自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 「見肚」內地婦未約診不放行?

貝貝 寫道:

阿高官....人地生得先過關...你叫得佢走咩

[size=xx-large]嘥氣!!!

[size=x-large]政府只會做d無謂既野架喇~~~

男爵府

嘥氣!!!嘥氣!!!嘥氣!!廢話!!!!廢話!!!!

大宅

嘥氣!!!!揾嚟搞.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

廢話到呢...........真係冇腦

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉.........咁做法,只係害死香港的醫護人員,百上加多千斤,表面好似要大陸孕婦做足檢查,等香港的醫護人員唔駛咁狼狽,但實際上只會要更多大陸孕婦黎香港做檢查,令到佢地以為黎香港做產檢,就可以明正言順,大搖大擺過關黎香港生仔.
試問我地呢D香港人,就要更加擔心同大陸人爭醫生覆診,爭醫院位....第日就到小朋友爭學位爭資源......
其實,係大陸超生要罰十萬,又冇福利,黎香港生最多花幾萬,又有香港出世紙,享受到香港福利....所以呢...就算香港加價到十萬,一樣有大量大陸人黎香港生仔...因為,有香港出世紙!!
政府人正癈柴

侯爵府

2024年龍年勳章

冇腦 廢柴

大宅

同意,其實呢d問題應該交番比大陸入境處攪,見肚咪問佢出境做咩囉,起佢底,超生就罰左先,又或者捉佢落左佢,係大陸d大肚婆都係比人查到就捉佢去落啦,有咩理由張個波比我地香港攪啫,另外都係唔知陳方安生定葉劉淑儀講得啱,最撒底既辦法係更改基本法,如果父母唔係香港人就算落黎生都無得享受香港既福利,睇下仲有無甘多大陸婆落黎生
:tongue: :tongue:
suilangmui 寫道:
[quote]一旦內地孕婦拒絕遣返或叫痛反抗,醫療輔助隊將派出救護車送孕婦到醫院檢查,

到時個個都叫痛, 咪個個都過到骨? 香港政府d高官真係全部都讀屎片.

我建議入境處在多個口岸增設"超聲波機一部", 每個來港婦女都要照一照. 一發現懷孕超過6個月即彈返大陸. 肚痛就彈佢返深圳人民醫院. [/quote]

首頁

尾頁

跳至