夫婦情感

跳至

首頁
45678...63

尾頁

禁止訪問

回覆:我老公有二萬蚊收入 成日迫我返工 會唔會佢有小三 所以....

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:lazybabyjoey 的帖子

係唔係應該你睇清楚呀?! 人哋無講過話自己同你一樣日日喺屋企hae囉~ 有無人幫手湊都好,都叫做有湊女、有做家務、有付出。而且好多人都唔係有父母老爺奶奶幫手家~ 你唔好淨係將自己套入人哋度啦。你父母老爺奶奶係唔係有日日去你屋企服侍你呀咁,皇后?!
Hae係無錯,我自問都hae,老公有時都話我hae,但hae到你咁無恥真係無得頂囉~ 你同嗰D雙非蝗蟲唔付出仲要鬧養你嗰嗰有咩分別

manicheung  "side"氣  發表於 12-2-20 16:20

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:kellybaby 的帖子

多謝你出聲,我信你都係生活喺現實嘅人係無錯! 樓主淨係覺得自己應該生活喺童話世界入面

伯爵府

回覆:樂妍媽媽 的帖子

我老公淨係冷笑咗一聲咋~ 反應都懶得比

manicheung    發表於 12-2-20 16:20
manicheung    發表於 12-2-20 16:20

大宅

回覆 vkwan 的帖子

同意... 樓主好唔成熟....

大宅

回覆:lazybabyjoey 的帖子

點解老公叫你工作,你會諗佢有小3? 一個人人工2萬期實唔算多,剛夠生活。為個家好,為自己做,你積極工作吧!答應別人的事要好好做好,你為睇電視要失約,令別人失預算,俾我都嬲 !最大問題係你唔知自己有問題! 仲有,地產這一行收入唔定的,你老公講得十分對,大部份人都香港樓市唔太樂觀,要作好準備!

manicheung  佢  發表於 12-2-20 16:21

珍珠宮

seaheart88 發表於 12-2-13 23:43
淨係第5點都教男人要找小三啦.... 又無工作 , 又唔係要照顧老幼 , 又唔係身體殘缺 , 都會又唔煮飯又唔執屋 ...

根本佢老公都蠢過隻豬啦,咁唔好彩娶著個咁既女人,三兩下手勢就好走頭啦,仲要比佢白食白住咁多年!好心就搵過第個女人啦!

而且,個思維好唔得囉,今時今日通漲飛升,搵兩萬蚊算得係乜?仲咁大枝野係度大食懶!

manicheung  謝得好  發表於 12-2-20 16:21
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

大宅

回覆:july2011 的帖子

如果你老公真系有小三,我恭喜距解脫了,希望距快點縕返過,

manicheung    發表於 12-2-20 16:21

複式洋房

回覆:我老公有二萬蚊收入 成日迫我返工 會唔會佢有小三 所以....

呢個帖膠味甚濃:;pppp:

manicheung    發表於 12-2-20 16:21
alicialee1210    發表於 12-2-19 22:33
topkidsmom    發表於 12-2-19 18:34

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

但願係膠post 唔係既話佢老公都幾慘 都睇得出佢婚姻應該幾快玩完 二萬蚊就學人做少奶奶

伯爵府

睇第一個post 就覺得好膠, 但奇在膠post 樓主又會不斷回應, 搞到好似真咁

真亦假時假亦真, 希望無真的男人咁不幸

manicheung    發表於 12-2-20 16:22
alicialee1210    發表於 12-2-19 22:34
topkidsmom    發表於 12-2-19 18:34
joycehang41010    發表於 12-2-19 18:10
Babyholic    發表於 12-2-15 11:27

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都話係膠post.邊有人咁.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係錢唔錢既問題,都唔係小三問題,
而係你真係太 hea,生存黎都唔知做乜,
只係識玩又唔做家務,
你老公都係想你生活似乎個有用既人,
一日到晚係屋企又唔做家務只係玩,
叫你返工做少少野又話要睇電視又話辛苦,
如果再係咁落去你老公有小三係遲早既事。

仲有,老公有二萬幾人工唔算好高架咋,
出去搵野做做個有用既人啦!

manicheung  佢都  發表於 12-2-20 16:22

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

lazybabyjoey 發表於 12-2-14 00:03
回覆 kellybaby 的帖子

唉...........啲男人都唔知諗乜 老婆唔係要嚟啺0既咩
係要黎錫,但老婆都有老婆既責任要負,你好明顯無負到

manicheung    發表於 12-2-20 16:23

珍珠宮

lazybabyjoey 發表於 12-2-14 00:12
回覆 kellybaby 的帖子

kellybaby 我地大家都係女人嫁咗老公享下福有乜唔啱呀 點解佢地唔諒解我地心情 ...
男女平等d好,
點解你老公娶左你番黎要錫你之餘仲要做到隻積咁?
唔通佢真係前世欠左你?佢都希望有開心輕鬆既生活架!
第二時有小三你真係唔好”遠”啦

manicheung    發表於 12-2-20 16:25
manicheung    發表於 12-2-20 16:23

子爵府

我話過你知!我有份朝9晚6既工, 兩個幼子屋企冇工人, 過去3個禮拜仲幫屋企人租出左一個車位同一個住宅單位, 即係連兼職地產代理都做埋, 尋晚開始上緊個短期課程繼續進修, 我唔係話我有幾叻, 只係想講, 我老公不知幾專重我, 覺得我做野好辛苦, 朝朝6點幾起身, 咁佢都越嚟越努力, 大家一齊分工合作建立頭家!但你呢,懶成咁既人仲夠胆死出post, 你都真係極品!你老公仲未飛你算執到!我敢打包單, 你老公既朋友, 親人, 好多都會叫你老公一係改變你一係飛起你!你再唔清醒真係唔好怪你老公搵掘頭掃把烹你!因為俾著我係你老公已經一早咁做

CLIFFMA    發表於 12-6-8 23:12
manicheung    發表於 12-2-20 16:24
manicheung    發表於 12-2-20 16:24

大宅

我老公有六位數收入,但我都有時做下野賺少少錢。老公比同自己搵錢既感覺有分別,起碼自己會知道搵錢辛苦,識得體諒老公。就算唔係為日常開支,你搵小小錢來請老公食餐飯,有時送點禮物給他或者去下旅行,為生活添多點情趣,好過自己睇電視啦!

Sk818    發表於 12-3-15 17:06
manicheung    發表於 12-2-20 16:26

翡翠宮

回覆 回覆:lazybabyjoey的帖子

樓主:你都真係幾厚面皮,呢度我睇哂咁多個post都無一個人認同你,但你仍然覺得自己一d問題都無,你完全無反省過過自己有乜野唔啱,你份人真係又自私又自我,自私在唔理老公的感受,一個人揾錢養起頭家係好大壓力,佢叫得你揾工一定有佢的原因,其實佢都講左原因比你聽,但你選擇唔聽,唔接受現實;你自我在從來只係自己角度同立場諗野,你老公講的野你唔聽,我地咁多人講的野都唔聽,完全唔聽人意見,永遠只活係自己的世界,本來你的諗法我唔可以話你錯,我諗呢度好多女人都想嫁左犬少奶奶,有老公養有老公錫,有邊個唔想過呢d生活,但你睇清楚你老公只係揾二萬,唔係廿萬呀,如果你一開始結婚就已經咁諗,你根本就揾對象,你唔應該揾地產經紀,你應該揾個地產公司老細做老公,但你揀人人揀你,你識揀人地都識揀,你話你自己索,但花無百日紅,我睇你第一個post問個五條白痴低能問題,就睇得出你係何等蠢,乜野都有得改有得教,但你蠢成咁,真係無藥可救,我諗人地有錢人都識揀個醒目、善解人意的女人做老婆,就算你真係靚女一名都會有老的一日,到時又如何呢??講真一句,你都係接受現實喇,你老公又唔係有錢比你請工人,唔返工都無可能唔做家務又唔煮飯,你老公由朝做到晚返到屋企連餐住家飯都無得食,間屋又無人執,好心你檢討下喇!!仲有,你個人一d責任心都無,應承左人返工竟然可以因為睇電視而臨時甩底,仲要厚顏到話最衰係你叔仔叫你返工,又好話你老公鬧你,你真係好極品下囉,乜野都係人地錯,你自己就一d錯都無,你真係好不知所謂,如果我係你老公,一早同你離婚揾第二個正常的女人,你呢種不肯負出只要收穫的女人,係屋企發毛喇:;pppp:

purplechung  如果係真, 佢老公先係極品   發表於 12-2-29 11:20
manicheung  講得好好,但d人無腦都無辦法  發表於 12-2-20 16:27
alicialee1210    發表於 12-2-19 22:34
topkidsmom    發表於 12-2-19 18:38
joycehang41010    發表於 12-2-19 18:11
ilbl3696    發表於 12-2-17 12:31

子爵府

你是80-90後嗎?

WENKIKAKA  我都係80後差唔多90後,但我而家都係自己1手1腳照顧個仔  發表於 12-2-16 17:56
zoeyin  請唔好標籤80-90後, 我係80後, 但我絕對唔係樓主既同類, 我咩起頭家嫁!!!!  發表於 12-2-14 17:08
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

我老公有二萬蚊收入 成日迫我返工 會唔會佢有小三 所以....

坦白講, 娶正你呢d老婆真係… 又懶, 又一心諗住嫁左等人養。唉

manicheung  家們不幸呀  發表於 12-2-20 16:28
堅持到底, 就是勝利!

首頁
45678...63

尾頁

跳至