心聲留言

跳至

首頁
12345...87

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

繼續,唔好俾佢停!

琥珀宮

oldcake 發表於 13-10-3 16:13
咁你妹返左屋企之後, 進展如何呀?
其實d進展係唔會咁快架,講野方面就有進步,但行就唔係太好,因為之前成日係床,所以肥左好多,而家要減肥,再肥落去行唔番架啦,而家個工人會帶佢去公園扶住野行下,食方面都減少左好多!希望佢瘦番D!

琥珀宮

oldcake 發表於 13-10-3 16:14
我都覺好難清潔咁既
所以我覺得好DIRTY!

琥珀宮

oldcake 發表於 13-10-3 16:17
婆婆)))))))))))))))))))又要預備開新舖喇))))))))))))))))))
唔使咁大聲,開左啦!

琥珀宮

stkyo 發表於 13-10-3 19:13
到你有個好叻既老公,可能又有另外一D野煩,可能係佢嫌棄你蠢!
真係我唔嫌你籮疏,你唔好嫌我米碎!

琥珀宮

stkyo 發表於 13-10-3 19:14
你諗咁多做咩!
又諗得多又諗得遠,連未知會唔會發生都諗定先!

琥珀宮

stkyo 發表於 13-10-3 19:15
搵上門你可以唔理架嘛!
應該都做唔到!

琥珀宮

stkyo 發表於 13-10-3 19:15
我好有自信架!
咁你係值得自信呀!

琥珀宮

stkyo 發表於 13-10-3 19:16
不過我同你傾偈,又感覺唔到你係一個無信心既人
其實我又唔係講到咁無自信,因為我好少諗呢D野,而家同亨亨又穩定,工作方面又漸漸適應,亞女都算乖,我都無咩諗啦!雖然系肥,但做人都算開心!唔好再肥落去咪OK囉!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

喬遷之喜!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

霸王女間學校想D學生多D睇英文,寫作,咁就要每人訂一份英文報紙,霸王女拎返黎就劈埋一邊,從來冇見佢睇過,成份原封不動。大魚腸又唔識睇,我就間中睇下,跟住就掉!

我真係好激氣,每日花小小時間睇下份報紙都唔肯,一放學返黎就剩係掛住玩電話,乜q都唔做,我6點開始煮飯,大魚腸叫佢幫下我手開飯,佢就玩電話玩到呢個時間先去沖涼,我又要煮飯又要執枱。

早兩日我煮緊飯,大魚腸話塞車要遲小小先返,咁我咪遲d先炒菜囉!我就坐左去電腦睇少少野,霸王女鬧我好坐落去,我話借5分鐘都得掛!?

佢發癲係咁鬧我,話我唔問下佢就好坐落去,問下佢係咪咁難!?

我咪發火囉,我話你一放學返黎就掛住玩電話,乜野都唔幫手做,從來都係我地就你,你一句話唔得閒,要做功課,我都唔駛你做,自己做埋就算!你睇下你d態度,我做人阿媽,日日都要比個女鬧,我都唔知我做乜? 我為左頭家,攪到自己個戶口得幾千蚊,連買棺材既錢都唔夠,我仲係樹撐乜野? 有乜野再值得我撐落去?

佢話:你唔好叉埋其他野黎講,我而家話你點解唔問下我就坐落去?

我冇再同佢嘈,我入廚房炒埋碟菜,我係咁一路炒一路喊,大魚腸返黎見我喊,問我仲乜? 我話左件事比佢知,佢入去問霸王女,我聽唔到霸王女講乜野,剩係聽到佢好大聲喊,又鬧大魚腸!過左一陣就冇晒聲,之後食飯大家都冇出聲!

佢真係垃圾中既垃圾!我就直頭係犯賤,已經要頂住頭家,仲要日日比佢鬧,我攪乜呀?!!!!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小路 發表於 13-10-3 22:21
應該都做唔到!
我都知!大家當傾偈咁講下啫!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小路 發表於 13-10-3 22:22
咁你係值得自信呀!
雖然我無波,但我有蘿喎!我自我感覺良好,都算係有讀過書,有D修養咁囉!

象牙宮

小路 發表於 13-10-3 22:20
真係我唔嫌你籮疏,你唔好嫌我米碎!
所以呢,羡慕黎都無用!
好似我同人講,我係屋企既財政大神,有D女人可能好羡慕!不過隔離個件咁既屎樣,睇怕都無人會羡慕!

象牙宮

小路 發表於 13-10-3 22:21
又諗得多又諗得遠,連未知會唔會發生都諗定先!
佢真係好好幻想力!

象牙宮

小路 發表於 13-10-3 22:25
其實我又唔係講到咁無自信,因為我好少諗呢D野,而家同亨亨又穩定,工作方面又漸漸適應,亞女都算乖,我都 ...
我呢幾日都過得好開心,其實都無乜特別嘢發生!

象牙宮

mclam 發表於 13-10-4 11:34
霸王女間學校想D學生多D睇英文,寫作,咁就要每人訂一份英文報紙,霸王女拎返黎就劈埋一邊,從來冇見佢睇過 ...
你呢D事件係不斷重複又重複!
其實你都係想你個女讀埋呢幾年,咁佢唔睇份英文報紙又幾咁重要呢?

至於你比人鬧完仲可以炒埋碟菜個下,我除咗比個LIKE你之外,真係唔知可以講咩!

象牙宮

大E媽,比你睇下我套新梳化,因為太大,上唔到二樓客廳,我要搵人拆咗二樓個窗吊入去,不過個梳化大到,差D連個窗都唔夠位入

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:mclam+發表於+13-10-4+11:34+霸王女

原帖由 stkyo 於 13-10-05 發表
你呢D事件係不斷重複又重複!
其實你都係想你個女讀埋呢幾年,咁佢唔睇份英文報紙又幾咁重要呢?
睇都唔睇下,係咪浪費左份報紙呢?

好彩我搵到個朋要,諗住一星期拎一次比佢!佢個女同霸王女一樣大,但讀書叻霸王女幾百倍,小學已經係全級第一。除左讀書叻,又肯做屋企家務。份英文報紙比佢睇岩晒!

如果我唔煮,即係將責任推比人,咪同霸王女一樣?我自己都其身不正,點鬧佢?

好似佢話大e婆浪費,我話你夠浪費啦,成日買零食,過左期又塞比你老豆,之後又再買,你憑乜野話大e婆?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:大E媽,比你睇下我套新梳化,因為太大,上

原帖由 stkyo 於 13-10-05 發表
大E媽,比你睇下我套新梳化,因為太大,上唔到二樓客廳,我要搵人拆咗二樓個窗吊入去,不過個梳化大到,差D ...
靚呀,不過可唔可以洗?

首頁
12345...87

尾頁

跳至