懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日39wk喺私家做檢查,照到bb會係肥b(9磅),私家建議我開刀,話頭同肚仔都太大,難生,檢查左子宮頸,話未得,bb入緊盤,但未完全入晒,方向係啱嘅,但等順產要預多1個星期。
但我會政府生,我知政府係點都要你試順產先,bb肥只會比個早d嘅催生期,我想問,bb本身未完全入盤而就催生,會唔會要生好耐?我好驚要食全餐

大宅

引用:我今日39wk喺私家做檢查,照到bb會係肥b(9

原帖由 ckawromnegn 於 15-10-24 發表
我今日39wk喺私家做檢查,照到bb會係肥b(9磅),私家建議我開刀,話頭同肚仔都太大,難生,檢查左子宮頸,話 ...
私家果邊話如果冇得開刀,千祈唔好催生,要等bb自然成熟出黎。
我諗緊,應唔應該聽私家話,要唔要政府個催生期?個期應該就係下星期嫁啦

大宅

我之前聽醫生講話第一胎好多時要陣痛時先會將BB完全推落盤入產道架, 會一早落哂盤架?
不過我識人43W順產左個差唔多十磅B出黎, 但佢係第二胎, 話易D生...

大宅

引用:我之前聽醫生講話第一胎好多時要陣痛時先會

原帖由 babynia 於 15-10-24 發表
我之前聽醫生講話第一胎好多時要陣痛時先會將BB完全推落盤入產道架, 會一早落哂盤架?
不過我識人43W順產左 ...
我都唔知bb係點先會完全入盤,唯有而加做多d深蹲嘅運動,希望有幫忙!!
你個朋友竟然可以等到43wk?政府話最遲41wk一定有催生期嫁

別墅

我尋日喺政府醫院約咗催生期,我聽日就係預產期但落半只落咗一半,我同醫生講話私家話bb頭仔偏大,政府醫生話都要等催生試下生唔生倒

我都好驚要開刀

大宅

引用:我尋日喺政府醫院約咗催生期,我聽日就係預

原帖由 Penguintak 於 15-10-24 發表
我尋日喺政府醫院約咗催生期,我聽日就係預產期但落半只落咗一半,我同醫生講話私家話bb頭仔偏大,政府醫生 ...
係呀,好驚開刀又好驚要用夾夾bb出黎,驚整到bb痛

別墅

回覆 ckawromnegn 的帖子

你個私家醫生仲有無期比你開刀呀?
如果有,私家開好過政府開

大宅

引用:回覆+ckawromnegn+的帖子你個私家醫生仲有

原帖由 Penguintak 於 15-10-24 發表
回覆 ckawromnegn 的帖子

你個私家醫生仲有無期比你開刀呀?
冇諗住私家生,1黎錢啦,2黎真心唔想開刀,我覺得生到下面爆晒點都唔夠開刀線口痛掛。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Penguintak+於+15-10-24+發表

冇諗住私家生,1黎錢啦,2黎真心唔想開刀,我覺得生到下面爆晒點都唔夠開刀線口痛掛。

...
講真,開刀私家成個過程係好peaceful 加快靚正。之後有止痛其實真係唔痛。又唔使去toilet 就住,俾我再選擇都開刀

禁止訪問

大宅

引用:唔太建議開刀你而家個肚大成點?

原帖由 butterflyyiu 於 15-10-24 發表
唔太建議開刀
你而家個肚大成點?
尋日39wk1day,bb照到9磅,頭仔9.83cm,肚仔35.73,已經評估唔到係大幾多wk,最弊係子宮頸未軟,黎緊1星期都唔會出黎,bb體重可能再上,而加除左叫我節食都冇計

禁止訪問

大宅

引用:Quote:ckawromnegn+發表於+15-10-24+14:46+

原帖由 butterflyyiu 於 15-10-24 發表
我囡囡都係好大碼 11月2預產

bb都照到8磅幾
醫生仲係咁話佢部機計體重好準,就算冇9磅,個b都肯定有8磅半
大家努力做產前運動同節食啦

禁止訪問

男爵府

回覆:ckawromnegn 的帖子

我今日39 d 5喇,同你一樣,子宮頸未軟,唔似預產期生得。bb 重7磅1,我29號晚入院催生。我希望唔洗開刀食全餐。我會29號比醫生再check check 子宮頸。

男爵府

回覆:ckawromnegn 的帖子

我而家日日玩個yoga ball 坐喺上面彈彈下,希望有幫助

禁止訪問

別墅

引用:Quote:原帖由 butterflyyiu 於 15-10-24 發

尋日39wk1day,bb照到9磅,頭仔9.83cm,肚仔35.73,已經評估唔到係大幾多wk,最弊係子宮頸未軟,黎緊1星期 ...
宮頸未軟就成個星期都未生得?宮頸夠短未?

大宅

引用:Quote:ckawromnegn+發表於+15-10-24+15:04+

你肚重成咁 無咩可能做運動令佢快生..唉 大家加油
試下做深蹲啦,多d行啦,能力范圍做到我都要試啦

大宅

引用:我今日39+d+5喇,同你一樣,子宮頸未軟,唔

原帖由 Ginhc 於 15-10-24 發表
我今日39 d 5喇,同你一樣,子宮頸未軟,唔似預產期生得。bb 重7磅1,我29號晚入院催生。我希望唔洗開刀食全 ...
加油!!

首頁

尾頁

跳至