烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fatmousechai 發表於 18-12-24 17:41
平安夜老公好遲先放工,我自己簡單煎三文魚加上昨晚剩的牛肉鍋做晚餐,唔使15min 有得食好方便

好豐富

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fatmousechai 發表於 18-12-25 20:28
聖誕節晚餐出街食燒肉,牛肉夠肥夠香好好味,今晩雖然好多人但安排比我哋嘅座位好舒服,食物同服務都算滿意 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 18-12-27 11:20
昨晚剩下一些羊今朝煎埋做早餐,老公話早餐食羊架有些過份,我話可以食牛扒,豬扒,雞扒做早餐,羊架做早餐 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 18-12-30 12:05
以前759真係比大超市平好多尤其啲急涷嘢,但近排佢mark 個價高唔少無咁抵Lu
不過我雪櫃都有唔少嘢幫襯佢嘅 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-5 18:36
平常我好懶只煑簡單易煑快餐,今日見到涷肉店有牛尾賣就忍唔住買啲返屋企煑,買完睇下點煑原來可以好複習, ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-5 18:37
加埋焗烤雞翼沙律已經夠食晚餐Lu

吸引

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-12 10:04
近日比較少update 早餐因為有時intermittent fasting skip 無食,就算食都係來來去去嗰啲好無新意,不過見 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-14 16:40
我第一次整放勁多辣淑辣咗小小,後尾辣油加普通olive oil 溝淡啲就啱啱好啦

...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-16 18:26
老公今晚唔返黎食我超懶就咁煎熟啲蝦放係青菜沙律上面,加埋尋晚飲剩嘅湯就當晚餐,唔使15min 就有得食,最 ...

好豐富

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-19 14:18
今天午餐的烤焗雞脾沙律,隻雞係我細佬從弟婦鄉下拿回來的,果然鄕下啲走地雞比急涷嗰啲好味好多,仲要好大 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-24 14:09
身為牛肉怪咁多種肉最like 牛,琴日又煎牛扒食,塊牛扒好夠肥好香,煎到medium 啱啱好,韓式海鮮煎餅就失敗 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-24 15:17
今日放假午餐食煎牛脷,以前我係唔食牛脷牛尾內臟嘅,但比老公影響咗而家乜都食仲好鍾意食牛脷Tim ,尤其去 ...

好吸引

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-26 16:11
當然唔係啦,我依道放上來只是我間中吃的食物,唔係代表我成日咁食嘅,
我一定唔算Keto,因為我carb 高啲, ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-26 16:11
當然唔係啦,我依道放上來只是我間中吃的食物,唔係代表我成日咁食嘅,
我一定唔算Keto,因為我carb 高啲, ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-26 19:58
其實之前一晩已經去酒樓勁食咗一餐,叫咗隻超級大蟹食唔唒我又攞咗少少返屋企,啱啱今日晚餐決定簡單吃,整 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-1-28 12:13
我用最簡單方法grill,解涷抹乾後,兩面只放salt and pepper,抹薄油底盤(防痴底)烤完無皮先再返烤有皮那 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-2-1 19:10
年近歲晚好多飯局,依幾日差不多都無係屋企食,仲要出街食咗好多唔健康嘢,勁carbs overload 好內疚,今晚 ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-2-1 19:20
因為豬鞍比較厚,平常我只是乾煎,但如果煎厚豬鞍我會用蓋cover 一陣等易熟啲,煎完兩面再煎四邊就搞掂

再 ...

美食+靚花

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-2-3 15:55
琴晩我娘家吃團年飯,因為有親戚來港全部有差不多二十人係我媽家一齊食飯,方便起見我地決定打邊爐簡單啲, ...

用戶要求終止服務

fatmousechai 發表於 19-2-4 22:52
今日午餐我同老公好簡單吃海鮮煱同炒豆苗,勁快就食得呢
今日年三十其實正式團年飯兩家都已經食咗,但我地 ...

好豐富

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊