嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我以前都以為吸鼻器多鬼餘, 但係你個BB試過幾個月人仔就病, 勁鼻塞的話你就知有用。初生BB有媽咪抗體,頭半年唔易病, 但係當家人病了就難免佢會病埋一份。其實BB九個月至一歲就會學識呻鼻涕,所以買來都只係用幾次,希望各JM連一次都唔駛用啦。

當年我第一個買的吸鼻器係呢一款泵式吸鼻器,就係佢令我覺得無鬼用。都唔知係吸到定係在鼻孔沾到D鼻涕出來,又唔能夠舒緩BB不適。

之後我在日本買了這個吸鼻器回來約$80港元, 起初當手信, 放埋一邊一直無用。後來有一次BB塞鼻塞得很厲害,於是拿它出來吸。它是一邊放入BB鼻孔, 一邊媽媽用口吸。一吸出來, 真的見到很多鼻涕, 吸幾次之後明顯BB舒服晒, 仲開始想睡覺。當時即刻覺得買得抵呀!!! 用的時候, 不用就住就住, 大大力吸就得, 我初時驚整親BB, 細細力吸, 無乜效果。後來老公吸, 吸完BB舒服晒, 由初初唔俾你吸, 後來好似明白吸完舒服D, 會同你合作。

其餘市面仲有D電動的,我未用過,但係買回來用幾次, 我覺得唔駛太花巧。

各位媽媽對哪項嬰兒用品有興趣,咁我可以因應大家需要出Post, 唔駛大家買完後悔!

子爵府

回覆:新手媽媽入貨攻略 – 吸鼻器

中間果款真係好好用,多多鼻涕都同你吸哂出黎,又唔貴,的確值得推介

大宅

中間果個咩牌子?我見都幾多牌子有出!鼻屎吸到嗎?咁bb 6個月仲買唔買好,佢又係好多鼻屎

侯爵府

陪月勳章

引用:中間果個咩牌子?我見都幾多牌子有出!鼻屎

原帖由 Yogurtyogurt 於 13-12-23 發表
中間果個咩牌子?我見都幾多牌子有出!鼻屎吸到嗎?咁bb 6個月仲買唔買好,佢又係好多鼻屎

...
鼻屎除非好出,
否則我唔會理佢;

樓主哩款不用跟牌子,
買同一個 design (兩條管)就ok,
市面上好多的!

男爵府

引用:中間果個咩牌子?我見都幾多牌子有出!鼻屎

原帖由 Yogurtyogurt 於 13-12-23 發表

...
1. 吸唔到鼻屎,只能吸液體。
2. JM講得啱,唔駛選牌子,應該差不多的。
3. 可以唔駛買住,BB作病先買囉。

大宅

引用:Quote:原帖由+Yogurtyogurt+於+13-12-23+發

原帖由 kyria 於 13-12-23 發表
1. 吸唔到鼻屎,只能吸液體。
2. JM講得啱,唔駛選牌子,應該差不多的。
3. 可以唔駛買住,BB作病先買囉。
Yup, i didnt buy

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

我都係日本時買左中間呢個返黎..希望唔使用佢

別墅

Yogurtyogurt 發表於 13-12-23 01:30

...

唧D水入 BB 鼻腔,整濕D,令鼻屎軟化就會吸到。

男爵府

DHA勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

中間果款
吸鼻屎》用棉花濕水轉一兩下就好易吸出來

首頁

尾頁

跳至