懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

全部都比私家醫生講中晒,琴日健康院產檢見完醫生,終於比佢話要入院check check 啦,今日去左屯門醫院約期,原本話星期六,點知頭先姑娘打黎叫我聽朝入,好驚好緊張,剛想訓晏教而加已經訓唔著了

有無jm有類似經驗?!

我而加先29wk4d 咋

別墅

回覆:phoebe0920 的帖子

我31wk試過心跳快入院,不過睇完心臟科,做左個24小時心電圖無事就出得院,唔駛太擔心,醫生話好多時懷孕都會令心跳加快。
我果陣就無血壓高,但我見隔離床有血壓高既媽媽就4小時度一次血壓,有d就要食血壓藥,應該入院都係觀察同教藥je,無咩事就走得

子爵府

我同你一樣,即日出左院

大宅

引用:我31wk試過心跳快入院,不過睇完心臟科,做左

原帖由 Carachan 於 13-10-08 發表
我31wk試過心跳快入院,不過睇完心臟科,做左個24小時心電圖無事就出得院,唔駛太擔心,醫生話好多時懷孕都會令 ...
咁大個女未入過院,就係因為今次有左又血壓高又心跳快,又驚bb有事,又驚自己有暗病........哎呀......

你個陣洗唔洗住院呀?

大宅

引用:我同你一樣,即日出左院

原帖由 喵仔 於 13-10-08 發表
我同你一樣,即日出左院
係咪淨量血壓咋,個姑娘講到好似有好多檢查要做咁

子爵府

要抽血,叫內分泌科檢查下,又會檢查下bb心跳

別墅

引用:Quote:原帖由+Carachan+於+13-10-08+發表我

原帖由 phoebe0920 於 13-10-08 發表
咁大個女未入過院,就係因為今次有左又血壓高又心跳快,又驚bb有事,又驚自己有暗病........哎呀......

你 ...
我有住院呀,住左幾日,都有抽血,普通心電圖,檢查下bb咁,主要係要等心臟科黎睇

大宅

回覆:終於因為血壓高+心跳快被叫入院

多謝你地兩位的經驗,希望我聽日無事啦

子爵府

你可以要求返屋企第二朝再返嚟,甘就唔使係醫院過夜

大宅

上星期27血w壓高入咗住咗一晚!

大宅

引用:你可以要求返屋企第二朝再返嚟,甘就唔使係

你可以要求返屋企第二朝再返嚟,甘就唔使係醫院過夜
真係得呀?我以為係會逼人留係度住呀...

大宅

引用:上星期27血w壓高入咗住咗一晚!

原帖由 kaka1022 於 13-10-08 發表
上星期27血w壓高入咗住咗一晚!
你血壓高成點樣呀?

子爵府

如果就甘要求你檢查一搬都比架

男爵府

牛年勳章

個人經驗血壓高應該唔比,因為出左去血壓有變化,會好危險。通常入院2日一夜,抽血驗肝,尿驗腎功能,超聲波check bb大小,臍帶血流量,供氧情況,駁機checkBB及胎動次數,血壓穩定又跌翻落安全水平,會比出院,不過醫生會要求你在家量血壓,同話你知血壓幾多時要自己入院。如心跳有問題,會做埋心電圖及驗甲狀腺。

大宅

引用:如果就甘要求你檢查一搬都比架

如果就甘要求你檢查一搬都比架
但我而加係比健康院轉介去tmh做產檢....好驚比佢扣留

大宅

引用:個人經驗血壓高應該唔比,因為出左去血壓有

原帖由 babycei 於 13-10-08 發表
個人經驗血壓高應該唔比,因為出左去血壓有變化,會好危險。通常入院2日一夜,抽血驗肝,尿驗腎功能,超聲 ...
你講中晒私家醫生同我講ge野.....-.-‘‘

男爵府

牛年勳章

引用:Quote:原帖由+babycei+於+13-10-08+發表個

原帖由 phoebe0920 於 13-10-08 發表
你講中晒私家醫生同我講ge野.....-.-‘‘
因為我第一胎和呢一胎都係咁。
其實不用擔心,醫院設備齊全check清楚安心D,就當比自己放個短假安胎。仲有出得院時,可以醫生開多幾天假比你休息。

子爵府

我由健康院,轉去醫院,再檢查要入醫院……都係甘,心電圖,抽血都會做,其實都係等結果,冇得擔心太多,未必有事,只係有大有細,穩陣先入去一轉

大宅

引用:Quote:原帖由+phoebe0920+於+13-10-08+發表

原帖由 babycei 於 13-10-08 發表
因為我第一胎和呢一胎都係咁。
其實不用擔心,醫院設備齊全check清楚安心D,就當比自己放個短假安胎。仲有 ...
其實我已經無做野,日日hea, 連私家都話我無其他壓力,無端端血壓高,應該有d問題,但佢又話我唔似係毒血症

首頁

尾頁

跳至