懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

大家懷孕時有冇遇到呢D餐廳?我想集合一下表揚呢!噚晚同老公去尖沙咀攞衫,之後想食韓國菜,便去了未有之前成日去的明洞express。原本成間都好爆,有一枱4人剛走,我同另1pair行入去,以為一定坐埋一切,招呼我哋嘅應該係老細,見到我大肚即刻叫我唔好坐住,因為左右都燒緊肉,位又迫,於是安排我哋坐到最入,2人坐4人梳化,食到尾都唔比人搭枱,呢餐我真係食得好舒服,老公仲話全靠阿B先有優待。

侯爵府

2024勳章

good.....

大宅

引用:大家懷孕時有冇遇到呢D餐廳?我想集合一下

原帖由 sammichang 於 14-12-03 發表
大家懷孕時有冇遇到呢D餐廳?我想集合一下表揚呢!噚晚同老公去尖沙咀攞衫,之後想食韓國菜,便去了未有之前 ...
有,大家樂&大快活果D直頭唔使你擺餐添,買好嘢食就叫你揾位坐低,有姐姐攞過來俾你 托BB褔!

大宅

回覆:善待大肚媽媽的餐廳

澳洲牛奶。唔使等又成張卡位坐晒。

Until We Meet Again...Rest in the Clouds my Child

大宅

引用:Quote:原帖由 sammichang 於 14-12-03 發表

原帖由 Angelaeasy 於 14-12-03 發表
有,大家樂&大快活果D直頭唔使你擺餐添,買好嘢食就叫你揾位坐低,有姐姐攞過來俾你 托BB褔!

...
我從來未試過咁既待遇喎,可以只係個別分店咋

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

回覆:Angelaeasy 的帖子

係?原本仲怕自己論盡唔敢去大家樂大快活添,咁又多個選擇啦!

伯爵府

未遇到呀

象牙宮

sammichang 發表於 14-12-3 10:55
大家懷孕時有冇遇到呢D餐廳?我想集合一下表揚呢!噚晚同老公去尖沙咀攞衫,之後想食韓國菜,便去了未有之前 ...

現实中:
行動不便老人 / 傷殘 先有.
大肚/ 懷孕 通常都無優待.....說明你和B命生的好.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

引用:大家懷孕時有冇遇到呢D餐廳?我想集合一下

原帖由 sammichang 於 14-12-03 發表
澳洲牛奶公司,會換卡位比我,
自己一人坐一邊卡位

別墅

引用:Quote:原帖由 Angelaeasy 於 14-12-03 發表

原帖由 msckw 於 14-12-03 發表
我從來未試過咁既待遇喎,可以只係個別分店咋
我試過呀,很多間都有這服務,感覺良好

大宅

回覆:sammichang 的帖子

澳牛啦
而家喺翠華食緊嘢阿姐都特登比叫我坐單邊二人卡位

大宅

跟老公去北京公幹,住咗2個幾月,基本上大部分餐廳都好好,除咗比卡位我哋坐,有d仲特登攞埋咕𠱸比我墊背脊。香港反而少d遇到,係去別府個waitress特別將杯茶換杯熱水比我。

大宅

我遇到既好好
入到去見大肚就比水代茶
Pizza hut都二人台變4人台

公爵府

咁好招待,真係未遇過wor,唔使逼就偷笑喇

別墅

有呀,去間cafe食飯,我個friend話冷氣大想轉位,但waiter話其他位有人reserved左。但話口末完,一見到我大肚,即刻話hold住先,然之後就安排左個無咁大風嘅卡位俾我地喇!so lucky!

複式洋房

越棧,入到到即刻拎杯熱水俾我

伯爵府

引用:澳洲牛奶。唔使等又成張卡位坐晒。

原帖由 maggielau921 於 14-12-03 發表
澳洲牛奶。唔使等又成張卡位坐晒。
我都想講呢間

大宅

大快活,大家樂,好早已經唔駛自己捧餐,不過都係睇職員醒唔醒目
越棧,第一間以水代茶,感覺好warm
印象最差係屯門市中心果間譚仔,食左3次都係咁,我決定唔會再去

大宅

係呀,餐廳服務員好多都好好,會俾卡位、少人碰撞既位、會由俾茶變熱水。

禁止訪問

MommyPanel勳章

首頁

尾頁

跳至