懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇媽咪睇過法國醫院既駐院醫生啊?

我預產期10月中, 本身睇出面私家想book 法國, 但姑娘話8-10月既quota 已經滿左, 法國醫院就回覆話如果睇駐院醫生就會仲有床位, 請問有冇人知道有邊個駐院醫生好呀? 唔該晒~

大宅

Re: 請問有冇媽咪睇過法國醫院既駐院醫生啊?

Hi Katiemami: 我醫生是法國醫院的,我預產期10月頭,上個月睇他,他都是叫我5月中覆診時 confirm ,你試吓睇他好唔好,不過他好多人睇及等好耐的,你第一次睇先打電話到診所book時間,她會安排你一個多月後,but 你話想找醫生一齊book 法國醫院生的話,試吓可唔可以早一些睇.
張國良醫生 tel : 23383337
九龍彃彌敦道嘉賓商業大廈1311室

別墅

我打左去法國醫院book左星期五去見駐院既女醫生叫"梁恩華"(唔知有冇寫錯佢個名), 不過我搵都搵唔到呢個醫生既資料, 唯有到時睇下o唔ok啦~ 法國仲有幾個醫生架, 唔知其他好唔好, 如果有媽咪睇過既好唔好都麻煩講黎聽下丫?

唔該你啊angelar~ 你10月幾多號預產期呀? 唔知會唔會到時撞到呢? 我去QE就話係10月13日, 睇私家又話我係10月20日, 我都唔知邊個至岩....

我聽聞法國醫院會將本地同內地孕婦分房, 聽到不知幾開心....

別墅

我係法國醫院看緊劉煥聰醫生(男), 都幾好人都幾nice...我有左看到而家...5月尾生.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

法國婦產專科梁詩慧醫生(女)

大宅

我係去年12月生b仔都係睇法國醫院註院果個劉喚聰
個醫生都幾好人幾nice,我次次去覆診個醫生
都同我有講有笑,同埋佢都係幫我開刀生既人,技術幾好,
生完b仔都冇覺得點痛,第2日就落得床,到而家個傷口都冇咩後遺症

大宅

to: Katie,

我生第一胎(06年)時, 因為一心諗住在法國生, 所以亂選一個駐院醫生, 我選了劉煥聰, 佢真係好細心, 我當時做無痛分勉, 佢剪傷口及聯針手勢好好, 我一d都唔痛...本來我現在有第二胎都係睇佢, 就係因為佢好細心, 佢一早已查到我個胎有問題, 比足心理準備我, 所以今天我做刮宮手術時, 無論心理上及身體上, 一d都唔痛...將來我再有, 也一定會睇佢

複式洋房

我去睇梁詩慧醫生 (女). 佢好nice同埋細心, 解釋都十分詳細.

別墅

fongmy, 方麗娟, maggie6038, tokwawan, os883,
唔該晒啊咁多位~~ 我諗係當時姑娘太忙而且好嘈我聽錯囉個醫生名(咁大意既媽咪點算好哈哈)! 聽落劉醫生都好好喎, 等我星期五去法國問清楚佢d時間點, 不過聽方麗娟同os883講完我都對梁醫生好有信心~
tokwawan, 你刮宮都係搵醫生呀? 我地會支持你架, 出左院記得上黎傾多d計啊~ 小心身體, 總之出院後當正自己坐月咁, 12朝至好開始食補品呀~

首頁

尾頁

跳至