自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

15/3網上交左passport續期申請17/3收到領取通知書
21/3話我張相唔合格
22/3 喺佢提供嘅link到upload左新相(喺快圖美到影)
等左幾日都冇消息,都收唔到新嘅領取通知書,再寄實體相過去
中間都有send 過2次email問,就話將我個case pass左比相關部門。。。
都有打過電話問,職員有mark返我電話同email,之後都冇收到任何野
好彩唔打算plan今年去旅行姐,但我都想知我個申請去左邊? 打算下星期直接踩上去問

唔知你地有冇遇到咁嘅問題呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我老細收唔到,但去walk in 就拎到

大宅

FionaCheng_FB 發表於 23-5-10 16:00
15/3網上交左passport續期申請17/3收到領取通知書
21/3話我張相唔合格
22/3 喺佢提供嘅link到upload左新相( ...

直接去領證中心了解吓,可能已經有得拎

珍珠宮

郵寄五日已通知

男爵府

FionaCheng_FB 發表於 23-5-10 16:00
21/3話我張相唔合格

有之前我都有呢個問題所以我自己walk in咗去尖沙咀immigration詢問處問佢哋, 太多人做passport 可能有啲嘢miss咗你最好去問下

洋房

itababy 發表於 23-5-11 09:16
有之前我都有呢個問題所以我自己walk in咗去尖沙咀immigration詢問處問佢哋, 太多人做passport 可能有啲嘢 ...

請問去詢問處問野係咪唔洗拎籌架?

男爵府

FionaCheng_FB 發表於 23-5-16 11:10
請問去詢問處問野係咪唔洗拎籌架?

我上次去尖沙咀去嗰個詢問處係唔使拎籌直接排隊就問到

侯爵府

2024年龍年勳章

咁黑洞feel
真係親身去問下好
我全家網上申請不足24小時就收到領證通知

洋房

21/3話我張相唔合格

星期六終於有時間去尖沙咀領證處問,一去到即刻排隊去Reception問,職員話之前有Send新領取通知書去我Email,佢問我有冇帶舊Passport,我話有,佢都比籌我,等左8個字就拎到新Passport(emoji)

下次都係唔好上網申請,現場排隊申請好似穩陣啲

首頁

尾頁

跳至