1-3歲

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

別墅

回覆:瘦bb入來交流下啦

我個女啱一歲 8KG 偏輕
3奶2粥 吃7安一餐大人吃飯碗一碗粥 中意吃麵包 生果就唔多中意吃 吃嘢都算叻㗎 就系唔知啲營養去晒邊真閉翳
醫生建議轉咗保兒加營素 睇下會唔會肥d

男爵府

我个仔都系细粒嘎 16個月20磅 我個朋友個仔4個半月已經系20磅啦
真系次次見面人D都要比比下,真系煩。

大宅

小兔囡下個月都一歲了, 只有16磅連e生都話瘦. 但我沒有理, 無他既, 食得訓得, 精靈活潑就得0拉!

New Year New Start Go

別墅

引用:我囝囝13個半月大得18磅,細碼BB,由2個半月

原帖由 Moleex 於 12-06-21 發表
我囝囝13個半月大得18磅,細碼BB,由2個半月開始厭奶,一見奶樽就喊打走佢,要瞓左先肯啜,所以阿囝一瞓左屋 ...
我囡囡啱一歲 唔够18磅 但一路吃奶同粥仔都算叻 就系唔肥 好閉翳… 之前吃加營心美力 轉咗保兒加營素 希望有好效果啦…

別墅

引用:我發覺唔喜歡飲奶bb,講野會比人慢開始,唔

原帖由 ms.coffee 於 12-06-24 發表
我發覺唔喜歡飲奶bb,講野會比人慢開始,唔知你地有無同感。
我個中意飲奶 加陣一歲都淨系媽媽媽啊啊啊咋 成日咿咿呀呀無只字講得清

別墅

引用:我個囡囡都喺瘦,但佢好食得,早晚8安奶,两粥

原帖由 ross_shirley 於 12-07-11 發表
我個囡囡都喺瘦,但佢好食得,早晚8安奶,两粥仔一大碗,雜粮:麵包,餅乾,芝士,藍梅乾,紅梅乾全部都食,16個月得1 ...
我個又系咁呀 吃得瞓得 就系唔肥 三餐7安奶 午晚餐各一碗粥 中場仲穿插吃下生果包包餅仔 無晒符…

別墅

引用:我个仔都系细粒嘎+16個月20磅+我個朋友個仔

原帖由 小兔子乖乖 於 12-07-15 發表
我个仔都系细粒嘎 16個月20磅 我個朋友個仔4個半月已經系20磅啦
真系次次見面人D都要比比下,真系煩。:tooc ...
我朋友個仔細我女三個禮拜 25磅 又高又大只 一齊去街路人以為我女七八個月 O嘴

別墅

回覆 回覆:ho520的帖子

ho520: 我仔一樣呀 。12個月得17 lbs . 又是突肚臍架。 我都想知佢大個會否好一點。不要太突mouth:

複式洋房

回覆 yori_yori 的帖子

都唔知點算好。。。唉
第一次來呢度。。。嘿。。。

別墅

回覆:瘦bb入來交流下啦

而家轉左日本雪X+X生至尊開胃消積茶(沖涼後口渴比亞仔飲),食飯嚇到我啊''''''自己食狼吞虎嚥幾下就搞定,有d驚添!平時又胃食左比咩都會試幾啖!又開心又擔心'''''''便便又真係改善左!隔日一次吾會有血兼狂喊'希望d中藥對距冇害啦'keep住肥到體重合格就停'靠藥始終都吾係梗好啦

大宅

回覆:mmding 的帖子

想問下幾大可以飲得開胃茶?一星期飲幾多次呢?Thx~~~~

別墅

引用:想問下幾大可以飲得開胃茶?一星期飲幾多次

原帖由 Moleex 於 12-07-19 發表
想問下幾大可以飲得開胃茶?一星期飲幾多次呢?Thx~~~~
盒上冇寫到幾歲飲得wo,亞仔就來2歲,每日2次,每次半包(飯前半個鐘左右飲),開好少水,驚距飲吾晒,個名叫至尊七星茶,比普通果只貴d,普通開奶茶對亞仔冇咩用,最好問下醫生幾大先飲得穩陣d

禁止訪問

大宅

叻叻勳章

引用:我見好多醫生都會SUGGEST+BB食7+7去增磅嫁

原帖由 產房常客 於 12-07-20 發表
我見好多醫生都會SUGGEST BB食7+7去增磅嫁
7+7係咩來?

複式洋房

本人仔仔都係偏瘦,而且大便每天都很多次,請問有無仔仔或女女是這樣,有什麼方法改變呢?請回覆!

別墅

引用:本人仔仔都係偏瘦,而且大便每天都很多次,請

原帖由 vc123456 於 12-07-26 發表
本人仔仔都係偏瘦,而且大便每天都很多次,請問有無仔仔或女女是這樣,有什麼方法改變呢?請回覆!
...
轉奶粉?

複式洋房

我都想,但不知道轉那隻牌子好,請問有無人可以提供一些資料??請回覆!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個仔15個月,18磅多d d ,醫生話佢開始識行就會進入生長平原期,體重唔會猛增,叫我唔駛擔心。其實我個仔唔算食得好少吖,但佢總係四圍郁坐唔定,儲唔肥我都冇辦法。我媽有時講笑話我唔俾飽飯佢個孫食,我真係啞口食黃蓮...

別墅

引用:我都想,但不知道轉那隻牌子好,請問有無人可

原帖由 vc123456 於 12-07-30 發表
我都想,但不知道轉那隻牌子好,請問有無人可以提供一些資料??請回覆!
我試過a+等歐洲奶粉會難便便d,日本奶粉好便便d,吾知你bb腸胃適合什麼,可能要試過先知

首頁
23456...7

尾頁

跳至