親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

啱啱睇到編野, 內容寫最近一個港媽暑假帶住小朋友去沖繩旅遊, 安排5日行程速遊34個景點 唔係呀嘛... 我相信佢所有要去嘅地方都諗住到此一遊就算.

https://www.sundaykiss.com/%E6%9C%80-hit-%E7%86%B1%E8%A9%B1/%E6%B2%96%E7%B9%A9%E8%A6%AA%E5%AD%90%E9%81%8A-%E6%B8%AF%E5%AA%BD-%E6%99%AF%E9%BB%9E/

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

夠曬時間fb打卡呃like啦

瑪瑙宮

大廚勳章

CaCa0919 發表於 18-3-3 07:50
啱啱睇到編野, 內容寫最近一個港媽暑假帶住小朋友去沖繩旅遊, 安排5日行程速遊34個景點 唔係呀嘛... ...

識睇一定睇Facebook留言。。笑到爆咀

根本連去廁所嘅時間都冇。。慘過行軍特訓。。。佢連幾分鐘嘅車程都列埋出嚟其實隨時有盞燈左左已經唔止呢啲時間啊。。

可能每人分配一兩條尿片係車度換定,唔准去廁所。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

寫得太詳細精準啫,分分秒秒都寫埋,食飯、去間shop又當一個行程,睇落咪好密囉。例如day 1 中午到達,觀光行程只是玉泉洞和一個park, 都ok

wcpcelia    發表於 18-3-4 10:48

禁止訪問

象牙宮

幾日前已講緊,d留言最好笑。

子爵府

回覆樓主

仲慘過去打仗戥佢老公同仔女好慘

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

可能想破健力士

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

湊住細,一日兩個點執到

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

勁!不過我應該跟唔到
I 大蚊豬   

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

其實我自己plan都會寫得比實際多
再到時某啲比預期超左時就選擇一啲去skip
plan左未必去哂掛

wcpcelia    發表於 18-3-4 10:48

侯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實各有所需姐,有d人去旅行吾會plan行程訓醒諗起去邊就去邊,有d人又會好Chur由朝玩到晚,有D做足功課計劃好哂,有D就話到時先算搭錯車咪當回憶,叫我吾好咁認真,仲話幾個人去旅行你覺得好開心係賺左吾開心係正常 我就來同佢哋出發我十分好想好想好想(要講三次)自己cancel吾去但吾知搵咩理由好
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

CaCa0919 發表於 18-3-3 07:50
啱啱睇到編野, 內容寫最近一個港媽暑假帶住小朋友去沖繩旅遊, 安排5日行程速遊34個景點 唔係呀嘛... ...

係!好鬼進擊 , 1分都唔可以有差池
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hhmum 發表於 18-3-3 13:43
其實各有所需姐,有d人去旅行吾會plan行程訓醒諗起去邊就去邊,有d人又會好Chur由朝玩到晚,有D做足功課計 ...

點解預唔開心係正常咁funny?
放下自在

侯爵府

虎到金來勳章

cattz288 發表於 18-3-3 23:09
點解預唔開心係正常咁funny?

係囉,攪到我好吾想去
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

珍珠宮

ahmama 發表於 18-3-3 08:28
寫得太詳細精準啫,分分秒秒都寫埋,食飯、去間shop又當一個行程,睇落咪好密囉。例如day 1 中午到達,觀光 ...

認同你講!
細心睇,我都覺得因爲寫得太仔細啫,唔可以每個位都算「景點」。兼就係佢plan得咁仔細,可預時間隨時skip一個地點。
我好耐之前都去過沖繩,有老人家及小學生,over 10人,沖繩d所謂景點其實都係好hea,又冇咩好shopping!

我冇睇留言,可能真係留言幾好笑,不過可能有d人鍾意出發前認真計劃,兼本身有選擇困難症,佢覺得望住份行程方便吧?如果我去旅行有人幫我咁plan,我會好開心,到時趕唔到,又可以隨時望住行程表決定下一站

珍珠宮

hhmum 發表於 18-3-3 13:43
其實各有所需姐,有d人去旅行吾會plan行程訓醒諗起去邊就去邊,有d人又會好Chur由朝玩到晚,有D做足功課計 ...

咁唔去啦,無謂一個旅行之後,錢洗左,朋友關係又差左,為乜?

瑪瑙宮

大廚勳章

fupigpig 發表於 18-3-3 23:43
認同你講!
細心睇,我都覺得因爲寫得太仔細啫,唔可以每個位都算「景點」。兼就係佢plan得咁仔細,可預時 ...

佢咁精準,但無mark去廁所時間。。。可能一人囉定幾條片,一上車既車程即換片。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 18-3-4 00:02
佢咁精準,但無mark去廁所時間。。。可能一人囉定幾條片,一上車既車程即換片。。。
...

佢stay一小時,兼好多地方有洗手間,其實大小便隨時痾都得,應該係計唔到各位幾時急,所以冇寫

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fupigpig 發表於 18-3-3 23:43
認同你講!
細心睇,我都覺得因爲寫得太仔細啫,唔可以每個位都算「景點」。兼就係佢plan得咁仔細,可預時 ...

我都特登睇返自己沖繩行程,一樣12點左右落機。
1.租車
2.食拉麵
3. 行outlet
4. 星巴克
5. 玉泉洞
6. 知念岬公園
7. 國際通
8.卡樂b
9. 鹽屋
10.食章魚燒
11. Pokemon store
12. Main place naha