跳至

首頁

尾頁

大宅

無啦啦發燒已經第6日………

醫院重未知咩事 :-( :-( :-(

大宅

Re: 無啦啦發燒已經第6日………

..........我一睇到你咁講.....第一樣只想到.....希望你唔好介意.....係唔係你地照顧既方式出左問題??定係本身bb體質比較弱呢??真係好想你bb無事,健康咁成長.......!!
bb住左係醫院已經6日定今日至入院??長期咁燒唔係辦法.....會唔會出牙所以發燒呢??

大宅

回想起幾年前,我囡都係及發燒+肚痛入院,到第4日都未知咩事,做左好多化驗,亦諗過轉醫生,心情可想而知,最後係腸既淋巴發炎!!無論點父母都係好擔心,如果做埋吊針,心更痛,個種無助,明白的!!!
你係邊間醫院架,多d催下醫生同佢主動d傾下,如果係私家既有無打算換醫生??bb係高燒定低燒!!
e+重要既係父母要堅強d,咁多日父母一定好累,心情可能好差!!無論點心情差或累,同自己講,加油!!!!明天會更好!!

maggieman 寫道:
..........我一睇到你咁講.....第一樣只想到.....希望你唔好介意.....係唔係你地照顧既方式出左問題??定係本身bb體質比較弱呢??真係好想你bb無事,健康咁成長.......!!
bb住左係醫院已經6日定今日至入院??長期咁燒唔係辦法.....會唔會出牙所以發燒呢??

maggieman >我都希望你唔好介意,你咁講,太傷人心!!佢上黎唔係搵人睇下bb咩病,我地唔係醫生,就算醫生都唔可以網上斷証!人家上黎都係想申下,搵人支持下!到底e+佢唔好受!你咁講野唔多好!!!

大宅

唔介意,昨晚入院今次係第一次發燒已經睇咗三次e生每個e生都話唔駛咁緊張
而家e院話可能病毐感染又可能係川崎病

大宅

bebe
婆婆10:30打來話e生吉左三次都找唔到血管,38 –39
係廣華兒科比較好私家我表弟之前攪咗5日都唔知咩事之後知道私家要求佢出院去QE因私家儀器唔夠齋幫唔到佢

複式洋房

pinky~
我話比我老公知你個仔發咗燒6日都未退,
佢第一個反應都係同maggieman一樣,婆婆屋企有冇定期消毒,同埋會唔會同佢經常出街有關係,而家d菌要中招真係話都無咁易,朗朗入咗院期間,婆婆屋企最好嚟一次大消毒~

洋房

我係10月尾媽媽, 我bb有試過, bb在2-3個月, 發燒102-105, 我日 :-( 晚 :-( , e生話(留禁) 病毒, 希望您個B快d好番 加油BB和媽媽

大宅

可能同我有大仔時真係唔同晒世界!!個陣真係從來都無聽過病毐感染和係川崎病呢d名!!我諗今次有左細仔要留意多d lu,我仍然係習慣同bb周圍去,不過老公係緊張大師,所以出街會袋定晒d清潔既用品,bb一摸到d公共用品就即刻抺手仔,見完人又會呢埋抺面仔!!
但醫生有無話係咩野形成呢d疾病既呢??[quote]
pinky00110 寫道:
唔介意,昨晚入院今次係第一次發燒已經睇

大宅

bebe:
或者我唔識轉彎未角去講說話,好直接會講心裡既說話,就算發問或祝福都係出自內心,(因為呢到係forum,係唱所慾言既地方,唔係返工咁講野都要去諗過先講吧!!但出發點完全唔係去傷害人,只係正面去提出疑問,相信好多媽媽都好想知道係咩野一回事,bb唔舒服,做媽媽既一定唔開心,同比刀割無咩分別!!心一定痛,但痛之餘,係唔係應該要清楚d知道原因呢!!咁至係真正幫到bb,而唔應該去逃避!!客套說話我唔識講,或者識耐d你會明白d.
pinky好早前都join過我地d活動,因為bb有事而被迫爽約,所以我自己本身一直都好留意pinky bb既健康,希望pinky bb可以無事,join到我地既活動啦!!

大宅

pinky,

Oh..no...
bb is sick at the hospital.
Please take good care of yourself and dont worry too much.
If it is not high fever, bb should be fine soon!!!
I will pray for you & your bb and hope that bb will recover very soon!!!
Add oil and take care!!!!
We all understand you and I know Maggie is only caring for you & your bb!!!

別墅

pinky,

上2個星期, 我個女都係無端端發燒4日, 跟住就喉嚨發炎(生飛支), 我問E生, 點解BB咁細個都會熱氣. 佢話唔係熱氣, 係中毒(病菌), 係經空氣傳染. 所以有時真係避無可避.

不過通常BB發燒都是發炎引起.

你宜家要保重才能夠繼續照顧BB呀! 加油!

大宅

BB 今日點呀? 好返d未?
做爸爸媽媽實好worry到不得了, 仲慘過自己病, 因為bb發燒可大可小。touchwood...我bb出世到依架健康都ok...可能係我同老公都特別注意bb既衛生, 特別係d細微細眼既野, 但係要其他經常接觸bb既人都注意衛生, 其實真係一件幾難既事, 佢地都好鍚bb, 但係佢地冇我地做父母諗得咁多, 好似我62咁, 佢摸bb之前係會洗手, 但係佢會用返自己條褲抺乾, 咁即係........。比bb訓係度玩既墊, 佢地會有時踏過, 咁就好易由腳度帶左d細菌係張墊, 所以好多時我地見到, 就會出聲, 雖然會令其他人唔係咁鍾意, 但好過有事先後悔。

禁止訪問

大宅

cuite.bb :
我想問下醫生有無粗略講副流感係咩野疾病呢??
你bb當時燒到手腳變成紫灰色....口不停震....如果係我......我都唔知點好啦.......!!但會好奇點解d bb會無拿拿發燒!!我諗而家真係世界變.....菌都變晒種......連醫生都束手無策.....

禁止訪問

環保接龍勳章

大宅

好多謝各位mami關心及支持
我明白maggieman既意思大家都唔好介意
上得傾計就係朋友BB重要同一個月出世就係緣啦……
今朝比個e生赫Q死永遠都係講到嚴重,好采另外再有兩個e生來再睇暫時未有咁嚴重要等佈告check左個心肺都無時

大宅

oh!!thanks god!! 無事就好了!! 不過bb退左燒未??長期咁燒會唔會影響到bb??我d長氣病又發作
pinky00110 寫道:
好多謝各位mami關心及支持
我明白maggieman既意思大家都唔好介意
上得傾計就係朋友BB重要同一個月出世就係緣啦……
今朝比個e生赫Q死永遠都係講到嚴重,好采另外再有兩個e生來再睇暫時未有咁嚴重要等佈告check左個心肺都無時

大宅

喵喵喵
BB 生病,真係令父母好擔心好心痛仲有婆婆亞仔入院後一日都未走開過日日陪亞仔,我都擔心佢頂唔順亞仔一定要婆婆唔可以轉人婆婆真係好愛亞仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

pinky,

希望你bb快d無事, 身體健康, 不過記住bb好番後帶佢出街要小心d, 因為而家好多好多變種病菌.

好多bb只要捱過左一次病, 打勝仗後, 自身免役力都會自然增強, 可能會比無病過bb更強壯, 所以同bb一齊努力, 可以多d鼓勵, 同佢講, 比多d信心bb, 佢雖然未識講o野, 但已feel到及明白到!

加油加油!!

大宅

因為老人家當bb係"家有一寶"啊!!所以會好錫d bb,唔好唔開心啦pinky.....

首頁

尾頁

跳至