跳至

首頁

尾頁

洋房

仔仔7個月喇

renny仔,

生日快樂!快高長大, 活潑健康

大宅

Re: 仔仔7個月喇

祝renny仔快高長大,身體健康

runnyyu 寫道:
renny仔,

生日快樂!快高長大, 活潑健康

大宅

Happy birthday ar!! bb will also be 7 months old after 44 minutes! will do some measurements again.

別墅

time runs fast... He will soon be 1 years old...

洋房

大宅

runnyyu,

Bosco 都係2號, 都係7個月喇,
祝所有bb都快高長大, 健康活潑啦!

男爵府

畀面勳章

haha~我囝囝岩岩先6個月,比renny仔大一個月tim~
祝佢肥肥白白,健健康康!!!

侯爵府

時間過得真係快...好快就到一歲啦~~~
愛是恆久忍耐......

大宅

oh, Bosco is older than bb one day only! what is his weight and body length??
BoscoChow 寫道:
runnyyu,

Bosco 都係2號, 都係7個月喇,
祝所有bb都快高長大, 健康活潑啦!

大宅

Hi buu0605,

Bosco 上個月磅就17.5磅, 我諗而家都大有18磅左右.
身高就係佢瞓緊我幫佢度, 大約75cm左右啦. 咁你bb呢?
佢今日都7個月啦, 快高長大呀

今日我哋2公婆, 借亞仔7個月之名, 又走咗去大吃大喝 , 打埋邊爐添, 足足係銅鑼灣玩左10個鐘, 算係買d新年嘢啦, 想幫bosco買件新年戰衣, 但最後都係我買到佢買唔到囉 嘩, 不過cwb真係好多人呀

大宅

weight - 17.5pounds
head size - 44 cm :-|
body length - only 71 cm (lagging behind suddenly, dunno what's wrong) :-( :-(

大吃大喝 - so happy, be mindful of tummy ar May need to train bb to eat more. oh, what is Bosco's feeding schedule / amount?

想幫bosco買件新年戰衣, 但最後都係我買到佢買唔到囉 - me2!! mission failed in Taikoo Shing! may kill in "Fa Yuen Street".

大宅

buu0605,

喂, 都差唔多咋嘛, 無問題呀!
我係係bosco瞓緊好似隻蝦米ge做型幫佢度架,
我諗同火星人差不多咋.

而家bosco一日食2餐飯係11點同夜晚7點左右啦,
每餐都可以食一碗架, 咁都食到4支奶, 但係就3至6安不等,
大約20安左右啦.....同佢飲茶好攪笑, 佢會搶野食,
呢2日仲要用牙仔餅送奶 點解佢會咁?!
咪係亞婆玩嘢囉, 朝朝都比面包佢送奶...激死
呀! 火星人出咗牙仔未? bosco下面2隻出咗3份2;
上面個2隻都好似差不多想爆

taikoo shing 無料到呀?! 我仲想下星期去一轉添......
其實我都唔係買中國式新年衫, 只係想買件新衫比bb過年,
但好難買, 女仔衫就真係靚好多, 唔通亞波要着裙過年

大宅

搶野食? 好犀利

火星人重未出牙呀....宜家一餐奶糊一餐飯3支奶(6-8安), 唉,唔多識吞,D

大宅

[quote]
buu0605 寫道:
搶野食? 好犀利

火星人重未出牙呀....宜家一餐奶糊一餐飯3支奶(6-8安), 唉,唔多識吞,D

大宅

係咁我可能要train火星人BBQ先掂。
Bosco 好叻仔呀!! 阿B尋晚食菠菜蛋黃粥,都要溝1坤佢先食,再加DD不豬

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至