自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日收到一個電話,一聽電話就
講:"恭喜你呀!太太你俾我地公司抽中左,免費送你護膚品一支,絕對唔係試用裝成支送俾你。"

我問:"係唔係要買野先有得送?"

佢講:"唔洗嫁,免費送俾你,我地公司出左好多產品,全部都係天然低用,你會唔會考慮配返D用下。"

我講:"我幾年前用過你隻密糖洗面都OK,但其他產品我就用到敏感,之後有個SALES話可以換其他產品俾我,點知冇左影..."

佢講:"點解你唔主動搵個SALES問呀!不過唔緊要啦,而家我地D產品已經改良左,你可以試下,你話密糖洗面好用,你會唔會買幾支用下。"

我講:"唔會囉,不過你送我緊係要嫁,等我用下先用完之後先左買,要試都唔係一次半次試到效果。"

佢講:"咁你係唔係唔會考慮買其他野?"

我講:"係。"

佢講:"咁冇野啦!"

{佢講呢句野就立即收線...我覺得好無奈又話唔洗買野送支野俾我,點知我一話唔買就立即收線...諗諗下都幾嬲...! }
∼∼分享編織作品∼∼ 大家好!我叫做康康 出世時2.885kg,而我細佬希希出世時2.91kg

大宅

通常入到呢d電話 我都會即刻收線

大宅

睇到你個post...令我諗起三年前..
有個推銷護膚品既Sale...個Sale 叫 Cat...佢仲難Cute咁講介紹自己~"我叫亞CAT, 猫猫個CAT..."佢就係介紹蜜糖洗面...我當時大緊肚..就生..放緊產假..我怕危險..唔開門..佢就難好聲好氣話.."都係想介紹d好野俾你試下..試過你覺得好埋買..唔買都冇問題" 咁我埋諗住試下啦...但聞到佢d味..我就想嘔...我話佢知..陣味我頂唔順...佢竟然話我鼻有問題..話佢地d野咁香..我都話嗅...我埋話..可能係大肚婆對味道特別敏感..佢就好嬲咁話..大肚大晒咩..仲要大力咁"BANG"我度木門同鐵閘咁走左去...攪到我幾莫名奇妙呀!

記得佢俾我睇張單有"Moonlight"尼個字..地址0係旺角皆旺大廈

原文章由 adyli 於 08-12-1 23:23 發表
講:"恭喜你呀!太太你俾我地公司抽中左,免費送你護膚品一支,絕對唔係試用裝成支送俾你。"

佢講:"唔洗嫁,免費送俾你,我地公司出左好多產品,全部都係天然 ...

大宅

我讀中學時, 皮膚唔好, 成日生暗瘡,有日,都係有個sale上門,話係介紹蜜糖洗面

sale:"唔收錢,試完好先同我買."
我未試就已經問定佢幾多錢,佢無講,只係講你試下先啦...

試完後我覺得都唔錯,
sales: "要200支洗面, 300cream."
我:"我讀緊書, 無咁多錢買wor."
sales: "咁你打俾你媽, 問佢咪有lor"
我:"咁我都係唔要啦..."(我媽一定唔比, 同埋覺得佢既手法有問題)
sales: "你係咪玩野呀? 試完唔買!"
我:"你頭先話唔洗錢叫我試, 我又無話一定買"
sales:"你好野, 你既面有排都唔會好, 仲會爛tim呀"
個sales臨走都要咒人, 咁無品, 好彩無同佢買姐, 同佢買都分分鍾爛面啦.

水晶宮

原文章由 adyli 於 08-12-1 23:23 發表

佢講:"唔洗嫁,免費送俾你,我地公司出左好多產品,全部都係天然 ...

間公司係乜名?咁衰架
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

oic.. 蜜糖洗面.. 尼間起碼廿年歷史咯,好一般者, 點都唔值200蚊..:;pppp: :;pppp:

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 loveyammie 於 08-12-2 02:48 發表
通常入到呢d電話 我都會即刻收線

me too!

男爵府

通常收到呢d電話 我都會即刻收線.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 PCCW2319 於 08-12-2 16:29 發表

間公司係乜名?咁衰架

好似類此叫"月x" , "x美" or 同音別字!!!:;pppp:

公爵府

好媽媽勳章

太過份了
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

d sales 咁恐怖

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

支野係咪白色樽金色蓋??

珍珠宮

我都試過!!!

好幾年前, 唔知點解樓下會放佢上黎, 上到黎逐間屋sell, 又係咁逼我買, 好啦, 我買左, 但唔係幾好用, 放埋一邊!

幾年後, 忽然打電話比我, 又係話有支野送比我, 又話已經係我屋企樓下, 我話我而家唔住果度, 但果個地址有人收既, 佢就即刻問我幾時我會返去! 我話, 你要送比我, 比我親人收都一樣姐, 點解一定要我返去?? 跟住佢就話想要介紹其他野比我, 我話唔洗啦, 再問佢, 係咪要買野先有得送呀! 佢就話係呀! 咁我話唔要lu! 佢就立即收線!!

分明就係想呃人啦! 200蚊, 我去買出名果d都唔洗咁貴!!

而家諗返起, 好彩佢當日冇上到去, 唔係容乜易呃我d親人話我訂左野要比錢, 叫佢地比架! 仲有呀, 有借口比佢地上到去d大廈度, 仲唔洗樓狂sell野呀!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

原文章由 小寶貝兒 於 08-12-2 17:06 發表
我都試過!!!

好幾年前, 唔知點解樓下會放佢上黎, 上到黎逐間屋sell, 又係咁逼我買, 好啦, 我買左, 但唔係幾好用, 放埋一邊!

幾年後, 忽然打電話比我, 又係話有支野送比我, 又話已經係我屋企樓下, 我話我而家唔住果 ...

大宅

洋房

如果真係果個咩白色樽金色蓋, 我就記得啦, 係我地細個仲讀緊小學果陣都有人上門sell過....... but 我老豆有買左 = =
好記得佢真係好臭, 成陣好似啤酒咁既味......
仲一d都唔好用.....
乜家陣佢仲未執架?? 勁!!!!

原文章由 lovejy 於 08-12-2 16:58 發表
支野係咪白色樽金色蓋??

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 ~芝芝~ 於 08-12-2 20:07 發表
如果真係果個咩白色樽金色蓋, 我就記得啦, 係我地細個仲讀緊小學果陣都有人上門sell過....... but 我老豆有買左 = =
好記得佢真係好臭, 成陣好似啤酒咁既味......
仲一d都唔好用.....
乜家陣佢仲未執架?? 勁!!!!

...

佢個陣都昆左我呀媽買‵
咁支野成250蚊wo‵我咪拉我呀媽入廚房囉`
同佢講話唔好買啦`
但我呀媽性格衰左怕事`
個陣佢覺得自己試左唔好意思唔賣`
支野真係好臭

珍珠宮

原文章由 baby0724 於 08-12-2 20:13 發表
睇到你地咁講,我又好似都試過
佢禁鐘,我開門,佢問我有冇試過蜜糖洗面
呢個牌子,我話冇,佢就叫我試下,但係我覺得個牌子我聽都未聽過一定唔方好,所以我就話唔洗,我見佢黑面咁走過對面禁鐘。
其實佢地係咪淨係入到公屋架?
因為聽 ...

唔係呀!! 我屋企私樓黎架!!

所以之後我就落樓下問阿伯做乜亂咁放人上黎呀!
阿伯話佢係上黎其他單位送野比人架! (即同幢樓的其他住戶係佢的客戶, 或又係話送野, 入到大廈搞掂一單就洗樓!!)

因為平時樓下阿伯守得好嚴好盡責, 一個月都黎唔到一次既親戚想上樓都要打電話上黎confirm係咪真係有個咁既人先會放人, 閒什人等好難入到黎, 所以果次個sales上到黎我都覺得奇怪!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

呢間野我都幾得..都係有sales上門sell野

果時仲讀緊書,非常無知o既我俾佢地呃左5舊水

先排都有收到佢地電話呀..不過知係sell野就即收線

首頁

尾頁

跳至