好呀!

伯爵府

可以補領,你去健康院同職員講唔見左,要親自去,記得帶埋BB出世紙,上次以為唔見左,电話問左職員点辦!希望幫到你

男爵府

回覆 fefemom 的帖子

紅色健康院薄咩黎架?

伯爵府

引用:之前問過,帶出世紙、父/母身分證、紅色(

原帖由 fefemom 於 13-07-29 發表
之前問過,帶出世紙、父/母身分證、紅色(女)/藍色(男)本健康院簿,可以補領。 ...
我個本黃色架,乜有分男同子女?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Oh!Baby 發表於 13-7-29 23:04
回覆 debbychun 的帖子

好驚呀第時返學耍睇架!我唔知點算好呀!
唔駛擔心,可以補領的,祇需填表及給1元影印費就可以
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

我試過,去健康院補領

男爵府

回覆 zhouzhouBB 的帖子

唔該晒,仲係驚緊

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Oh!Baby 發表於 13-7-29 22:49
有冇得補領㗎?聴日要打針,唔帶針薄,健康院仲打唔打呀?
可以去之前打針的健康院詢問處取表格填~

表格如下: ( 去到有得拎的)
http://www.fhs.gov.hk/english/doc_br/files/fhs_124.pdf

fefemom    發表於 13-7-29 23:12
唵嘛呢叭咪吽      

男爵府

回覆 chung816 的帖子

咁之前打針D紀錄佢地會仲有架!?

大宅

zhouzhouBB 發表於 13-7-29 23:06
我個本黃色架,乜有分男同子女?
咦,乜換咗顏色?那本有幾個graph 填體重、高度,健康院派嗰本簿。

超級版主

Oh!Baby 發表於 13-7-29 23:10
回覆 chung816 的帖子

咁之前打針D紀錄佢地會仲有架!?
如果您BB之前係果度打針,D紀錄佢地當然會有
唵嘛呢叭咪吽      

伯爵府

引用:Quote:zhouzhouBB+發表於+13-7-29+23:06+我

原帖由 fefemom 於 13-07-29 發表
咦,乜換咗顏色?那本有幾個graph 填體重、高度,健康院派嗰本簿。
可能已經唔分男同女,劃一顏色

男爵府

回覆 wong2323 的帖子

唔該晒,我都唔知點做人呀媽

男爵府

2016畫展勳章

回覆 Oh!Baby 的帖子

一定要補領左先可以打針

首頁

尾頁

跳至