樓市動向

跳至

首頁
23456...29

尾頁

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+eekg+的帖子 按左層樓要還家。咁老點

原帖由 chrischeung 於 13-04-03 發表
回覆 eekg 的帖子

按左層樓要還家。咁老點還,即系叫個仔還,吾掂起黎一煱熟 ...
唔知啦!呢d係咪叫做,做十成按?其實借九成同借十成又有咩分別呢?佢咁做秒秒鐘唔洗比按保。save返十幾皮

伯爵府

回覆 eekg 的帖子

死米呢班人囉,升就好地地。我身邊都好多加按完一層買另一層,過一二年又加按埋另一層,几年後有好几層樓

swanmonki  銀行批就得  發表於 13-4-3 21:17

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+eekg+的帖子 死米呢班人囉,升就好地

原帖由 chrischeung 於 13-04-03 發表
回覆 eekg 的帖子

死米呢班人囉,升就好地地。我身邊都好多加按完一層買另一層,過一二年又加按埋另一層, ...
呢d係咪叫善用財技呢

swanmonki  agree  發表於 13-4-3 21:18

別墅

回覆:跌市而家啱啱開始,仲有排跌.....

i dont think it drops a lot

複式洋房

公爵府

chrischeung 發表於 13-4-3 15:26
回覆 eekg 的帖子

死米呢班人囉,升就好地地。我身邊都好多加按完一層買另一層,過一二年又加按埋另一層, ...
但而家按揭咁難,都可以咁加按法,咁那些朋友既人工都好高下!
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

回覆 eekg 的帖子

咁就睇佢能力同眼光啦。身邊有幾個人都咁做,不過我自己冇能力,亦有胆色,見過97之後幾多人十個煲三個蓋,真係死得人架

男爵府

大6人而家就係十個煲三個蓋,咪以為佢地好有米其實大部份$係借番黎,大6一收緊銀根,佢地就要賤賣資產去填氹,到時港樓就跌

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+eekg+的帖子 咁就睇佢能力同眼光啦。

原帖由 luckybaby2011 於 13-04-03 發表
回覆 eekg 的帖子

咁就睇佢能力同眼光啦。身邊有幾個人都咁做,不過我自己冇能力,亦有胆色,見過97之後 ...
其實又唔洗理人地點做,人地有錢搵,又唔會請你食飯,冇錢又唔會搵你埋單。個人認為買樓同買件3冇大分別手鬆咪買件靚d,手緊咪買件平d。有需要有$咪買,有需要冇$咪借咪租,冇需要有$咪合眼緣先買,冇需要冇$咪米鬼諗lor。唔洗買左件3之後間shop 會唔會mark 返高個價定係會搞discount ga

琥珀宮

引用:回覆+eekg+的帖子 咁就睇佢能力同眼光啦。

原帖由 luckybaby2011 於 13-04-03 發表
回覆 eekg 的帖子

咁就睇佢能力同眼光啦。身邊有幾個人都咁做,不過我自己冇能力,亦有胆色,見過97之後 ...
阿B兩公婆都係咁攪到破產!

chatterbox_mom    發表於 13-4-16 12:49

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+luckybaby2011+於+13-04-03+

原帖由 木土土 於 13-04-03 發表
咩唔係因為b嫂大洗咩

公爵府

引用:大6人而家就係十個煲三個蓋,咪以為佢地好

原帖由 mom5354 於 13-04-03 發表
大6人而家就係十個煲三個蓋,咪以為佢地好有米其實大部份$係借番黎,大6一收緊銀根,佢地就要賤賣資產去填 ...
其實我好想知有幾多這些大陸人?有無數據?

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-04-03+發表阿B

原帖由 eekg 於 13-04-03 發表
咩唔係因為b嫂大洗咩
No,係因炒樓炒燶咗!【某報訊】藝人鍾鎮濤無力償還天文數字的欠債宣布申請破產,據悉鍾與前妻章小蕙當年只是想借短債,用三至六個月時間「搵快錢」,不惜用名下五個物業向裕泰興抵押貸款一億五千萬元,卻遇上樓市崩潰,債台高築,單是章小蕙已因利疊利而欠債達二億五千萬元,裕泰興董事總經理羅守耀坦承當初錯估鍾、章夫婦的還款能力,對鍾鎮濤申請破產不感詫異,裕泰興今後仍會繼續追債。

公爵府

引用:Quote:原帖由+luckybaby2011+於+13-04-03+

原帖由 木土土 於 13-04-03 發表
當年銀行批貸款好易,好多人月入都唔夠供樓!但都照批!所以市況一跌,就大把人供唔掂囉!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+木土土+於+13-04-03+發表阿B

原帖由 ume 於 13-04-03 發表
當年銀行批貸款好易,好多人月入都唔夠供樓!但都照批!所以市況一跌,就大把人供唔掂囉!

...
今日冇可能咁ga la想好似以前咁炒都幾難下,所以應該好少十個煲9個蓋gei 情況gei.

水晶宮

回覆 eekg 的帖子

點買都買唔到破產..成億喎..係兩個人炒樓, 仲要係山頂, 佢捱唔過, 就捱唔過,
個男人成日話個女人錯, 自始我好憎佢...

Chirley  岩~一隻手點拍得響,D人反轉豬肚就係屎  發表於 13-4-9 10:31

水晶宮

回覆 eekg 的帖子

都係架, 不過有時見D朋友話加按做首期, 租金去供樓, 大家打工仔識左咁耐都知咩料, 咁樣加按要有D實力守下囉, 同埋份要穩陣囉...而家收緊就更加冇呢支歌唱啦...

首頁
23456...29

尾頁

跳至