醫護健康

跳至

首頁

尾頁

民房

媽媽70幾歲長期膝頭痛,食住藥都痛, 上個月看政府醫院建議要換膝關節
但醫生話政府排隊做呢個手術 要排足8年
如果私家做此手術, 有無邊個醫生好 ?

別墅

Josie9096 發表於 24-6-1 14:12
媽媽70幾歲長期膝頭痛,食住藥都痛, 上個月看政府醫院建議要換膝關節
但醫生話政府排隊做呢個手術 要排足8年 ...

請問係乜嘢問題要換膝關節?軟骨蝕左,通常吾係先打針咩?70幾歲做手術怕吾怕?

家人都有膝關節痛,暫時以保守性治療舒緩左

民房

sml 發表於 24-6-6 13:12
請問係乜嘢問題要換膝關節?軟骨蝕左,通常吾係先打針咩?70幾歲做手術怕吾怕?

家人都有膝關節痛,暫時 ...

膝關節退化⋯⋯

見過政府同私家嘅骨醫 都話X光骨刺好多又變咗做O字腳,打透明質酸唔會奏效

佢身體又無咩其他老人病所以醫生話適合施手術 所以想問下大家有無介紹

大宅

羅志源醫生,呢個醫生好友善有醫德,尤其關心病人,佢講解好詳細,最重要係夠資深,屋企人俾佢換過,五日己出院,手術做得好好

Josie9096    發表於 24-6-16 11:52

複式洋房

可以搵陳鍵仁醫生

上個月陳醫生幫奶奶係浸會做左換膝手術, 做完之後第三日出院 (拿住一支四腳拐杖自己行到)。
到宜家術後一個幾月, 都已經唔再需要食任何藥止痛

醫生好細心, 手術前各樣解釋地都好詳細清楚, 包括收費細節...
最緊要當然係手勢理想, 奶奶康復得順利。

大宅

Marimekko 發表於 24-6-11 10:37
羅志源醫生,呢個醫生好友善有醫德,尤其關心病人,佢講解好詳細,最重要係夠資深,屋企人俾佢換過,五日己 ...

請問收費如何?一隻腳還是兩隻 謝謝

大宅

daphnechung701 發表於 24-6-28 13:08
可以搵陳鍵仁醫生

上個月陳醫生幫奶奶係浸會做左換膝手術, 做完之後第三日出院 (拿住一支四腳拐杖自己行到 ...

請問收費如何?一隻腳還是兩隻 謝謝

大宅

發表於 昨天 22:40 |只看該作者
Josie9096 發表於 24-6-1 14:12
但醫生話政府排隊做呢個手術 要排足8年 ...

寶血醫院 楊醫生 我媽媽剛4月做完
跟得好好。楊醫生自己中環也有診所

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊