婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

大家好~
我的POST 因有粗口音因而被勸修改...因此所有POST 都會刪除粗口...
不便之處敬請原諒~

先前已經post 過~ 今次re-post

請未食飯/食飽飯之人士小心~

1)千年魚
因慳所以佢地會用千年油炸好平價小魚...(好鯹) 慢分幾次享用.
該次,佢想叫我品嚐下...佢個乖仔狂笑...叫我食. [c6話唔知幾多日前炸既~.....佢死都唔食,但包我未食過, 一定要試下~]

99十分欣勤咁隊到埋來...果一刻好想反佢枱& 一腳申開佢..但咁樣做係冇可能...
唯有係枱底揻住C6大脾既小小皮,再180度轉....C6馬上好認真咁同99講: [佢好飽架啦, 唔好迫佢!]

2)百鳥歸巢家鄉米粉
99再推出佢主打既家鄉米粉...佢係咁話福建米粉好食...係咁推介比我...

ER.....[叔]咗個喎,唔係呀WAH...(D 米粉夾雜了隔夜餸,一撩開...又係有炸魚)....咁大整估????
乜福建人鐘意用廚餘來炒米粉架咩?? 唔通呢個係我既[叔]命??我只係食咗一啖...C6用湯[途]咗佢....
該次我同C6一同痾出個未來~...食物中毒!!!!

3)唔合時令的...月餅
上年11月C6肚痛得好緊要...一問之下...佢話佢食咗月餅...(月餅!!!唔係9月架咩???)
佢話見到D毛架, 但99話蒸返冇事,唔好浪費食物喎...果次之後..我懷疑C6係有智障...咁都信???.

4)仇恨的芽菜仔....
有一次我買餸比佢周到...佢話芽菜係一種好差既食品(C6好鐘食先買)
哦咗我半個鐘, 佢話有激素...係咁講芽菜壞話...條芽殺咗你全家咩!!!!哦咁耐..
..
我返到屋企向C6講返....一問之下..(原來99 唔鐘意食, C6咁多年都冇係屋企食過芽菜炒魚片)

5)文火煮食.
呢單野係62事...因為佢係主廚...佢經常文火焗煮食物, 好多時係唔熟...C6肚痛機會率係百份之八十.

該次佢自己中伏...佢煮蠔..已經鯹到爆...仲要唔熟...99咬咗啖,放返落碟,叫佢煮過~...WAH,我同我自己講.我打死都唔會食架啦, 你拖我出去打我都係唔會食架啦!!!!!!!

由於我C6 三十幾歲以來都冇乜食過正常既飯...所以我幾辛苦都好, 我會收工買餸煮飯, 我未有媽媽煮得咁好, 但C6次次都好開心食晒D野.

t8480552  我c6話收返之前話你c6傻鬼左呢句說話,佢話你c6好可憐,食恐怖野食左3十幾年  發表於 11-12-3 08:07
renren  睇第三次都係笑到標眼淚  發表於 11-11-21 22:41
美亞  哈哈.  仇恨的牙菜仔....  發表於 11-11-16 20:00
leechansandy  oh my god   發表於 11-11-16 14:53
<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

男爵府

請未食飯/食飽飯之人士小心~

食左野又唔得,未食野又唔得
咁即係...唔應該入黎睇?

la_source    發表於 12-1-19 17:05

男爵府

回覆 sindychung 的帖子

hahahahahah er...唔餓唔飽先睇la,...
<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

大宅

你老公養得大真是一個奇蹟!

yi_arashi  yes  發表於 11-11-21 23:07
maoball  YES~  發表於 11-11-17 10:38
kerochanchan  100% Agreed!  發表於 11-11-16 17:56
shpfamily  agree!  發表於 11-11-16 16:21

男爵府

回覆 Arrin 的帖子

haha~~如果有相既話,應該更加震撼、更能引起大家既共鳴

侯爵府

引用:你老公養得大真是一個奇蹟!

原帖由 Mermaidchan 於 11-11-16 發表
Agree!

侯爵府

Agree!

大宅

親子達人勳章

樓主,我依家做咗你既fans,你99真係好激
點解你c6仲會肚痛,佢食咗你99煮咁多年既飯應該已經練成百毒不侵

侯爵府

Agree!

大宅

男爵府

Mermaidchan 發表於 11-11-16 11:52

我c6真係好慘, 佢好彩青少年時期係大x樂做過partime, 所以2餐避過厄運....而且佢會自己煮公仔面....

c6 10年前體重只有120磅......到家下同我一齊後 已經有 195磅....

yi_arashi    發表於 11-11-21 23:07
Suissesse    發表於 11-11-18 21:49
carolizaton  好明顯你老公以前係營養不良  發表於 11-11-16 18:50

大宅

樓主!你應該圖文並茂!幫佢報名參加cooking媽嫲!
我已經說話唔避忌!點解生活仲係咁乏味?

翡翠宮

回覆:我的玩野99(飲食篇) 補帖版

你99對你哋真好!一日到黑都幫你哋排毒!

男爵府

回覆:gracechanbb 的帖子

蝕咗無影相呀!下次會影多啲!

水晶宮

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

複式洋房

回覆:Cayee 的帖子

真難為咗你兩公婆。一般返屋企後,會唔會再食嘢呢?

男爵府

回覆:ahchingbaba 的帖子

通常都會食返正常野!回氣!

大宅

BK Milk勳章

Mermaidchan 發表於 11-11-16 11:52
完全同意~~~

大宅

要拎去化驗下,睇下有咩毒

如果有小朋友,絕對唔可以帶佢返麻麻到食!

水晶宮

畀面勳章

好彩看之前給阿仔迷魂奶 今次狂笑都沒有醒

蒸發霉月餅
你有了小孩就別再上去吃飯 很危險的

首頁
12345...7

尾頁

跳至