心聲留言

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

畀面勳章

回覆:世上最好的男人

大宅

好幸福呀!要珍惜呀,多D陪佢啦

大宅

回覆:Shirleyloveyou 的帖子

大宅

emilyxxx 發表於 13-8-1 11:31
唔係個個做父親既都好好㗎

樓主條命好!有個好爸爸!

好認同唔係個個做父親嘅都係好爸爸.
樓主要好好珍惜! 好好孝順爸爸!

我爸爸自細重男輕女, 細細個打我打到讀FORM 5! 其實自問自己都唔算曳...中學都係讀地區BAND 1學校,
但係唔知點解爸爸總係唔錫我...打我係最大力果個! 每次打到有滕條印, 返到學校都比同學仔笑...
有次我開電視睇, 想睇明珠台果D週六大電影, 諗住聽多D英文, 點知佢唔比我睇仲要一腳踢落我條尾龍骨! 佢隻腳趾傷左一個禮拜, 但係我條尾龍骨傷一世! 依家坐又唔坐得耐, 企又唔企得耐, 到依家生左B仲痛得犀利, 有時連起身都起唔到!
D人話父母唔會傷害仔女, 但係唔知點解我爸爸又會當我係波咁踢, 成日搵我黎出氣. 可能我前世欠左佢, 今世還債掛.
到我依家生左個女, 佢成日都話要我生多個仔...重男輕女到不得了...不過好彩我依家有個好老公錫我.
雖然阿爸對我唔好, 但我出黎做野都有比家用同請佢飲茶, 畢竟佢都係我阿爸.

別墅

好令人感動樓主好幸福呀〜有這麼體貼的爸爸

公爵府

引用:Quote:emilyxxx+發表於+13-8-1+11:31+唔係

原帖由 mckarenlee 於 13-09-24 發表
好認同唔係個個做父親嘅都係好爸爸.
樓主要好好珍惜! 好好孝順爸爸!
你對爸爸好好

複式洋房

不要讓屋企人過得太累, 有生之年盡量可以俾倒最好佢地既, 就一定要俾返幸福生活既日子佢地過~~幸福不是必然的~
你爸爸都一定好幸福^^

男爵府

引用:我爸爸只是個裝修師傅,現在5x歲出,他讀書

原帖由 Shirleyloveyou 於 13-01-21 發表
我爸爸只是個裝修師傅,現在5x歲出,他讀書不多,2X歲時候來到香港,聚了我媽媽,生了哥和我。由細到大爸爸 ...
好好珍惜

首頁

尾頁

跳至