心聲留言

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

我都係無朋友,得一兩個,我估我都易相處..無動機去識AND KEEP.....
我其實好怕孤獨, 做乜都要人陪, 讀書時代,有好多朋友, 拍拖後,有男朋友, 就唔再需要朋友, 但都算多朋友, 因為舊同學... 同事...... 生BB後, 生命好似180度改變,, 觀點, 生活...所以一下子覺得無 生命好似180度改變,, 觀點, 生活...所以一下子覺得無法再滆入... 漸漸, 人地搵, 我又唔出去, 人地唔搵, 我又唔搵人咁LOR....

男爵府

回覆 951 的帖子

唔好咁講... 佢嫁左, 你咪又多半邊仔..... , 又可以等抱孫......

男爵府

hiwaiwai 發表於 11-3-30 16:11
我都係好少朋友, 次次約來約去都係果 1, 2個朋友, 不過我又沒咩所謂. 我覺得朋友最重要係交心. ...

係呀... 同D唔交心既朋友去街...感覺似"應酬"~

男爵府

回覆 bulubee 的帖子

....我都回應你~

男爵府

牛年勳章

我朋友晤多,有1,2個知心朋友,經常煲電話,每1-2個月兩家人一起飲茶食飯,有時一起去旅行,都幾開心。

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唔知大家覺唔覺得年紀越大就越難識到朋友?
我就係一個例子,我無咩朋友,我最好既朋友已經結咗婚,仲有埋BB.

瑪瑙宮

wwwing 發表於 11-4-9 11:12
唔知大家覺唔覺得年紀越大就越難識到朋友?
我就係一個例子,我無咩朋友,我最好既朋友已經結咗婚,仲有埋BB.
...

覺呀~

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

YuenTung 發表於 11-4-10 00:12
我而家都係無朋友, 以前我都有個好好好朋友, 但後來比發覺我最好的朋友原來成日攞我嚟比較, 比晒說話我聴, ...

我同你都差唔多,但我既好朋友係有時約咗我都會放我飛機,
好多時都會遲到,有時我係唔想約佢出街,
好似上星期六,係佢約咗我去行街,
話放咗工去行街,大家各自食午餐,佢同同事食午餐,
之後我係街度等佢電話,等到2點幾,我打咗幾次電話比佢,
佢都無聽,於是我打比佢同事,佢同事話我朋友同佢食完嘢返咗屋企,
我就同佢同事講,佢話佢同你食完嘢會我同行街,
我再打電話比佢都無聽電話,我就打佢屋企電話揾佢先揾到佢,
我:我係街度等緊你喎?你又話同我去行街?
朋友:唔好意思,我食完嘢覺得累返咗屋企瞓咗覺.
我 : 咁你唔打電話比我?(我當時聽到好嬲)
朋友:我諗住瞓一陣先出來,無諗過瞓咗咁耐.
我: 你累唔好出來啦,我返屋企啦!我收線
***之後朋友send sms比我同我講唔好意思,sorry.

akyi  正常人都會嬲...根本就系唔尊重!  發表於 11-4-13 14:15

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

其實係唔係我自己小器呢?
我都有反省過係唔係自己既問題?
點解朋友會咁對我呢?
點解自己會無咩朋友呢?
好多時我都係自己一個人行街,自己食嘢.
有時自己會覺得孤獨,大家唔知有無咁既感覺呢?

瑪瑙宮

wwwing 發表於 11-4-11 15:07
其實係唔係我自己小器呢?
我都有反省過係唔係自己既問題?
點解朋友會咁對我呢?

雖然咁會孤獨 D , 但呢 D 當您二打六的朋友唔 KEEP 好過. 您個情況似我囝, 佢識朋友又揀擇, 但佢有個朋友佢成話同人地好老死好夾, 但好多時我聽佢打電話約佢就似您情況, 例如: 約好下午出街, 無電話黎, 我囝追佢 call 佢話忙緊再約幾點, 好勒, 我囝裝好晒身等佢電話出門口, 佢又有其他原因唔出街. 我囝一廂情願當佢老死. 我想過點醒我囝, 但無做, 有時呢 D 野要佢親自經歷下. 而家我囝都無約佢了.

大宅

我都係無咩朋友,比較孤癖,我見有d人成日好叻講說話朋友又多..mouth:

男爵府

牛年勳章

wwwing 發表於 11-4-11 14:53
我同你都差唔多,但我既好朋友係有時約咗我都會放我飛機,
好多時都會遲到,有時我係唔想約佢出街,
好似上星 ...

d晤守信用的人晤好做朋友

大宅

回覆 wendy_jed 的帖子

同意
我都覺得人越大, 朋友就越少
有時我當佢係好好朋友的人, 佢可能唔係咁諗
1-2個月先約一次出街(朋友聚會), 但係佢都REJECT
成日有好多藉口, 仲要係LAST MINUTE 先通知我地佢唔得閒
最近連電話都唔覆
可能佢不需要我地這一班朋友

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

sallyhuang 發表於 11-4-12 09:04
尼d晤守信用的人晤好做朋友

我同呢個朋友已經識咗好多年架十幾廿年啦,
如果唔同佢做朋友,會唔會有D可惜呢?

大宅

alicealice313 發表於 11-4-4 11:27
我 一個人湊, 湊佢地又唔係好忙, 仲有時間誠
大女12歲, 2仔10歲, 3仔4歲, 4仔3歲, 5仔2歲, 6女兩個月,
...

我覺得你好幸福呀, 有咁多仔女陪你, 重有老公惜, 個家咁熱鬧, 有無朋友都唔係好重要姐.

男爵府

牛年勳章

wwwing 發表於 11-4-12 11:44
我同呢個朋友已經識咗好多年架十幾廿年啦,
如果唔同佢做朋友,會唔會有D可惜呢?
...

識著近20年,你捫心自問,她有沒當你是好朋友?如果你的答案是肯定,那麼繼續luo,如果不是,你繼續當她是好朋友gam來往,你晤辛苦mei ?

朋友之間的相處貴在互相尊重,坦誠相對。如果做晤到,晤可能成為好朋友.

大宅

其實, 我自己都唔知點解, 人越大就反而覺得一個人行街仲舒服, 自己鍾意去邊同食野, 都可以好feel金周圍去... 我好enjoy ~~

做朋友, 最緊要大家相處舒服, 唔好有機心, 呢的系我相處既"直覺"

我以前, 都有2-3個由中學識到衣家既同學, 大家出黎做野同大個左, 漸漸話題都唔同, 開始覺得大家出街都無野講, 我有時覺得同佢地出完街, 自已反而仲唔開心...
同埋, 由我同老公相識開始, 我地都有試過一齊去街, 佢地都好似唔系好鍾意我老公(我老公對佢地都好客氣), so我自己都為此有少少唔開心...
再加上, 自我之前家庭有大問題, 佢地連一句問候都無, 我就更加心淡了......

大宅

回覆 紅紅蘋果 的帖子

好同意你的想法.有時我都會自己行街.
有時都看淡了友情,有就一起出下街,食下野.如果佢地唔找我,我就自己行下街.

首頁
45678...13

尾頁

跳至