親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

請問我住Orchid Hotel & Carlton City Hotel, 我應該係邊個MRT站同出口最近?

大宅

smallyan 發表於 15-4-21 12:00
請問我住Orchid Hotel & Carlton City Hotel, 我應該係邊個MRT站同出口最近?

EW15 Tanjong Pagar ...一出mrt 就見到Carlton City Hotel..不用2mins 到...酒店對面有超市&生果店

http://www.smrt.com.sg/Journey-with-Us/Trains/Train-Map-Line-and-Station-Information

男爵府

睛靈勳章

如由Carlton City Hotel 去zoo, 坐的士或MRT比較好?因我們2大2小

子爵府

smallyan 發表於 15-4-21 12:27
如由Carlton City Hotel 去zoo, 坐的士或MRT比較好?因我們2大2小
MRT去zoo唔方便要轉車架, 撘的士會方便D!
我睇過SAEx嗰隻coach好似冇carlton嗰邊的站!

大宅

smallyan 發表於 15-4-21 12:27

我因一早要去天宇買zoo飛,所以去程搭taxi 去.(大約 s19)
回程就搭138 bus 轉mrt ....好快...未咩人同無塞車.....(回程時無見到有taxi)..

男爵府

睛靈勳章

138 bus是否有班次,係邊可以睇到?

大宅

回覆 yysmall 的帖子

是否在zoo門口搭138?響邊個站落車轉MRT?
全程約幾耐?
Thank you!

大宅

Babaivan 發表於 15-4-21 15:16

是否在zoo門口搭138?響邊個站落車轉MRT?

門口出一直行過左的士站就見到巴士站,我總站(Ang Mo Kio)落車....車程好似30-40mins左右..我訓左唔太記得...好快到~~

大宅

smallyan 發表於 15-4-21 14:14
138 bus是否有班次,係邊可以睇到?

以下網上搵既資料,希望幫到你~

SBS Transit平日平日週六週日及公共假日
最早車班最末車班最早車班最末車班最早車班最末車班
Ang Mo Kio Int600234560023456002345
Period0630 - 08300831 - 16591700 - 1900After 1900
車次班距15 - 17 minutes10 - 17 minutes10 - 11 minutes10 - 15 minutes

大宅

Thank you!

大宅

回覆:yysmall 的帖子

Tks for yr info...
搭138好方便,約30分鐘內到AngMoKiu,再轉MRT...推介👍🏻

別墅

畀面勳章

仲有係去ns4 嘅蔡厝港站搭927,總站去總站,巴士搭半個鐘就到
如果你去jurong east 行商場outlet 可以揀搭927, 如果你去烏節路行街就揀搭138

男爵府

首頁

尾頁

跳至