婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平日老公仔囡每星期固定日子會見,我自己固定日子都返工唔洗見。一陣要去拜山,一諗起要見到兩老就好緊張心跳加速,因為真係唔想見到好討厭佢兩個。每次見到面“老爺奶奶你好” 和“老爺奶奶bye bye"..盡力避開佢地。但佢哋一舉一動都令我內心生厭。
因為往事,心早已有好多條刺,唔接觸唔來往唔好俾我知道佢地任何事就是最好方法。

大宅

20170101 發表於 23-4-7 09:50
平日老公仔囡每星期固定日子會見,我自己固定日子都返工唔洗見。一陣要去拜山,一諗起要見到兩老就好緊張心 ...

你有做過錯事?無做錯 駛乜咁驚佢地,當佢地透明囉 hi bye 完乜都唔好諗,唔駛討厭唔駛恨 佢地只是陌生人

珍珠宮

回覆樓主:

我當年同99不和果幾年,唔見好地地,一知要見就會開始肚痾
見一次,痾足個幾星期,老公睇到咁,都寧願盡量少見!

複式洋房

平日老公仔囡每星期固定日子會見,我自己固定日子都返工唔洗見。一陣要去拜山,一諗起要見到兩老就好緊張心 ...

我都會咁.... 總之就係好憎佢地,一唸到佢地就由心而發地憎,見面前每次都會心跳加速,好驚自己一陣見完又會受到傷害 (emoji)
會咁既原因就係之前坐月同湊b太多條刺,再加上佢地成日都話我老公係佢個仔乜乜乜,咩都要話曬事,連返下外家都啰啰嗦嗦....所以我依家只要一提到佢地就好驚好驚,最後避而遠之

男爵府

gooddd 發表於 23-4-9 00:01
我都會咁.... 總之就係好憎佢地,一唸到佢地就由心而發地憎,見面前每次都會心跳加速,好驚自己一陣見完又 ...

唔憎佢地只有避開,對大家都好。

男爵府

做個靚太 發表於 23-4-8 18:28
我當年同99不和果幾年,唔見好地地,一知要見就會開始肚痾
見一次,痾足個幾星期,老公 ...
關係搞到咁都幾誇張
辛苦你了

珍珠宮

sin369 發表於 23-4-9 14:24
關係搞到咁都幾誇張
辛苦你了

當年係辛苦嘅!
不過現在算挨過了~
其實真係要面皮厚D!
唔好理99同D道德論~
即係果D自己又唔係身有幾正,又要指指點點人地~果D三姑六婆,七叔八公~
仲有分分鐘同住只為左慳屋租、工人、湊仔錢果D偽孝子女~
咁做人真係自在好多!
我當年太癲,嬲到同老公講,我問心無愧盡左力la,如果你覺得99係岩嘅,咁就離婚,反正死後我唔驚審判,但你地首先要面對搞散個家庭嘅審判la!

kwhkwh    發表於 24-5-14 11:48

複式洋房

完全明白,有段日子每晚放工返到屋企附近就會好驚好緊張。最終睇醫生原來係焦慮症<ps同住>

洋房

Carol516 發表於 23-4-11 22:17
完全明白,有段日子每晚放工返到屋企附近就會好驚好緊張。最終睇醫生原來係焦慮症<ps同住>
...

我都係 去到樓下就諗99喺咪屋企 有乜講 使唔使又要比個bb佢抱吓 好煩 真係好煩

大宅

我都系,一想起男家d人,就精神困擾,失眠,真心唔想呢班人在自己人生中出現,好憎佢地。我相信,害人者必自斃,有咁耐風流有咁耐折墮的,我會吃花生睇戲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

做個靚太 發表於 23-4-9 17:13
湊仔錢果D偽孝子女
偽孝子女-->JM 一針見血!個孝字遮掩左幾多算計。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

gooddd 發表於 23-4-9 00:01
我都會咁.... 總之就係好憎佢地,一唸到佢地就由心而發地憎,見面前每次都會心跳加速,好驚自己一陣見完又 ...

岩 我都係坐月太多條刺。
最q憎話我唔餵人奶,關你地事?我仔而家好健康喎

子爵府

菩提子 發表於 24-5-13 20:21
我都系,一想起男家d人,就精神困擾,失眠,真心唔想呢班人在自己人生中出現,好憎佢地。我相信,害人者必 ...

我都係,就算我最近已經搵外援湊仔,唔叫99幫我湊仔,佢同佢個女都可以打黎鬧我唔湊仔,我又無搵又無鬧佢唔幫手,都要主動鬧我,工呢,我對住呢d就黎散嘅家,我返緊架,只不過佢阿媽真係罪魁禍首

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊