2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

penny32 發表於 12-9-13 16:21
我冇重過, 不過個肚好大, 肯定係肥肉來的!!! 照計冇咁快見肚架嘛......
但晚晚都作嘔, 好似消化不良咁... ...
我都以為係肥肉,,,但係我試過縮肚腩...係縮唔到架:;pppp:

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-12+19:56+

原帖由 涼c9 於 12-09-13 發表
唉..係囉,,,最近我99又搞事,,,我都好忟....控制唔到自己忟
唔好忟、唔好忟,BB會跟住我哋唔開心。有d咩唔happy,咪上來同我哋傾,屈住唔好𠺢我同99住,好多時見到99嘅行事就唔like,但又冇辦法,唯有同99盡量少接觸:;pppp:

禁止訪問

回覆:大家重左幾多啊???

大宅

引用:Quote:penny32+發表於+12-9-13+16:21+我冇

我都以為係肥肉,,,但係我試過縮肚腩...係縮唔到架
有d jm 話肚凸凸是因為胃氣,可能因為咁,多咗屁放

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

candy_benny 發表於 12-9-13 17:27
唔好忟、唔好忟,BB會跟住我哋唔開心。有d咩唔happy,咪上來同我哋傾,屈住唔好𠺢我同99住, ...
咁你唯有聽我呻下...我係死都唔會同佢住! 我99係一個好自私好要面又好貪錢既人! 成日周圍話俾人知好錫我:;pppp:

成日都話要搞d生日飯局...點知每次都係我果餐會skip,,琴日又打俾我老公,,話下星期1佢老公個女(我99同62一早離左婚)慶祝生日食飯,之後再過一星期就搵日食中秋飯,,,我之前都叫老公同佢地講得好清楚,,點解唔夾埋一餐食???好似last yr12月, 99老公就月頭生日, 佢細女就月尾29/12,佢契女就22/12,then仲有聖誕, 做冬同團年,,,分開左幾百餐黎食但我地就group埋一次過食!!好唔fair!!

我同我老公講, 生日同中秋我會是旦食一餐, 我會去食中秋飯, 因為如果唔去又俾人講一世,, 佢個妹生日我唔去:;pppp:

大宅

我瘦左幾磅,但覺得pat位大左同肚好脹

[url=http://www.pregnology.com][/url]

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-13 17:29
Hello 大家好!我都就來十周啦!都輕左兩磅呀!所以試下飲媽媽奶粉囉!健康d!

...
hiya~~醫生話初期食幾多啊b都吸收唔多架,只會肥o係媽咪度咋,,我而家10w,,我一路只係食葉酸冇食其他維他命,,,不過就keep住每日一包奶,,,啊b一路都好健康正常啊!姑娘仲話太早食只會waste左,,,,所以佢叫我過左12w先開始食媽媽維他命

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

candy_benny 發表於 12-9-13 17:30
有d jm 話肚凸凸是因為胃氣,可能因為咁,多咗屁放
有bb係會多左屁放架, 同埋我通常都係夜晚先多胃氣,,,好唔舒服

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

tabo79 發表於 12-9-13 17:39
我瘦左幾磅,但覺得pat位大左同肚好脹
條腰開始攰...子宮好谷好脹,,,,

複式洋房

回覆:大家重左幾多啊

無咩胃口食野,有時又嘔添,攪到輕左4~5磅!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-13 17:57
咁而家只應飲鮮奶?因我都偏瘦,見係贈品先飲下!
其實食葉酸真係夠, 你如果飲到奶既就一日一盒奶+一隻蛋啦, 另外我而家每日都會食1-2個蘋果,食多d葉, 等唔好便秘~~你d媽媽奶, 咪12w後先飲囉, 唔好waste左佢ma

大宅

涼c9 發表於 12-9-13 17:23
我都係8w開始已有少少肚凸,,,果陣老公仲笑我係咪肚腩,,,而家又大左d,,食又冇食多,,,同埋今日見到啊b大左好 ...
涼c9, 咁你而家幾wk呀?
我都好confused...都唔識分肚腩定阿b啦...(當然我都希望係阿b...)

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-13+17:27+

咁你唯有聽我呻下...我係死都唔會同佢住! 我99係一個好自私好要面又好貪錢既人! 成日周圍話俾人知 ...
我99都死要面,無論咩事99永遠冇錯,always 啞巴吃黃蓮。好彩C6知道99咩本性,特別我有咗之後,C6先主動出手對99對戰。我由知道有咗直到現在,一d到冇重到,有吃足5餐,冇呕過,但一直柯。整個人虚脱,有同99講過d嘢我唔食得,99死撐話大肚婆食得,C6當然信99啦。之後我自己上網搵證據同C6證明99所謂食得嘅嘢,我一d都唔可以食。C6同99講啦,99又耍赖話佢唔識,話我哋又唔同佢講,無奈到。好彩最後由C6同99周旋每日我嘅飲食,又有我媽咪出手帶我同99睇,侧面教育99孕婦好點照顧。希望下次產檢體重升返

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ycymama 發表於 12-9-13 18:07
無咩胃口食野,有時又嘔添,攪到輕左4~5磅!
而家輕左好丫, 因為而家肥都係肥o係媽咪度既~~我係成日肚餓, 但食少少就飽, 有時就食極唔識飽,,所以每餐我唔會食到全飽, 因為我食幾多都好,好快就會肚餓,,,而家都食緊餅乾

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

cher_r 發表於 12-9-13 18:08
涼c9, 咁你而家幾wk呀?
我都好confused...都唔識分肚腩定阿b啦...(當然我都希望係阿b...)
...
haha,,我今日10w1d喇~~唔駛confused,,就算真係肚腩,,好快都會俾啊b遮住左架喇

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-13+17:30+

有bb係會多左屁放架, 同埋我通常都係夜晚先多胃氣,,,好唔舒服
食完嘢之後特別多屁放

禁止訪問

回覆:涼c9 的帖子

大宅

涼c9 發表於 12-9-13 18:11
haha,,我今日10w1d喇~~唔駛confused,,就算真係肚腩,,好快都會俾啊b遮住左架喇
...
但10wk, 阿b唔係得幾cm大咩?
佢點樣"取代"到我個肚腩??

大宅

引用:Quote:原帖由+涼c9+於+12-09-13+發表咁你唯

原帖由 candy_benny 於 12-09-13 發表
我99都死要面,無論咩事99永遠冇錯,always 啞巴吃黃蓮。好彩C6知道99咩本性,特別我有咗之後,C6先 ...
打漏字,最終睇中醫調理。

首頁

尾頁

跳至