母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

老公一直都唔支持泵奶,第一胎又乜都唔識,返工前兩星期先開始泵奶儲,
好衰唔衰去完產後檢查做咗子宮抹片檢查之後流好多血,
老公更加唔比我泵,所以儲得好少奶比阿b,
返工前都做咗最壞打算,總之同自己講盡力,
依兩日放假打算泵多啲追番,點知放工番嚟發覺啲冰奶全部溶晒
老公話睇過整咗都係咁,本身今日返緊工聽到佢話有幾包奶壞咗已經好傷心,
點知而家雪上加霜不得已,老公仲問我喊乜嘢,
話個雪櫃壞都唔關佢事,又話一早叫我唔好泵,
我明唔關佢事,但點解唔試下體諒我仲要踩多我一腳?
個心真係好痛,而家有乜方法可以儲番啲奶比阿仔?
同埋啲奶可唔可以繼續當雪奶keep依兩日飲咗佢?我就全泵儲奶?
我應該點做?

別墅

好慘好肉痛呀!不過你老公都係錫你唔想你咁辛苦~雖然態度衰左D...你真係好叻呀!冰奶溶左24小時內要食,但如一直雪住冇拎出黎室溫我都試過超過多幾個鐘先飲,so far都冇問題~食唔晒唯有沖涼用...
另外我係窮媽,只係今日返工泵定聽日返工時BB飲既份量,唔夠就補奶粉。
所以你好厲害,好羨慕呀!繼續加油!

別墅

引用:老公一直都唔支持泵奶,第一胎又乜都唔識,

原帖由 nicole_24 於 15-09-03 發表
老公一直都唔支持泵奶,第一胎又乜都唔識,返工前兩星期先開始泵奶儲,
好衰唔衰去完產後檢查做咗子宮抹片 ...
好明白你嘅感受,睇開啲,自己再努力泵過。我自己都唔夠的,平均一日都要補一次奶粉,老公開頭都唔支持餵人奶,但係而家BB六個月了,睇住BB肥肥白白咁長大,好多人都話食人奶健康啲,佢啲朋友當中,我算最多奶和暫時餵得最耐,雖然老公冇講「贊成」或「支持」呢啲字眼,不過我覺得老公嘅態度和睇法唔同咗。你唔好灰心呀,你嘅努力唔會白費的,大家都係為BB著想,如果啲奶真係壞咗,BB飲完唔舒服你仲驚呀。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊