論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Aris Yulianti Bt Sayudi Wagini
14 july, 1981
153cm 177磅,血壓佢自己話有190,已拔2隻大牙 (上排左右各一),仲有2隻爛大牙 (上排左右各一)。

1.) 不停偷屋企野,我 D 衣服,耳環, 我媽 D 遺物, 加營素......等等,食得定唔食得都俾佢清走, 外國親戚黎探我屋企時俾的手信,至少俾佢收起咗1半!
2.) 個個星期都要問我借錢, 周圍問我身邊人借$ (包括問我第 2 個姐姐借),借財仔 (發現 2 間)。
3.) 唔做野,黑臉駁咀,屋企 D 塵多到可以寫字都唔抺,一係HEA 做, 一係超音速咁做因要趕住玩電話, D 野洗完同無洗分別唔大,博你唔 Check 唔做,問佢有無做上次係幾時做過,佢用高8 度好大聲好吋既語氣答我話唔知 。
4.) 私自走出街獨留我爸在家,俾我捉到幾次, 有次限佢1 個鐘返屋企, 佢2個鐘至返到,期間再打電話 & whatapp 佢,佢唔聽電話唔回whatapp,口頭同 whatapp warning 都唔知俾過幾多次,佢都完全當你無到。
5.) 買野$俾佢落格,買完野又唔找$。
6.) 整傷我爸3次,攪到我爸細菌入血發燒至40度,嘔住白泡咁瞓咗醫院1個星期,問佢呀爸点樣整親佢次次都話唔知,整傷我呀爸又唔即時話我知,要等我返到屋企至講。
7.) 經常整壞屋企野,包括榢俬,問佢點壞佢乜都話唔知。
8.) 因為死肥印我俾鄰居投訴咗3次,
第1次攪到條渠塞咗,要 call 人通渠。
第2次鄰居咸濕呀伯老婆投訴懷疑佢2個有不道德交易,又問咸濕呀伯借$。
第3次鄰居投訴佢送我爸去日間中心經常遲到,累到要成車人等佢,原因係我要佢0630起身,佢成0800才施施然起身 (有幾次俾我捉到),我爸大約9点去日間中心,唔夠時間刷牙冼臉換尿片食早餐。
9.) 我買餸返屋企,佢懶到等d菜爛都唔煮,只煮1-2種菜,攪到我爸瘦咗好多。
10.) 經常在我家自拍,影埋我家人,仲衰到偷影我媽靈堂既相放上fb。
11.) 連我住邊都打哂出黎放上fb
12.) 好識扮乖扮慘博同情,大話連篇,成日話要養3個仔,實情係晚晚同佢網上男朋友玩 phone sex 都唔打電話俾自己d仔。個個禮拜問我借$,又話寄俾仔,原來d$去哂吃喝玩樂,瘦印都同我講佢寄好少$返屋企。
13.) 食煙,cheap 到連我包煙都偷。唔知係食煙定肥問題,行幾步都氣來氣喘。
14.) 唔肯定佢有無同咸濕呀伯有無做不道德交易, 佢自己都丞認咸濕呀伯有撩佢 $100 kiss, 咸濕呀伯老婆走黎投訴話佢返到屋企見到死肥印入左佢屋企,當時得佢同 咸濕呀伯 2 個人,唔知佢 2 個有無做 D 乜, 因咸濕呀伯有嫖印傭習慣, 1 個月幾次 (咸濕呀伯老婆講我知)
15.) 不停玩電話, 你唔俾佢玩, 佢會閃入廁所玩足 1 個鐘。

肥印的新僱主, 如果你有緣見到此 post, 記得裝 CAM 同鎖櫃, 鎖房門,唔好借錢俾佢佢會不停問你借。

伯爵府

經常在我家自拍,仲影我家人,仲偷影我媽靈堂既相放上fb.
連我住邊都打哂出黎放上fb

伯爵府

好識扮乖扮慘博同情,大話連篇,成日話要養3個仔,實情係晚晚同佢網上男朋友玩 phone sex 都唔打電話俾自己d仔。個個禮拜問我借$,又話寄俾仔,原來d$去哂吃喝玩樂,瘦印都同我講佢寄好少$返屋企。
食煙,,cheap 到連我包煙都偷。

外國親戚黎探我屋企時俾的手信,至少俾佢收起咗1半!

大宅

回覆:我家死肥印現在搵緊工,名: Aris Yulianti Bt (姓會遲d開)

終於炒咗喇?

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-29 21:30
終於炒咗喇?

jm,多謝你記得我。
未炒,下個月頭或月中炒,
但佢已經估到我想炒佢,
佢在 fb 同人講今日去咗揾 agent (馬鞍山),
佢d friend s 又叫佢揾其他 agent,
即係荃灣,深水埗,灣仔,銅鑼灣,將軍澳,旺角,佐敦,尖咀都有機會見到佢。

今曰一早的佢返舊屋拎番哂佢d野,
我又驗屍甘驗 (又俾我發現多一間財務公司名,利安x)
跟住趕佢出街 (因為今日佢放假,平時佢放假我俾佢留在我家瞓兼食足3餐),
要佢2130返屋企,
晤俾佢早返,
佢2100閃咗入屋,
我都想唔俾佢入,
無佢在屋企真係發覺人都舒暢d,
佢返到黎沖完涼又閃入廚房揾野食,
好,豪俾佢,
跟住在佢fb 見到佢話行到好累,
現在瞓咗。

伯爵府

我都希望 nightmare 快d完結,
但因為我
所以都仲忍住佢先。

伯爵府

以前佢個個星期都要問我借$,
為咗避佢,
我一早走出街,
佢whatapp我,
等到我返屋企都要借,
自從想炒佢,
要佢簽番張欠單俾我後,
佢無再問我借,
feel so good,
唔使好似欠佢咁,
個個禮拜俾人追債個感覺唔好受。

大宅

引用:我都希望 nightmare 快d完結,但因為我父母

原帖由 hsbc005 於 15-06-29 發表
我都希望 nightmare 快d完結,
但因為我父母的相仲未 del,
所以都仲忍住佢先。 ...
可以揾agent幫手嗎?或者揾啲朋友做警察同佢傾吓計

大宅

引用:Quote:Happynappy 發表於 15-6-29 21:30 終

jm,多謝你記得我。
未炒,下個月頭或月中炒,
但佢已經估到我想炒佢,
實記得妳喇考順囡近排見妳喺度好活躍

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-29 23:10
可以揾agent幫手嗎?或者揾啲朋友做警察同佢傾吓計

我諗

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-29 23:13

唔好咁講,
我到現在都唔係好敢睇番我媽d野,
d眼淚會不論何時何地甘標出黎,
我做得唔夠,
我應該陪佢多d,
其實我媽都好疼我,
sorry,唔想再提。

現在盡量唔睇唔諗,
起碼唔使瞓覺時喊醒,
最嚴重時一星期有2-3次。

大宅

引用:Quote:Happynappy 發表於 15-6-29 23:10 可

deleted

唔好講到咁白,小心,呢度好多agent唔知會唔會咁啱㗎嘛!

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-29 23:29
唔好講到咁白,小心,呢度好多agent唔知會唔會咁啱㗎嘛!
多謝提醒,已delete。

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-29 23:13

因為見到其他僱主俾姐姐蝦會令我諗起我的經歷,
所以想幫其他 jm 如何應對姐姐的怪招,
亦想睇下其他奇奇怪怪的姐姐,
亦向其他 jm 學習。

大宅

引用:Quote:Happynappy 發表於 15-6-29 23:13 實

因為見到其他僱主俾姐姐蝦會令我諗起我的經歷,
所以想幫其他 jm 如何應對姐姐的怪招,
亦想睇下其他奇奇 ...
係呀,真係乜人,乜怪事都有…!

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-29 23:47
係呀,真係乜人,乜怪事都有…!
所以在此我都大開眼界jm 有無 join 香港外傭僱主 fb?
可知多d野。

大宅

引用:Quote:Happynappy 發表於 15-6-29 23:47 係

原帖由 hsbc005 於 15-06-30 發表
所以在此我都大開眼界jm 有無 join 香港外傭僱主 fb?
可知多d野。
公開join咗,唔公開嗰個未,另外有WhatsApp group一齊傾

伯爵府

Happynappy 發表於 15-6-30 00:13
公開join咗,唔公開嗰個未,另外有WhatsApp group一齊傾
我都 join 咗唔公開果個,可以知多d,
近排我要肥印簽的欠單機票$同年假都係用手機錄影,
因為無第3者在場,
所以保障番自己,
都係靠睇佢地同其他網俾到靈感我。

原來佢地有 whatapp ,
我都唔知添。

大宅

hsbc005 發表於 15-6-29 23:39
多謝提醒,已delete。
I deleted as well

男爵府

依啲瘟神真係快D消失

首頁

尾頁

跳至