自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

蔡若蓮:大學學費多年沒加 會檢視所有用者自付原則收費

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

子爵府

基層又免㗎啦

珍珠宮

係就係冇加好耐,但係d經濟咁差,如果加學費真係…

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好老實咁講香港啲大學係好抵讀嘅,$4xxxx 一年,小學、中學補習 / 課外活動加埋都要 $1x 萬一年
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

opclk99 發表於 24-1-12 19:53
經濟下行就加乜費物費,
依家d官员同政府方針真係好得意。

都係㗎,經濟咁差先至嚟加

opclk99    發表於 24-1-13 00:29
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

加咩都無問題,但從來無向政府工開刀,全係面向市民。

寶石宮

wlea 發表於 24-1-12 20:07
基層又免㗎啦
冇錢咪學李家超咁唔好讀囉,不嬲都話窮人唔應該生仔㗎啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

俾我估中左幾樣
中學,大學學費!
中學仲有冇收呢津貼唔知
大學4萬幾一年幾多年無加過?唔開刀至奇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

加菲貓3 發表於 24-1-12 20:10
加咩都無問題,但從來無向政府工開刀,全係面向市民。

政府加人工就有

子爵府

qpalzm 發表於 24-1-12 19:38
蔡若蓮:大學學費多年沒加 會檢視所有用者自付原則收費

點解佢地唔減人工先?

子爵府

gallygally 發表於 24-1-12 20:18

點解佢地唔減人工先?

高官人工簡直離哂地!!

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

經濟差反而就乜都加

子爵府

littlefunpig 發表於 24-1-12 20:16
俾我估中左幾樣
中學,大學學費!
中學仲有冇收呢津貼唔知

大學學費好似真係廿年冇加

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

校長5該減減人工先. 貴過特首喎, 有乜原因???

oasis18    發表於 24-1-12 22:45
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

表忠而已, 聞到陣味, 就要跳出黎, 講下自己個部門邊part 可以幫手搵錢.
就好似公司冇錢, 廁所呀嬸第一時間跳出黎話cut 廁紙幫公司一樣, 做唔做呢D 後話

978212    發表於 24-1-12 22:50

伯爵府

本地生加價都合理嘅

補貼外地人讀書造成的財政缺口, 點都要有人埋單架

珍珠宮

好媽媽勳章

esmehouse 發表於 24-1-12 20:08
好老實咁講香港啲大學係好抵讀嘅,$4xxxx 一年,小學、中學補習 / 課外活動加埋都要 $1x 萬一年 ...

係,我2x年前都系4萬幾

BBG1    發表於 24-1-13 08:30

珍珠宮

虎到金來勳章

opclk99 發表於 24-1-12 19:53
經濟下行就加乜費物費,
依家d官员同政府方針真係好得意。
不如收番高球會類似的收入,租地平但賺大錢

opclk99    發表於 24-1-13 00:29

伯爵府

好!取消15年免費教育,公共設施連公共厠所收費,全部用者自付!綜援全免

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊