跳至

首頁

尾頁

洋房

請問東涌邊間幼稚園口碑好?

Hi , 各位媽媽好
我們會在這個夏天搬出東涌-映灣園住 , 現在要幫仔仔搵學校 . 請問東涌邊間幼稚園口碑好呀? 還是你0地多數會俾小朋友出市區讀?

多謝各位東涌的媽媽俾D意見

洋房

Re: 請問東涌邊間幼稚園口碑好?

多謝你呀.東涌靚媽

東涌靚媽媽 寫道:
我知保良局口碑最好,所出的學生在小學也有很好的成績(我朋友說的)不過我知上午班已full哂了,我朋友都是waiting 緊咋!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

邊間都好,最重要唔好揀映灣園綠茵幼稚園
My Two Princess

複式洋房

May I know the reason ??

pigpig 寫道:
邊間都好,最重要唔好揀映灣園綠茵幼稚園 [/quote]

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

總之一言難盡啦!
囡囡k1係果度讀左2個月,就退學,學校老師無經驗又惡 用關燈的方法嚇小朋友!小朋友整親,咩都話唔知

洋房

真的!我個仔讀緊第二年,請問那一班?

琥珀宮

我囡囡果年係讀中英文部:夏老師、Ms Karen
尤其係個英文老師,根本唔適合教幼稚園

洋房

pigpig , 咁樣你個囡囡宜家揀左邊間呀?

除了保良局 , 其他幾間例如 天主教 , 浸信會 & 聖公會幼兒學校又點樣呢? 講知道的家長俾d意見....

pigpig 寫道:
我囡囡果年係讀中英文部:夏老師、Ms Karen
尤其係個英文老師,根本唔適合教幼稚園

琥珀宮

Angelling,
我囡囡依家係愉景灣弘志幼稚園讀k2
愉景灣有好多小朋友讀青草地,我諗應該都唔錯的

男爵府

好媽媽勳章

pigpig,

I'm a new mami, may i know what is青草地?
I want to know more about 愉景灣弘志幼稚園 too.
How much is the school fee? is it an int'l school?? is it difficult to get into it??
cuz' i want my son to study IS.
thanks

琥珀宮

XOGOGO ,
青草地幼稚園係富東商場,商場內除左青草地外,還有保良局、活力幼稚
弘志每月學費$3950,另半個學期離費$1900,有保母車由東涌入黎愉景灣的,因為弘志都有學生住東涌的
弘志幼兒園就只係得國際班,但到幼稚園開始,分中英文部及國際部;中英文部有中英文班﹙只限上午班﹚,英普班﹙只限下午班﹚;國際部﹙上、下午班﹚
不過,國際部比較入,因為經常都有好多學生,如果下午班,機會又會大D

男爵府

好媽媽勳章

Thanks pigpig,but i still have some questions.
"弘志每月學費$3950" is for 幼兒園? is it for children under 3?
"另半個學期離費$1900" what is this fee for??
what is "幼稚園國際部"? i want my child to study both mandarin and english. how about your child? which section does she study?
thanks a lot

琥珀宮

XOGOGO ,
$3950係幼稚園學費,幼兒園好似仲會貴少少.....
至於幼兒園,收2歲開始的....應該至到適年讀k1為止...
$1900雜費包括:茶點費、工作紙、功課簿、美勞用品....弘志無書的
弘志的幼兒園同幼稚園係分開的,幼兒園係DB廣場,幼稚園就係4期
而幼稚園內就分開國際部內中英文部,係同一個校舍內的;如果你小朋友想讀英普班的話,就要就幼稚園中英文部內的英普班,明唔明白?
你小朋友依家幾大呀?
我囡囡依家讀中英文班,因為遲D我地會移民,我想佢依家學下中文
你可以去弘志既網址睇睇

<<弘志幼稚園>>

男爵府

好媽媽勳章

Thanks a lot pigpig.
how about int'l section?? i still don't understand the difference b/t int'l section and "anglo-chinese/morning section".
actually my bb is only 3 months
cuz' it is not easy to find a good school in Tung Chung.
sorry for asking sooooooooo many questions.

btw, which countries r u going to move to??

琥珀宮

XOGOGO,
我地會去澳洲
國際部就英文教學,中英文部就中文教學....
其實,你小朋友仲細,你可以遲D打電話去學校問問,自己親自去睇下,仲比較清楚

禁止發言

子爵府

大廚勳章

Welcome to Caribbean Coast.....

I live in phase 3

男爵府

好媽媽勳章

thx pigpig
i have received the leaflet from them.
but i won't go to their open day this Sat cuz' it is a bit too early for my bb!

i'm also living in CC. YEAH

琥珀宮

XOGOGO ,
佢地9時9都會有開放日,等你小朋友再大少少,你先去睇下,都未遲啦!
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至