夫婦情感

跳至

首頁
45678...25

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

eggpudding 發表於 16-7-9 23:32
喜歡唔係用把口係用行動表示
對方仲愛唔愛自己睇唔出架咩
會唔會自欺欺人姐

樓主老公無話揀定,無話唔要佢。如果樓主情繫老公,而佢老公又唔捨得佢,點解樓主要放棄?到有日樓主唔再喜歡佢老公,自然會走啦。

不過一向你buy責任,你覺得男人要對你負責任,唔理仲中意定唔中意你你都覺得佢要為責任留低,總之一齊得耐就要繼續一齊細水長流,我雖已婚,卻從不信責任可以留住愛,如果我仲愛個男人,而個男人係揀唔到,我唔會自動退出。我唔會主動離開囉。

複式洋房

Nancy20090615 發表於 16-7-9 20:05
佢咁拖可能係驚您爆比屋企人知, 驚做衰人難落台咋, 男人個心响邊個女人度就係留响佢身邊, 您果個好明顯, ...
但好幾次我話,我地算數啦,你做唔到決定我幫你做,好快脆架jar, 佢又會話唔好,俾佢諗多幾日其實我都唔知佢拖咩⋯⋯

伯爵府

2024年龍年勳章

eggpudding 發表於 16-7-9 23:13
因為而家唔係古代
唔需要同人分一個男人
男人得閒搞下你又搞下出面果個

呀仲有,open呢啲字唔係形容樓主嘅,應該話唔係個個都咁忍得,而唔係個個都咁open,佢結咗婚,老公搞佢呢啲唔叫open, open呢,係形容啲未結婚又俾人搞嗰啲女仔嘅。

複式洋房

cecelc 發表於 16-7-9 21:59
我頭先都咁諗,仲要研究佢地幾時搞野,真心UP

臭男人
可能因為我已經原諒左佢,而家係俾時間佢去解決問題,所以同佢仲可以有傾有講⋯同平時一樣
研究個時當然有一絲希望個肚唔係佢,所以都積極去研究

其實同佢已經好坦白,咩都可以講到~

複式洋房

Rubik 發表於 16-7-9 20:49
呢刻肯比哂d嘢你好要了,下一刻難保會反口,除非你好有信心佢會返黎

我冇信心佢會返黎⋯⋯ 不過都有信心佢唔會同我分野
錢個d係哂我度,儲錢係我名

係層樓聯名有排供唔知點算⋯

雖然呢一刻佢話佢會供哂,但我都知唔會長久

複式洋房

RAY媽 發表於 16-7-10 00:03
樓主老公無話揀定,無話唔要佢。如果樓主情繫老公,而佢老公又唔捨得佢,點解樓主要放棄?到有日樓主唔再 ...
多謝你,不過我都忍唔到同人分老公,暫時忍到係因為想佢去解決問題,但要我以後都咁樣等點燈我都唔得⋯⋯
同埋學有位jm講,第時2vs1, 我日日守空房都真係頂唔到⋯

伯爵府

2024年龍年勳章

superwannadie 發表於 16-7-10 00:44
可能因為我已經原諒左佢,而家係俾時間佢去解決問題,所以同佢仲可以有傾有講⋯同平時一樣
研究個時當然有 ...

你唔好講晦氣說話,你唔係想佢離婚,何必話幫佢做決定?如果佢真係唔要你,你係咪肯定自己接受到?冷靜啲,慢慢傾。就算bb 係佢嘅咁又點?小三明顯處於下風。加油!

複式洋房

coffeeemilk 發表於 16-7-9 23:17
有無諗過其實樓主自己本身都有啲問題,有時一隻手拍唔響,希望你c6會回心轉意啦 ...
你指我同老公之間有問題?
我有問過,佢話冇,係佢自己貪玩+咸濕,同埋工作時間太長~

咁當然我都有諗過係米自己做得唔好,都可能係慣左,輕視左婚姻,以為好似平時咁平平淡淡生活就得掛

但我好肯定,我地之間相處冇問題⋯

複式洋房

RAY媽 發表於 16-7-10 00:50
你唔好講晦氣說話,你唔係想佢離婚,何必話幫佢做決定?如果佢真係唔要你,你係咪肯定自己接受到?冷靜啲 ...
小三處於上風喎,有時我都唔知佢係米內疚先成日返黎睇我⋯我可以做既已經做哂,講既都講哂,都冇咩可以做
我唔係講晦氣說話,呢3星期佢反反覆覆咁話返跟住又話唔返,一係就唔知,唔知自己想點,有幾次真係好心淡,想放棄,希望佢俾個了結我

我好冷靜同佢傾,連佢都話我堅強、好勁,但根本傾唔到

我諗左好多個方案佢,佢都係話俾佢諗多幾日,轉頭又話走

佢唔要我,我更唔想都只有接受

今日佢又唔返啦⋯⋯

大宅

superwannadie 發表於 16-7-10 01:04
小三處於上風喎,有時我都唔知佢係米內疚先成日返黎睇我⋯我可以做既已經做哂,講既都講哂,都冇咩可以做
...
我覺得唔好離婚住,拖多兩年,等個第三者個bb大多兩年先。到時果個女人同你老公嘅矛盾會更加加劇。
到時個女人會自己走。

你可以返娘家過夜避開個女人上門。

男爵府

superwannadie 發表於 16-7-10 01:04
...

關關難過關關過,平時習慣有佢,你捱過這段日子沒有他,個天會補償返比你,身邊例子都唔小,你放手後過1,2年佢又想回頭,不過到時可能你已經有幸福的生活,唔需要佢,祝福你!時間證明一切

伯爵府

2024年龍年勳章

soright 發表於 16-7-9 23:39
其實如果樓主唔想走,未唔走囉,點解一定要即刻決定。

錢,樓就一定要攞左先。

我見過一模一樣的case, 個第三者係生女!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

冇得原諒。。佢而家求你,只係想死狗咁抓實兩邊,然後食兩家茶禮而已。。我有個朋友都係因第三者離婚,雖然冇去到小三大肚,但佢抑鬱過後打扮得好靚好潮,離過婚依然好多人追,最初佢懶理呢啲人,直到前年遇到一個好好既男人被打開心結一齊左,上年結第2次婚。。當然佢係重生case, 但樓主,真係唔好等自己以為冇左邊個唔得

子爵府

回覆:結婚未夠一年老公有第二個

口裡說不,身體卻很誠實,佢行為已告訴你!
個問題唔係小三,甚至小三個肚,係你個男人!如果佢真係回頭既,佢已經撇左小三!如果佢仲拖住一個有肚既小三,即係想認頭,不是想回頭!

子爵府

RAY媽 發表於 16-7-10 00:03
樓主老公無話揀定,無話唔要佢。如果樓主情繫老公,而佢老公又唔捨得佢,點解樓主要放棄?到有日樓主唔再 ...

我又唔係特別諗咩責任
我係用個心去睇佢做乜姐
樓主c6搞大人個肚,有一星期無番屋企
之後仲要成日估佢番唔番
如果呢種都叫愛,sorry,我理解唔到
因為自己愛所以唔放手我叫做單戀
叫佔有慾,留個唔係好愛自己的人係身邊
因為自己愛而隻眼開隻眼閉
我無咁嘅功力
口不對心,身體卻很誠實
用佢行動去睇佢係咪仲愛自己唔難
係選擇問題
決定權係自己到,心甘情願的話
旁人都無乜好講
同埋唔捨得都唔出其,都九年了
唔放手,唔捨得個定義有好多
男人十個九個搞外遇手法大致差唔多
如果分開佢轉頭都係同小三一齊
佢唔放手唔捨得的定義我亦都唔了解
佢之不過要享齊人之福
呢種叫貪我亦唔知點去理解為愛
愛係雙向,如果佢得把口間唔中番屋企話揀唔到呀,唔捨得呀
之不過係人性的優柔寡斷,要女人下決定
愛,得把口...我唔希罕

珍珠宮

superwannadie 發表於 16-7-10 00:46
我冇信心佢會返黎⋯⋯ 不過都有信心佢唔會同我分野
錢個d係哂我度,儲錢係我名

我同你一樣,錢係我度,樓聯名,到上個月都係話比我,我都好有信心,但兩個禮拜後反口了,我而家好徬徨

伯爵府

2024年龍年勳章

eggpudding 發表於 16-7-10 09:00

我又唔係特別諗咩責任

你所描述,係話個男人對樓主唔好,另一方面,樓主亦提及曾話過幫佢老公揀,但佢老公無揀走。呢啲,就係個男人唔捨得樓主嘅行為。樓主同佢老公雙方都留戀呢段感情。
呢啲唔叫佔有慾,起碼個男人仲係想留低,樓主離開的話佢老公都會唔開心,樓主又唔想離開,咁點解要離開?呢個先係重點。
佔有慾係形容有啲人明知個情人同佢喺埋一齊唔開心,已經淡如水連朋友友情都無埋,情人已提出埋分手嗰類,個情人擺明唔想留低喺呢段垃圾感情,但俾人狠飛嗰位又話對方唔肯同佢細水長流呀,感情耐咗係淡如水架啦佢變心唔啱呀之類,呢啲,先叫單戀,呢啲先係單向佔有慾,逼人一世去同你所謂細水長流,其實係好自私。

子爵府

引用:Quote:eggpudding 發表於 16-7-10 09:00 本

原帖由 RAY媽 於 16-07-10 發表
你所描述,係話個男人對樓主唔好,另一方面,樓主亦提及曾話過幫佢老公揀,但佢老公無揀走。呢啲,就係個 ...
想知點解讀一星期屋企都唔返?

子爵府

RAY媽 發表於 16-7-10 09:24
你所描述,係話個男人對樓主唔好,另一方面,樓主亦提及曾話過幫佢老公揀,但佢老公無揀走。呢啲,就係個 ...

無揀走的原因就單單叫做愛嗎?
係你單純定我諗得複雜
點解我解讀為享齊人之福
我理解為左擁右抱
一份感情要同人分
老婆接受自己有第二個又唔使離婚
又唔使做衰人,唔使同所有人解釋
屋企果個係親情,出面果個係愛情
好好呀,我講兩句你就信曬
我一定做到享齊人福呢個位

伯爵府

2024年龍年勳章

ms_ck 發表於 16-7-10 09:32
想知點解讀一星期屋企都唔返?

估計他為嘗試與對方磨合,但只看描述未見樓主老公實際情況反應,不知成功與否。

首頁
45678...25

尾頁

跳至