潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

以前唔識買爸爸,居然買左WACOAL A 杯,wire 果"半圓"擺明唔岩大細,尋晚的起心肝,去屯門間莎娜美睇,果中年女sale幫我度圍圍,又用手輕輕"咋"來度cup數,叫我試34C (我一直估自己得34B),試完得左啦,好開心咁比錢 ~~~~

侯爵府

回覆:SATAMI bra 超舒服好著

吓,點解要用手「揸」

用戶要求終止服務

引用:吓,點解要用手「揸」 +

原帖由 PatJoybb 於 14-05-15 發表
吓,點解要用手「揸」
係囉,度都得架喎我真是接受唔到

jc2009  AGREE  發表於 14-5-15 12:37

侯爵府

不過有啲SALES 真係好直接"渣", 可能顯示自己好專業??

複式洋房

PatJoybb 發表於 14-5-15 10:42
吓,點解要用手「揸」
係輕力掂下咋下者,我估係佢䏲下你有冇勁薦砵仔高,令cup數5準,
我覺得咋下又係準確d

大宅

我一向都覺得莎娜美又好...bodybra都好...總之香港既bra舖都好愛誇大客人個杯...咩又分香港size...外國人size...個標準係由佢講...

anyway...妳著得舒服就好~

kcxoxo  Peach john最誇張,起碼寫大2 cup!  發表於 14-5-24 01:44

男爵府

gn01724229 發表於 14-5-15 12:42
我一向都覺得莎娜美又好...bodybra都好...總之香港既bra舖都好愛誇大客人個杯...咩又分香港size...外國人si ...
係架,明明A佢話你b,大左一級,開心指數升十級銷售手法黎姐.

複式洋房

gn01724229 發表於 14-5-15 12:42
我一向都覺得莎娜美又好...bodybra都好...總之香港既bra舖都好愛誇大客人個杯...咩又分香港size...外國人si ...

咁H n M 之類無Sale advise你架,JM 你有冇試過bodibra或莎記買的BRA CUP SIZE 比其他店買的大??

大宅

Bodibra...係一定比其他舖頭吹得大...而H&M / SASA...因本人既size都唔算細...所以無緣試到~

就本人黎講...黛安芬同Bodibra既size...Bodibra就大左2-3個CUP....佢地話係香港人既size黎計...不過其實我都係香港人...

Bodibra帶得係比較辛苦...緊好多...膊頭都會好痛...不過C6成日都話個型係靚好多...而黛安芬我就由細戴到大,舒服好多,不過聽人講都比以前差左好多...

咁我一向奉行畀錢個個話事,所以既然有人埋單既...我有得戴就算......不過或者下次會試SATAMI....睇呢度JM講評價都唔低~

大宅

要足碼始終係馬莎 我34c 但其他牌子要著到34 d,e超誇 但睇番馬莎size d同e超大

水晶宮

我都係著satami, 超好著。

子爵府

引用:+本帖最後由+gn01724229+於+14-5-16+09:44+

原帖由 gn01724229 於 14-05-16 發表

Bodibra...係一定比其他舖頭吹得大...而H&M / SASA...因 ...
Bodibra我著大3個cup
唔知點計

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我搵到呢條link可以量度自己咩cup..

http://www.85b.org/bra_calc.php

複式洋房

blueski 發表於 14-5-17 13:29
我搵到呢條link可以量度自己咩cup..

http://www.85b.org/bra_calc.php

唔該曬

首頁

尾頁

跳至