想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

正常 day 13,14 排,今個 cycle day 20先排,會吾會影響卵子質素?

大宅

回覆:遲排卵,卵子質素會吾會差?

我都想知呀!

大宅

我的中醫話會有影響的,所以佢幫我調排卵 盡量在day14-16之間

大宅

回覆:遲排卵,卵子質素會吾會差?

我都想知

大宅

引用:我的中醫話會有影響的,所以佢幫我調排卵+

原帖由 bipa 於 15-10-29 發表
我的中醫話會有影響的,所以佢幫我調排卵 盡量在day14-16之間
可以分享中醫資料嗎?

大宅

MissPuffs 發表於 15-10-29 20:18
可以分享中醫資料嗎?
在九龍的,合用嗎?

複式洋房

引用:我的中醫話會有影響的,所以佢幫我調排卵

但紅 d 深粗過對照線,是否代表卵子質素?
如淺線代表卵子吾靚? 吾太識用紅 d

大宅

sweet1314 發表於 15-10-29 20:53
但紅 d 深粗過對照線,是否代表卵子質素?
如淺線代表卵子吾靚? 吾太識用紅 d
能否出深粗,好睇身體嘅荷爾蒙
比喻:如果整個月嘅紅D 都係淺色的,好難搵到邊日先係排卵日嘅話,好大機會係荷爾蒙失調,最好睇下醫生。

至於深粗或淺線等不等如卵子質素~這點我不清楚了

祝您我 好孕

別墅

回覆 sweet1314 的帖子

排卵棒係check 小便 LH,排卵前一日會有LH surge,所以小便可以check到。卵泡成熟,分泌E2,大腦先會分泌LH,你先會係小便check到。所以如果排卵棒check唔到深粗,有機會卵泡唔成熟,或無排卵,亦可能排唔到出黎。我用過好多牌子排卵棒,紅d有時會有誤差。所以當check到有綫果日,最好去照下個卵,睇下有無,size幾多,quality好唔好,唔可以盡信紅d。介紹你用biotest,德國牌子,又准又平。

男爵府

回覆:sweet1314 的帖子

我依家17w, 我呢個係day25時排卵的, 但本身cycle偏長
我都試過day 30排中但化學

男爵府

回覆:sweet1314 的帖子

紅d睇唔到呢d, 但見到有深粗即係起碼係正常先, 身體唔太好既, 深粗時間好短或無見到好深粗就轉淺, 個d要調理下

複式洋房

回覆:cavy0511 的帖子

聽你咁講,我都安心 d

男爵府

引用:紅d睇唔到呢d,+但見到有深粗即係起碼係正常

原帖由 cavy0511 於 15-10-29 發表
紅d睇唔到呢d, 但見到有深粗即係起碼係正常先, 身體唔太好既, 深粗時間好短或無見到好深粗就轉淺, 個d要調 ...
我剛剛check咁深夠唔夠深呢? 琴晚dodo左一次,好唔好等聽晚先再努力?我驚連續唔到咁多晚,今日先day11.....早過之前,平時day12-13先深粗

複式洋房

引用:Quote:原帖由 cavy0511 於 15-10-29 發表紅

原帖由 ignit 於 15-10-30 發表
我剛剛check咁深夠唔夠深呢? 琴晚dodo左一次,好唔好等聽晚先再努力?我驚連續唔到咁多晚,今日先day11... ...
夠深啦,睇其他 post 講,轉淺先係開始排,到時先 do 都未遲。

體溫上升後再補 do 多一资

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:MissPuffs+發表於+15-10-29+20:18+可

在九龍的,合用嗎?
可以告知嗎?thx

男爵府

引用:Quote:原帖由+ignit+於+15-10-30+發表我剛

原帖由 sweet1314 於 15-10-30 發表
夠深啦,睇其他 post 講,轉淺先係開始排,到時先 do 都未遲。

體溫上升後再補 do 多一资
今朝用哈哈笑得個圈圈,但體溫未升

大宅

引用:回覆+sweet1314+的帖子排卵棒係check+小便+

原帖由 bearming 於 15-10-29 發表

排卵棒係check 小便 LH,排卵前一日會有LH surge,所以小便可以check到。卵泡成熟 ...
我上網搵唔到biotest,jm你係邊到買?有沒資料可以睇下

複式洋房

引用:Quote:原帖由 sweet1314 於 15-10-30 發表

原帖由 ignit 於 15-10-30 發表
今朝用哈哈笑得個圈圈,但體溫未升
我都係,紅 d 深粗,體溫未升。睇反以往記錄,應該深粗後一兩天會上升

男爵府

深粗=24~48小時排,如果體溫係咁,你紅d都好準,跟佢轉淺做應該唔會miss~~

男爵府

回覆 ignit 的帖子

30 再do一次~~~

首頁

尾頁

跳至