嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

囡囡8個半月,我返part time,一星期99最多湊兩日至三日,佢居然掛住打機唔肯煮粥仔比我個囡食,佢重聲大大話食奶粉重有營養(我放假全埋身人奶,但泵出嚟好少,99經常嫌棄我少奶餵唔飽個囡,所以佢要我個囡食番多d奶粉),佢係唔係傻架?
佢懶就懶,日日返到佢屋企都揸住個電話響度玩〜

[url=http://lilypie.com]

大宅

回覆:點解奶奶咁懶唔肯煮粥仔?

你番工前煲好拎去俾你奶奶囉,個B係你嘅,自己做多少少功夫

翡翠宮

其實你真系唔可以指意人哋幫你湊嘅,尤其系6299,都系靠自己啦,佢唔肯煲,你煲好羅過去囉

珍珠宮

最好系自己煲粥俾BB食,自己才能照顧好BB既。

男爵府

引用:最好系自己煲粥俾BB食,自己才能照顧好BB既

原帖由 sammiso 於 13-08-22 發表
最好系自己煲粥俾BB食,自己才能照顧好BB既。
我放假一定煲,而且煲兩餐不同款色,亞囡食得好滋味,餵遲d都比佢鬧,放假我自己一手一腳照顧個囡。唔需要99幫〜

[url=http://lilypie.com]

男爵府

家陣有D99其實未湊過BB嘎,我亞媽都係自己一個湊大我,亞媽同我講真係要靠自己~ 不過家陣亞媽都有嚟幫我手~

男爵府

囡囡小主人 發表於 13-8-22 23:26
家陣有D99其實未湊過BB嘎,我亞媽都係自己一個湊大我,亞媽同我講真係要靠自己~ 不過家陣亞媽都有嚟幫我手~ ...
我老公個伯娘同阿嬸見我唔帶工人出去飲茶食飯係咁話我勁, 話佢哋以前返工就請工人,自己唔會湊B....我阿媽一拖二, 我同阿哥細時阿女麻會幫手,但主要都係阿媽自己湊

以前成日覺得長輩食鹽多過我食米, 佢哋啲仔女咁大一定有好多湊仔心得, 原來唔係.....

禁止訪問

畀面勳章

引用:囡囡8個半月,我返part+time,一星期99最多

大宅

求99不如靠自己.我99都係掛住打麻將。某幫我湊過.係外面就扮嘢同人講同個孫點點點。x。所以我唔會求佢

大宅

BK Milk勳章

返工前煲好交俾佢餵啦,除非佢連餵都嫌麻煩啦…

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

家和往事興吖,咁你就做多小小辛苦d喇,加油吖

水晶宮

咁你就唔好旨意佢幫手湊BB~~
求人不如求已~~

禁止訪問

引用:你番工前煲好拎去俾你奶奶囉,個B係你嘅,

珍珠宮

喺lor,可以自己煮好再上班,夠锺食再叫你99熱翻

男爵府

引用:家陣有D99其實未湊過BB嘎,我亞媽都係自己

原帖由 囡囡小主人 於 13-08-22 發表
家陣有D99其實未湊過BB嘎,我亞媽都係自己一個湊大我,亞媽同我講真係要靠自己~ 不過家陣亞媽都有嚟幫我手~ ...
講得好岩,我媽同奶奶以前都有婆婆同麻麻湊bb,所以其實佢地冇乜經驗,現在我仔我係自己揍,遲d我返工都會請工人揍

大宅

其實bb在那裡,就在那裡煲,因為d粥會超煲超浠,bb根本唔飽,答應幫手湊b,就幫到底,如果唔得,就請工人,起碼自己安排,不要睇人面色

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+囡囡小主人+於+13-08-22+發表

原帖由 Waib 於 13-08-25 發表
講得好岩,我媽同奶奶以前都有婆婆同麻麻湊bb,所以其實佢地冇乜經驗,現在我仔我係自己揍,遲d我返工都會請 ...
我三姐妹都係麻麻湊,阿媽返工,所以佢唔多識,唔識唔緊要,我自己全職湊囡,佢黎探孫成日多多意見,但係又out,話佢又唔鍾意,超煩

珍珠宮

煲吾麻煩,餵先麻煩,成日走餵奶粉最簡單方便又飽肚!

珍珠宮

樓主都係靠自己啦

複式洋房

自己煲好放入暖壺可以暖到好耐的~你試下自己煲好再拎比99餵~

首頁

尾頁

跳至